به گزارش مشرق به نقل از رویترز، روزنامه آلمانی بیلد به نقل از منابع آگاه دولت نوشته است: در پی تشدید تنش بین متحدان ناتو، آلمان کلیه پروژه های تسلیحاتی با ترکیه را به حالت تعلیق درآورده است.
بر اساس این گزارش تصمیم دولت آلمان برای تعلیق و متوقف کردن قراردادهای تسلیحاتی با ترکیه شامل قراردادهای برنامه ریزی شده و کلیه قراردادهایی خواهد بود که قبلا در حال اجرا بوده است.
دولت آلمان هنوز نسبت به این گزارش واکنشی نشان نداده است.
وزارت خارجه آلمان نیز روز پنجشنبه به اتباع این کشور نسبت به سفر به ترکیه هشدار داده و از آنها خواسته است تا در زمان سفر به ترکیه کاملا محتاط و مراقب باشند.
وزارت حارجه ترکیه پنجشنبه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: اظهارات مقام های آلمانی درباره بازداشت 6 فعال حقوق بشر از جمله یک شهروند آلمانی، غیرقابل قبول است و دخالت در امور قضایی ترکیه به شمار می رود.
بر اساس این گزارش آلمان خواستار متوقف شدن کمک های اتحادیه اروپا به ترکیه شده است، پس از آنکه سفیر خود در آنکارا را به نشانه اعتراض نسبت به بازداشت شش فعال حقوق بشر به برلین فراخوانده است.
مقام های آنکارا عادل ایسر مدیر عفو بین الملل در ترکیه را به همراه 7 فعال خقوق بشر ترکیه و چند فعال خقوق بشر آلمانی و سوئدی در جریان برگزاری یک کنفرانس در هتلی در نزدیکی استانبول بازداشت کردند.
پیتر استودنر شهروند آلمانی نیز در بین بازداشت شدگان است و قرار است به اتهام فعالیت های تروریستی محاکمه شود. برلین اتهامات مطرح شده را بی پایه و اساس ارزیابی کرده است.
زیگمار گابریل، وزیر امور خارجه آلمان که به دلیل تحولات اخیر روز گذشته مرخصی خود را لغو کرده و به برلین بازگشت ،موضع گیری جدید و چرخش سیاست دولت آلمان در برابر دولت ترکیه را اعلام و تاکید کرد که در این باره با صدر اعظم آلمان هم به توافق رسیده است.