به گزراش مشرق، پس از حدود یک سال از اقدامات سرکوبگرانه آل خلیفه علیه آیت الله عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین و به تعویق انداختن دادگاه های محاکمه وی سرانجام روز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت، شیخ عیسی قاسم از سوی رژیم آل خلیفه و به اتهامات واهی به یک سال حبس و مصادره اموال به میزان ۳ میلیون دینار محکوم شده است.
دادگاه آل خلیفه اعلام کرده است که اجرای این حکم (یک سال حبس) به مدت ۳ سال تعلیق شده و پس از آن، قابلیت اجرا دارد. طبق این حکم، همچنین شیخ عیسی قاسم به پرداخت هزار دینار غرامت نیز محکوم شده است.
این در حالی است که نظامیان رژیم آل خلیفه صبح روز دوم خرداد به صورت ناگهانی به منطقه الدراز محل سکونت شیخ عیسی قاسم یورش برده و تعداد زیادی را مجروح کردند و پس از گذشت بیش از ۵۰ روز، هنوز هیچ خبری از وضعیت رهبر شیعیان بحرین در دست نیست.
در همین ارتباط گفتگویی را با «جلال فیروز» عضو جمعیت الوفاق بحرین و نماینده سابق پارلمان این کشور انجام شده است که مشروح آن از نظر می گذرد.
*آخرین وضعیت آیت الله عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین و همچنین تحصن کنندگان در منطقه ی الدراز را تشریح کنید.
آیت الله عیسی قاسم تحت اقامت جبری و در بازداشت به سر می برد و ایشان جزء افراد حبس شده به شمار می رود؛ تا جایی که نظامیان آل خلیفه پیرامون منزل ایشان مستقر شده است. این نظامیان مانع از نزدیک شدن هر فردی به منزل شیخ عیسی قاسم می شوند و حتی به فرزندان، خانواده و نزدیکان شیخ اجازه داده نمی شود که با وی ملاقات کنند. ما برای شیخ عیسی قاسم و وضعیت سلامتی ایشان نگران هستیم. زیرا شیخ عیسی پیش از این از دارو استفاده می کرده ولی اکنون نظامیان آل خلیفه مانع از تحویل دارو به ایشان می شود.
بصورت کلی وضعیت جسمی و سلامتی شیخ عیسی قاسم مشخص نیست و کسی به ایشان دسترسی ندارد. مردم حاضر در منطقه الدراز برای رسیدن به منزل رهبر خود تلاش می کنند اما با گازهای اشک آور و گلوله های پلاستیکی نظامیان آل خلیفه مواجه می شوند. جوانان انقلابی بحرین برای شکستن محاصره منزل شیخ عیسی قاسم تلاش می کنند اما تاکنون نتوانسته اند محاصره و بازداشت خانگی ایشان را بشکنند.
*سکوت جامعه بین المللی در قبال سرکوب مردم و شیعیان بحرین را چگونه ارزیابی می کنید؟
متاسفانه ما در جهانی قرار داریم که نظام های سلطه گر بر آن حکومت می کنند و در راس آنها نیز آمریکا و انگلیس قرار دارند که از رژیم های سلطه گر در منطقه خلیج فارس پشتیبانی می کنند. در چنین شرایطی اگر این رژیم های منطقه ای مرتکب جنایاتی علیه مردم خود شوند نیز مورد بازخواست قرار نمی گیرند؛ با این وجود موضوع آیت الله عیسی قاسم بسیار مهم است و امنیت و ثبات منطقه را تحت تأثیر قرار می دهد ولی در عین حال آمریکا، انگلیس و سعودی ها و اماراتی ها و حکام بحرین با صرف هزینه های گزاف رسانه های بین المللی را خریده و آنها را در قبال مسأله آیت الله عیسی قاسم ساکت کرده اند و مانع از پوشش مظلومیت مردم بحرین توسط رسانه های بین المللی می شوند.
*همانطور که می دانید آل سعود حامی اصلی آل خلیفه است. به نظر شما انتخاب محمد بن سلمان به سمت ولیعهدی عربستان موجب تشدید سرکوب مردم بحرین خواهد شد؟
محمد بن سلمان مردی جنگ طلب است و می خواهد با هر مسأله ای فقط با سلاح برخورد کند. انتخاب وی احتمالا موجب می شود منطقه بیش از پیش درگیر جنگ شود و این مسائل شامل بحرین نیز خواهد شد. محمد بن سلمان از محمد بن نایف بسیار گستاخ تر است. وی کسی بود که خواستار برخورد با مردم بحرین با مشت آهنین شد. انتخاب محمد بن سلمان به ولیعهدی سعودی ها شاید موجب بحرانی ترین شدن وضعیت بحرین و تأثیرگذاری بر این مسأله شود.
باتوجه به اینکه تفکر محمد بن سلمان یک مبنای نظامی دارد به نظر می رسد که احتمالا وی عناصر نظامی را از عربستان و جاهای دیگر به بحرین اعزام کند تا مردم را سرکوب کند. اساسا محمد بن سلمان پس از به روی کار آمدن پدرش به عنوان پادشاه عربستان زمام امور حکومت را در دست گرفته است و در امور داخلی بحرین حتی امور جزیی نیز دخالت می کند. در حال حاضر آل خلیفه از شکست و بحران اقتصادی رنج می برد و بیش از پیش از آل سعود به ویژه محمد بن سلمان تبعیت دارد و از اوامر وی اطاعت می کند.
*در هفته های اخیر روابط بحرین به همراه چند کشور عربی دیگر با قطر دچار تنش شد و بحرین به همراه دیگر کشورهای عربی، قطر را محاصره اقتصادی کردند. به نظر شما علت قطع روابط بحرین با قطر چیست؟
با توجه به اینکه قطر درحال حاضر در منطقه نفوذ سیاسی و اقتصادی کسب کرده است، آل خلیفه به این کشور حسادت می ورزد و نسبت به دوحه کینه دارد. این نفوذ قطر در حالی است که رژیم حاکم بر بحرین علی رقم اینکه تمام پول های مردم را به سرقت برده است، باز هم نتوانسته کشور را مدیریت کند. زیرا آل خلیفه بنده ذلیل آل سعود است. آل خلیفه دستورات و اوامر سعودی ها را اجرا می کند و اکنون نیز به دلیل اینکه سعودی می خواهد با قطر دشمنی بکند، بحرین نیز ناچار است از سعودی ها تبعیت کند.
یکی دیگر از موضوعات و علت های تشدید بحران و خصومت بحرین علیه قطر این است که آل خلیفه می ترسد که شهروندان بحرینی به قطر مسافرت کرده و تابعیت قطری کسب کنند. در چنین شرایطی بسیاری از نظامیان بحرینی که اسراری را از آل خلیفه می دانند نیز ممکن است تابعیت قطری کسب کنند و این به ضرر حکومت بحرین است. حکام بحرین خودشان فکر نمی کنند و از محمد بن سلمان تبعیت می کنند.