به گزارش مشرق به نقل از یو اس ای تودی، دادستان کل آمریکا از اعلام جرم علیه 412 نفر از پرسنل نظام پزشکی برای کلاهبرداری از موسسات بیمه به مبلغ 1.3 میلیارد دلار و همچنین علیه 120 نفر که در تجویز غیرمجاز و توزیع داروهای مخدر نقش داشتند، خبر داد.
مقام های قضایی آمریکا در حالی این خبر را منتشر کردند که سوء مصرف داروهای مخدر در آمریکا به یک اپدمی تبدیل شده است.
براساس این گزارش ، سال گذشته مصرف بیش از حد دارو که بیشتر داروی مخدر بوده به مرگ 59 هزار نفر در آمریکا منجر شده است و به گفته «جف سشنز» دادستان کل آمریکا این عدد امسال از 60 هزار نفر نیز تجاوز خواهد کرد.
سوء مصرف داروهای مخدر در آمریکا اغلب به اعتیاد به جایگزین های ارزانتر اما مهلک مثل هروئین و فنتانیل ختم می شود.
سشنز این پرونده را که در مجموع 532 پزشک، پرستار، داروساز، افراد وابسته با موسسات درمان اعتیاد و داروخانه ها در آن دخیل بوده اند، بزرگترین کلاهبرداری در نظام سلامت آمریکا و همچنین در جرم های مرتبط با داروهای مخدر توصیف کرد.
به نوشته یو اس ای تودی، در میان افراد دخیل در این پرونده، یک پزشک متهم به دادن 12 هزار نسخه داروی مخدر است که این مقدار دارو برای 2 میلیون دوز استفاده غیرمجاز کافی است.
«اندرو مک کیب» رئیس اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف بی آی) گفت: داروهای مخدر تجویز شده از سوی برخی پزشکان از میزان تجویز شده در همه بیمارستان ها نیز بیشتر بوده است.
به گفته مقام های آمریکایی، در موردی دیگر از این پرونده 6 پزشک در ایالت میشیگان با تجویز داروی مخدر برای بیمارانی که نیاز به چنین داروهایی نداشتند، 164 میلیون دلار از بیمه گرفته اند و بخشی از این داروها دوباره در خیابان به معتادان فروخته شده است.
همچنین در این ایالت 32 نفر متهم به پولشویی به مبلغ 218 میلیون دلار شده اند.
در فلوریدای جنوبی که بیشترین تعداد متهمان را دارد، 141میلیون دلار با نسخه های جعلی از موسسات درمان خانگی، خدمات سلامت روانی و داروخانه ها دریافت شده است.
یک موسسه درمان اعتیاد در فلوریدا نیز اقدام به استخدام معتادان برای تجویز بیش از حد دارو کرده و در ازای همکاری به آنان بلیت هواپیما و کلوپ های تفریحی و یا موارد دیگر می داده است.