به گزارش مشرق، رقابت های مرحله نهایی انتخابی تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران برای شناخت مسافران جهانی ۲۰۱۷ پاریس، روزهای ۱۵ و ۱۶ تیرماه در سالن ۱۲ هزار نفری آزادی تهران برگزار شد.
بر اساس قانون فرآیند انتخابی تیم های ملی کشتی، تنها کشتی گیرانی می توانستند در این آوردگاه مهم غایب باشند و حقی از آن ها ضایع نشود که مصدومیتشان به تایید فدراسیون پزشکی ورزشی، کمیته پزشکی فدراسیون کشتی و در نهایت تایید شورای فنی تیم های ملی برسد.
بر همین اساس از میان کشتی گیران مصدوم یا به ظاهر مصدوم تنها سعید عبدولی در کشتی فرنگی و حسن رحیمی در کشتی آزاد مجوز غیبت در انتخابی تیم های ملی را بدست آوردند.
با پایان رقابت های انتخابی رضا اطری در وزن ۵۷ کیلوگرم کشتی آزاد قهرمان شد و پیام بویری نیز بر سکوی نخست وزن ۷۵ کیلوگرم کشتی فرنگی ایستاد.
شوراهای فنی کشتی آزاد و فرنگی بلافاصله صبح فردای مسابقات انتخابی تشکیل جلسه دادند و تصمیم گرفتند این دو مدال آور کشتی ایران در المپیک ریو می توانند در رقابت درون اردویی انتخابی تیم ملی با ۳ نفر برتر مسابقات انتخابی مبارزه کنند تا در صورت برتری عازم جهانی پاریس شوند.
حسن رحیمی که به اذعان همه کارشناسان فاصله بسیار زیادی با رضا اطری و دیگر مدعیان سبک وزن تیم ملی دارد بدلیل آسیب دیدگی شدید از ناحیه مینیسک خارجی زانو اعلام کرد نمی تواند در انتخابی تیم ملی به مصاف حریفان برود و در صورت موافقت شورای فنی و کادر فنی حاضر است بدون شرکت در انتخابی راهی جهانی پاریس شود. رحیمی به اردوی تیم ملی دعوت شد، آمد و تمریناتش را از سر گرفت اما مصدومیت جدی بود و وقتی کسی چراغ سبز هم نشان نداد بهتر دید جراحی کند و رقابت های جهانی را از صفحه تلویزیون تماشا کند؛ تصمیمی منطقی، عقلانی و عادلانه.
اما حکایت سعید عبدولی کشتی گیر همواره پرحاشیه تیم ملی به گونه ای دیگر رقم خورد. عبدولی که پیش از المپیک ریو هم بارها بی نظمی داشته و حتی تهدید به اخراج از اردو نیز از سوی سرمربی وقت شده بود و به هر حال در برزیل مدال برنز المپیک را بر گردن آویخته بود، خیلی راحت و بی دغدغه صاحب دوبنده تیم ملی شد.
عبدولی پس از المپیک بارها علی رغم دعوت علی اشکانی سرمربی جدید تیم ملی به اردو نیامد.او در خانه مشغول استراحت و گاهی فیلم گرفتن از گچکاری منزلش بود اما تیم ملی مشغول آماده سازی برای حضور در جام جهانی آبادان در آخرین روزهای سال ۹۵ و پس از آن قهرمانی آسیا در اردیبهشت ۹۶ بود.
به هر حال با رایزنی های مختلف و بواسطه اهمیت جام جهانی به میزبانی ایران، عبدولی چند روز مانده به جام جهانی در اردوی تیم ملی آفتابی شد اما موفقیت در رشته سنگینی چون کشتی کاری با نام افراد ندارد و تنها آمادگی روحی و بدنی حرف اول را می زند.
عبدولی آمد و در جام جهانی در مهمترین مصاف مقابل رومن ولاسوف قهرمان المپیک ریو و کشتی گیر حرفه ای روس هیچ حرفی برای گفتن نداشت.باخت عبدولی مقابل ولاسوف اتفاق دور از انتظاری نبود اما اگر این فرصت در اختیار یک جوان جویای نام گذاشته میشد قطعا تجربه ای بس گرانبها برای او به حساب می آمد تا حداقل منفعتی از حضور ولاسوف در آبادان نصیب کشتی ایران شود.
پس از جام جهانی در فاصله ای بسیار کم ۲ رویداد مهم قهرمانی آسیا و بازی های همبستگی اسلامی در پیش بود، عبدولی با تجربه ترین چهره تیم ملی وقتی دست خالی اشکانی را دید برای حضور در قهرمانی آسیا شرط و شروط گذاشت و اعلام کرد در رقابت های قهرمانی آسیا کشتی نمی گیرد و تنها حاضر است در بازی های همبستگی اسلامی آنهم بدون حضور در اردو برای ایران مبارزه کند.
موضوع رسانه ای شد و در نهایت فشارها بر کادر فنی و شورای فنی باعث شد بر روی نام عبدولی خط قرمز کشیده شود.
تیر ماه یک روز مانده به انتخابی تیم ملی عبدولی به یکباره مصدوم می شود! بالاخره پزشکان معتمد رییس فدراسیون پزشکی ورزشی که یکی از آنها اتفاقا رییس کمیته پزشکی فدراسیون کشتی است، مصدومیت عبدولی را تایید می کنند و با تایید شورای فنی، عبدولی از حضور در انتخابی تیم ملی معاف می شود.
انتخابی تیم ملی برگزار شد و بویری که برای سر وزن رسیدن ۷ کیلو وزن کم کرده بود در غیاب عبدولی قهرمان وزن ۷۵ کیلوگرم شد. شورای فنی بلافاصله جلسه گذاشت و در فاصله ۴۰ روز تا جهانی پاریس اعلام کرد بار دیگر انتخابی وزن ۷۵ کیلوگرم تیم ملی اینبار با حضور عبدولی برگزار خواهد شد.
بعداز ظهر پنج شنبه مراسم وزن کشی با سه کیلو ارفاق وزن انجام شد اما عبدولی به سختی و در آخرین دقایق سر وزن رسید که حتی عصبانیت شدید وی را نیز بدنبال داشت. بویری هم که تنها ۲۰ روز پیش برای حضور در انتخابی تیم ملی هفت کیلو وزن کم کرده بود، دوباره وزن کم کرد و سر وزن تعیین شده رسید.عفیفی و پشتام نفرات دوم و سوم انتخابی هم وزن کشی کردند.
سرانجام روز گذشته(جمعه) انتخابی وزن ۷۵ کیلوگرم تیم ملی کشتی فرنگی در غیاب رسانه ها و خیلی بی سر و صدا برگزار شد.
عبدولی در اولین مبارزه ۹ بر ۲ از سد پژمان پشتام جوان گذشت. در دومین مبارزه شایان عفیفی جوان به هر دلیلی به غیر از مصدومیت (آنچه توسط این کشتی گیر نمایش داده شد) حاضر به ادامه مبارزه نشد تا عبدولی به فینال برسد.
در نهایت پیام بویری نفر نخست رقابت های انتخابی که به برگزاری دوباره انتخابی این وزن معترض بود، به روی تشک آمد اما به نشانه اعتراض حاضر به مبارزه نشد تا عبدولی در یک انتخابی بدون دردسر و پرحرف و حدیث و در عین نا آمادگی بدنی صاحب دوبنده تیم ملی شود.
بر هیچ کس حتی کادر فنی تیم ملی و شورای فنی پوشیده نیست که عبدولی با توجه به شرایطی که دارد نمی تواند شانس چندانی برای رسیدن به مدال جهانی داشته باشد. در چنین شرایطی که نگاه فدراسیون معطوف به المپیک توکیو است آیا بهتر نبود پیام بویری جوان راهی جهانی پاریس می شد تا صاحب تجربه بیشتر شود؟
در شرایطی که فرآیند انتخابی تیم های ملی بدون کمترین حاشیه و در عین قانونمداری برگزار شد و چهره هایی چون کمیل قاسمی سنگین وزن با اخلاق و حرفه ای تیم ملی کشتی آزد که شانسی به مراتب بیشتر از سعید عبدولی برای مدال جهانی داشت و با وجود مصدومیت به قانون احترام گذاشت و در انتخابی کشتی گرفت، آیا عبدولی با توجه به تمام حواشی و بی نظمی هایش و از همه مهمتر نا آمادگی بدنی ارزش این را داشت که انتخابی تیم ملی با حرف و حدیث همراه شود؟
اعضای شورای فنی از برگزاری رقابت انتخابی دیروز (جمعه) ناراضی بودند. سعید عبدولی هم حتی به ظاهر ناراضی بود و به کادر فنی تیم ملی اعلام کرد رفتن اینچنینی به مسابقات جهانی برایش دلچسب نیست. کادر فنی هم از کشتی نگرفتن بویری ناراحت است. اکثریت کارشناسان و رسانه ها نیز از انتخابی روز گذشته به نیکی یاد نمی کنند. پس در این میان چه کسی از انتخاب عبدولی به این شیوه خوشحال است؟
هر چند حرکت بویری هم چندان خوشایند نیست و یک کشتیگیر پشت خط مانده باید از حداقل فرصت ایجاد شده برای مبارزه با قهرمان وزنش استفاده کند، اما قطع به یقین کادر فنی تیم ملی هم می داند هیچ کشتی گیری حتی عبدولی با ۲۰ روز تمرین نمیتواند شانس زیادی برای مدال جهانی داشته باشد اما اینبار نیز اشتباه آبادان در پاریس تکرار خواهد شد.