کد خبر 754200
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۸
کشاورزی

دبیر چهل و هشتیمن گردهمایی روسای دانشکده‌های کشاورزی و منابع طبیعی گفت: ۳۰ درصد از فارغ‌التحصیلان رشته‌های کشاورزی ایران بیکار هستند.

به گزارش مشرق، علی‌اصغر طالبی امروز سوم مردادماه در چهل و هشتیمن گردهمایی روسای دانشکده‌های کشاورزی و منابع طبیعی کشور که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، با اشاره به اینکه سهم بخش کشاورزی از مجموع اشتغال کشور در سال ۱۳۳۵ حدود ۵۶ درصد بوده است، اظهار کرد: این رقم در سال ۸۴ به کمتر از ۲۵ درصد رسیده، در سال گذشته هم سهم بخش کشاورزی از اشتغال ۱۸ درصد بوده است که با توجه به روند خشکسالی این احتمال وجود دارد که این روند کاهشی همچنان تداوم داشته باشد.

وی ادامه داد: این موضوع موجب مهاجرت روستائیان به حومه شهرها و ناهنجاری‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حتی امنیتی خواهد شد.

دبیر گردهمایی روسای دانشکده‌های کشاورزی و منابع طبیعی کشور با اشاره به شعار سال جاری که اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل است، گفت: دانشگاه‌ها و به ویژه دانشکده‌های کشاورزی باید از این فرصت استفاده کنند و تولید و اشتغال را به عنوان مطالبه عمومی تبدیل کنند؛ دانشگاه‌ها که از مظلوم‌ترین و پرافتخارترین نهادهای جمهوری اسلامی هستند ودر مواقع لزوم دست به کارهای بزرگ زده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در طی ۳۰ سال گذشته تقریبا کشور، متخصصین و دانشگاه‌های ما نقشی در تولید علم و چرخه علم جهانی نداشته‌اند، عنوان کرد: از حدود ۲۰ سال گذشته با تغییر جزئی در سیاست‌های دانشگاه‌ها و وزارت علوم به موضوع انتشارات علمی توجه بیشتری شد و در طی این مدت کوتاه دانشگاهیان ما معجزه آفریدند. در سال ۲۰۱۶ با تولید ۵۰ هزار سند علمی در رتبه ۱۶ دنیا قرار گرفتیم. این روند را باید ادامه پیدا کند، زیرا انتشارات علمی از معیارهای سنجش دانشگاه‌ها، دانشمندان، کشورها و پیشرفت علم در دنیا است.

طالبی تصریح کرد: این افتخارات در شرایطی حاصل شده که به سیاست‌های کلی علم و فناوری و برنامه‌های توسعه کشوربه خوبی عمل نشده است. قرار بوده تا سال ۱۴۰۴ ، چهار درصد از تولید ناخالص داخلی به پژوهش و تحقیق اختصاص یابد؛ درحالی که در ۳۰ سال گذشته این رقم در حد نیم درصد باقی مانده است. در کشوری همچون کره جنوبی۴.۳۵ درصد از تولید ناخالص داخلی به تحقیق و پژوهش اختصاص می‌یابد. این آمار در ژاپن و آمریکا به ترتیب ۳.۳۵ درصد و ۲.۷۶ درصد می‌باشد.

وی خاطرنشان کرد: میزان تولید ناخالص داخلی این کشورها چندین برابر کشور ماست و سهم آنها از تحقیقات و پژوهش از تولید ناخالص داخلی نیز ده‌ها برابر کشور ما خواهد بود. بودجه سالیانه یکی از دانشگاه‌های عربستان صعودی ۲.۵ میلیارد دلار است؛ در حالی که کل بودجه پژوهشی کشور ما ۷۰۰ میلیون دلار است. تا کی باید شعار دهیم که مسیر اقتدار کشور از علم می‌گذرد. اگر باور داریم مسیر اقتدار کشور علم است باید سرمایه‌گذاری در این حوزه انجام شود. کشورهای قدرتمند قدرت خود را مدیون علم هستند.

دبیر گردهمایی روسای دانشکده‌های کشاورزی و منابع طبیعی کشور با اشاره به اینکه از ۱۰ سال گذشته موضوع تجاری‌سازی و شرکت‌های دانش بنیان در برخی از دانشگاه‌ها مورد توجه قرار گرفته است، عنوان کرد: بیکاری از بزرگترین معضلات کشور است، اگرچه دانشگاه باید در موضوع اقتصاد مقاومتی و افزایش توانمندی فارغ‌التحصیلان تلاش کنند، اما قرار نیست دانشگاه موضوع تولید و اشتغال را حل کند. دانشگاه نهایتا می‌تواند ۱۰ تا ۱۵ درصد در این زمینه نقش ایفا کند.

وی افزود: اشتغال و تولید نیازمند توجه به سیاست‌های بالاتر دارند؛ به طور مثال هدف اصل چهل و چهار قانون اساسی واگزاری بخش عمده‌ای از اقتصاد به بخش خصوصی بود که این موضوع در تمام سال‌های پس از انقلاب آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است.

طالبی افزود: اخیرا بانک جهانی اعلام کرد رتبه کشور ما در بین ۱۸۹ کشور رتبه ۱۱۸ است، این موضوع نشان می‌دهد که راه‌اندازی کسب و کار جدید در کشور با موانع و ناهمواری‌های متعددی همراه است. دشواری‌های دریافت وام، پرداخت مالیات و … موجب دلسردی افرادی می‌شود که می‌خواهند در کاری سرمایه‌گذاری کنند.

وی با اشاره به سیاست‌گذاری وزارت‌های علوم، جهاد کشاوزری و تعاون کار و رفاه اجتماعی در زمینه اشتغال فارغ التحصیلان کشاوورزی، اضافه کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اخیرا دستورالعملی در زمینه مهارت آموزی فارغ التحصیلان کشاورزی ارائه کرده که امیدوار هستیم نتایج خوبی داشته باشد.

طالبی با بیان اینکه در زمینه تسهیلات بانکی در بخش کارورزی مورد بی‌مهری قرار گرفته است، یادآور شد: از مجموع تسهیلات بانکی که به بخش‌های مختلف اقتصادی طی سال گذشته ارائه شده، سهم کشاورزی هفت درصد بوده است؛ درحالی که سهم بخش صنعت و معدن ۲۸.۲ درصد و بخش خدمات ۴۰.۸ درصد بوده است. با این وضعیت کشاورزی توسعه نخواهد یافت.

دبیر چهل و هشتیمن گردهمایی روسای دانشکده‌های کشاورزی و منابع طبیعی کشور با اشاره به بخش ناچیز کشاورزی در سرمایه‌گذاری کشور تصریح کرد: کلید پیشرفت کشاورزی توجه به سرمایه‌گذاری در این حوزه است. از مجموع سرمایه‌گذاری‌های بخشهای مختلف اقتصادی کشور سهم بخش کشاورزی پنج درصد است، اگر می‌خواهیم توسعه متوازن اقتصادی داشته باشیم و کشاورزی که محور امنیت ملی ماست را مورد توجه قرار دهیم این سهم باید به ۱۵ درصد افزایش یابد.

طالبی اظهار کرد: کشور ما در سال‌های اخیر در زمینه کشاورزی، محیط‌زیست و منابع طبیعی با چالش‌های بزرگی مواجه شده که تمام ابعاد زندگی اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و حتی امنیتی زندگی ما را تحت تاثیر قرار داده است.

وی ادامه داد: تغییر اقلیم چاهش جهانی است، کشور ما هم درگیر این موضوع است و در بطن این رخداد بزرگ جهانی قرار دارد. یکی از تبعات تغییر اقلیم برای کشور ما خشکسالی است.

دبیر گردهمایی روسای دانشکده‌های کشاورزی و منابع طبیعی کشور با اشاره به اینکه دخالت انسان و عوامل انسانی موجب تغییر اقلیم شده است، تصریح کرد: مهمترین عامل در این زمینه استفاده بی‌رویه از سوخت‌های فسیلی، تخریب جنگل‌ها است که افزایش گازهای گلخانه‌ای و افزایش و دمای کره زمین را به دنبال داشته است.

طالبی تصریح کرد: تغییر اقلیم همه مسائل و موضوعات مرتبط با کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست اعم از آموزش، پژوهش، کارآفرینی و اشتغال را می تواند تحت تاثیر قرار ‌دهد و شرایط را پیچیده‌تر می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: تغییر اقلیم بیشترین فشار را به بخش کشاورزی و منابع طبیعی وارد خواهد کرد. وظیفه ما است که به طور علمی این موضوع را مورد بررسی قرار داده و به مسئولین راهکار ارایه دهیم. در طی ۳۰ سال گذشته تقریبا نسبت به تغییر اقلیم که از آن زمان آغاز شده است بی‌تفاوت بوده‌ایم و برنامه‌ای مدون برای آن تهیه نشده است. تا اینکه در سال‌های اخیر این موضوع منجر به بحران عظیم شده و آثار آن را مشاهده می‌کنیم.
منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • عباس IR ۲۲:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
    4 0
    بر عکس گفتی مسئول محترم! یه چرخ توی دانشگا ها بزنی میفهمی که نهایتاً 30% دانشجویان کشاورزی دارای کار هستند.برای دانشجویان کشاورزی کار نیست.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس