کد خبر 752751
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۷
ایدز نمایه

سیستم ایمنی گاوها مجموعه‌ای از آنتی‌بادی را تولید می‌کند که توانایی نابودی بیش از 95 درصد انواع ویروس ایدز را دارد.

به گزارش مشرق، در تازه‌ترین تحقیقات انجام شده مشخص شد که سیستم ایمنی گاوها مجموعه‌ای از آنتی‌بادی را تولید می‌کنند که توانایی نابودی بیش از 95 درصد از انواع ویروس ایدز را دارد.

آنتی‌بادی نوعی پروتئین است که در دستگاه ایمنی بدن، در پاسخ به حضور آنتی‌ژن خاصی، تولید می‌شود و در خون به گردش درمی‌آید یا در محل تولید باقی می‌ماند تا به آنتی‌ژن (معمولاً اجسام بیگانه همچون باکتری و ویروس ولی گاه حتی بافت طبیعی بدن یا یک ماده غذایی) حمله‌ور شود و آن‌را بی‌زیان سازد. 

محققان آمریکایی در این باره می‌گویند: «آنتی‌بادی‌های گاو اغلب به شکل منحصربفردی ساخته شده‌اند و بهتر از آنتی بادی‌های مشابه انسان می‌توانند به نابودی کامل ویروس‌ها بپردازند».

پژوهشگران دانشگاه تگزاس باور دارند، آنتی‌بادی‌های گاو شرایط را برای تولید واکسن ایدز در آینده نزدیک فراهم می‌کند؛ در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای "HIV" وجود ندارد، زیرا بیماران معمولا نیاز به مصرف داروهای مادام العمر دارند که باعث تهوع، اسهال و بی‌خوابی می‌شوند.

محققان می‌گویند: «در گذشته آزمایش‌های مشابهی برای یافتن آنتی‌بادی ایدز بر روی موش و میمون که ساختاری شبیه انسان دارند، انجام شد و خلاف تصور همگی به شکست انجامید».

با در نظر گرفته این موضوع که گاوها به طور معمول در معرض خطر ابتلا به ایدز نیستند و اچ آی وی یک ویروس انسانی است، محققان بر این باورند که سیستم ایمنی حیوانات دارای ویژگی‌های خاصی‌ است که اجازه تولید آنتی‌بادی را می‌دهد.

 علت تولید مجموع کامل آنتی‌بادی در سیستم ایمنی گاو را می‌توان از این جهت دانست که سیستم ایمنی بدن آنها  شبیه به سیستم ایمنی انسان نیست و از طرف دیگری، گاوها دائما مجبورند تا هنگام هضم غذا با ویروس‌ها مبارزه کنند و مانع از نفوذ میکروب‌ها به روده شوند. 

تحقیقات دانشمندان به این موضوع کمک خواهد کرد که چگونه سیستم ایمنی بدن انسان را وادار کنند تا همانند گاوها آنتی‌بادی تولید کند و یا از آنتی‌بادی تولید شده در بدن گاو برای درمان ایدز در انسان استفاده کرد.

یک متخصص نیز اشاره می‌کند که معده گاو حاوی 20 گالن میکروب گوارشی است؛ سیستم ایمنی گاو باید همه این میکروارگانیسم‌ها را کنترل کند؛ آنتی‌بادی‌های طولانی مدت گاوها به طور بالقوه می‌توانند به شیارها، شکاف‌ها یا مناطقی متصل شوند که ممکن است یک آنتی‌بادی معمولی از انسان یا موش نتواند به آن متصل شود.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس