به گزارش مشرق، کبری فرشچی در روزنامه جوان نوشت: دو سه روز پیش بود که خبر افزایش دو برابری واردات روغن پالم از مالزی رسانهای شد. این خبر به نقل از داتوک سری ماه، وزیر صنایع و محصولات زراعی مالزی مخابره شده بود و وی درباره میزان صادرات این محصول کشور مالزی به ایران اینگونه توضیح داده بود: به لطف افزایش قیمت و رشد حجم صادرات روغن پالم مالزی به ایران در پنج ماهه نخست سال جاری میلادی، ارزش صادرات این کالا به ایران بیش از دو برابر افزایش یافته و به 748/1 میلیون رینگیت مالزی رسیده است.
بنا به تأکید وی در فاصله ماههای ژانویه تا می، ارزش صادرات روغن پالم ما به ایران رشدی 141/5 درصدی داشته از 309/8 میلیون رینگیت به 748/1 میلیون رینگیت رسیده است. قیمت و حجم صادرات این کالا به ایران امسال بیشتر شده است.
پس از انتشار این خبر اما رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو پای تریبون رسانه آمد و گفت: واردات پالم کاهش محسوس یافته است!
توجیه آقای رئیس اما در نوع خود جالبتوجه است. وی برای رفع و رجوع تناقض آماری در واردات روغن پالم از زبان وزیر صنایع مالزی و آماری که سازمان غذا و دارو و وزارت صنعت کشورمان میدهد پای خورشید و ماه را هم به میان کشیده و در این باره گفته است: «کنترل واردات پالم براساس سال شمسی محاسبه میشود. این در حالی است که آمار مطرح شده مربوط به سال میلادی است. یعنی سه ماه آن به سال ۹۵ و سه ماه دیگر به سال ۹۶ مربوط است.»
در نهایت اما آقای رئیس انگار خودش هم به غیر منطقی بودن توجیهش پی برده و گفته است: «واردات ممکن است در یک مقطع نسبت به مدت مشابه سال قبل کم یا زیاد شود، مهم میزان سالانه است که تاکنون در سقف ۳۰ درصد نیاز کنترل شده است.»
با تمام اینها نباید فراموش کنیم ذهنیت مردم کشورمان درباره مفید یا مضر بودن روغن پالم، مطابق اطلاعاتی است که پیش از این از سوی سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت به آنها داده شد. حالا اگر در تغییر مناسبات سیاسی و اقتصادی روغن پالم به یک باره مفید شده، بهتر است موضوع را گردن خورشید و ماه نیندازیم.