به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از مهر، محققان پروژه Berkeley Earth Project با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده از بیش از 32 هزار ایستگاه هواشناسی در سراسر دنیا توانستند ارزیابی جدیدی از گرمای جهانی به دست آورند.
این مطالعه به یکی از بزرگترین تحقیقات مستقل درباره آب و هوا و برپایه 1.6 میلیارد اندازه گیری مربوط به دما از قرن 19 تا به امروز است که از 15 منبع مختلف در سراسر دنیا جمع آوری شده اند.
این حجم اطلاعات نشان می دهد که گرمای جهانی اختراع حافظان محیط زیست برای تغییر سیاستها نیست بلکه واقعاً وجود دارد و کاملاً رو به پیشرفت است.
براساس گزارش دیلی میل، همچنین در این تحقیقات شهرهایی که "جزایر گرما" هستند مشخص شدند. در این شهرها دما به سرعت در حال رشد است اما این رشد بر روی دمای متوسط جهانی تاثیر نمی گذارد چراکه تنها بر روی کمتر از 1 درصد از سیاره گسترده شده هرچند رشد شهرسازی می تواند این تاثیرات را تغییر دهد.
نتایج تحقیق Berkeley Earth Project که بر روی نشریه "تحقیقات ژئوفیزیک" منتشر شده است نشان می دهد که از 1950 تا به امروز دمای متوسط جهانی 1 درجه افزایش داشته است.
سرپرست این تیم تحقیقاتی ریچارد مولر، استاد فیزیک دانشگاه کالیفرنیا در برکلی است و در میان اعضای این تیم "سل پرلموتر"، یکی از برندگان نوبل فیزیک سال 2011 نیز حضور دارد.
لوگوی پروژه دمای سطح زمین برکلی
تحقیقات برکلی از نتایج آرشیو اطلاعاتی شامل روزانه و ماهانه از قرن 19 تا به امروز نیز استفاده کرده است