به گزارش مشرق، هیأت رسانهای جمهوری اسلامی ایران متشکل از جمعی از مدیران رسانهای که به سرپرستی «علی معزی» دبیر شورای اطلاع رسانی دولت به بغداد سفر کرده است، سه شنبه شب با سید عمار حکیم، رئیس حزب جدید «تیار الحکمة الوطنی» (جریان حکمت ملی) دیدار و گفتوگو کرد.
سید عمار حکیم در ابتدا و در پاسخ به تبریک هیأت رسانهای ایران به مناسبت آزادی موصل از داعش، این اتفاق مهم را متقابلا به ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران تبریک گفت.
وی در اینباره افزود: در ابتدای حضور و ظهور داعش در عراق که آنها در عرض دو تا سههفته به دروازههای بغداد رسیدند، این ایرانیها بودند که با پشتیبانی خود و حمایت رهبر انقلاب اسلامی از سقوط عراق جلوگیری کردند، این در حالی بود که هیچ یک از مستشاران غربی حاضر در عراق حاضر به کمک نبودند.
سید عمار حکیم که پیش از تاسیس حزب جدیدش، ریاست حزب مجلس اعلای اسلامی عراق را برعهده داشت، در پاسخ به خبرنگار مهر درباره هدف تشکیل حزب جدید و نقاط ابهامی که در مورد آن وجود دارد گفت: از سال 2009 و پس از عدم توفیق نسبی که مجلس اعلا در صحنه سیاسی کشور داشت، به این نتیجه رسیدیم که ساختار و رویکردهای مجلس نیاز نوعی بازسازی و پوست اندازی دارد تا بتواند با توجه به حقایق موجود در جامعه عراق جایگاه خود را بازیابد.
وی ادامه داد: این رویکرد مدتها در سطوح بالای مجلس به بحث گذاشته شد اما به هر دلیل مورد اقبال برخی دوستان قرار نگرفت، تا اینکه در نهایت منجر به تصمیم اخیر یعنی تشکیل حزب جدید شد.
رئیس سابق مجلس اعلای شیعیان عراق با تاکید بر اینکه تشکیل این حزب جدید به هیچ وجه به معنای بر هم خوردن مناسبات و علایق ما با بزرگان مجلس اعلا نیست، افزود: هدف از تاسیس این تشکل جدید همگام شدن با تحولات نوین و تحقق نیازهای جامعه با توجه خاستگاه نسل جوان عراق است.
حکیم ادامه داد: شرایط جدید خاستگاه نسل جوان در عراق نیاز به بازنگری در مدیریتها داشته و از این رو سعی داریم نگاه تازه ای در جذب هرچه بیشتری این نسل داشته باشیم.
رئیس جریان حکمت ملی، با تاکید بر اینکه قرار نیست هیچ رقابت منفی بین ما و دیگر دوستانمان در گروههای دیگر به ویژه در مجلس اعلا شکل گیرد، گفت: من همان سید عماری هستم که بودم اما باید به این نکته توجه داشت که به روز شدن در عرصه عمل سیاسی نیاز به تغییر برخی از رویکردها به ویژه در رابطه با نسل جدید جامعه عراق دارد.
وی در پایان، در پاسخ به سوالی در رابطه با خبر سفرش به عربستان گفت:چندی پیش واسطهای از سوی سعودی برای من پیام آورد که اگر از شما دعوت شود به ملاقات سران این کشور خواهید رفت که من در پاسخ گفتم اگر سوغاتی آنها به من خروج از بحرین و اتمام کشتار ملت مظلوم یمن باشد، حتما می پذیرم. طبعا این خواسته از سوی آنها رد شد و لذا فعلا قصد ندارم به عربستان سفر کنم.
بنابر این گزارش، در این دیدار علی معزی سرپرست هیئت رسانهای کشورمان نیز از فصل جدید همکاریهای رسانهای میان دو کشور با توجه به توافقهای انجام شده در این سفر سخن گفت.
در حالی که رسانههای سعودی، در پی سفر اخیر «مقتدی صدر» رهبر جریان صدر به عراق مدعی هستند که ریاض از شخصیتهای شیعی دیگر عراق، نظیر سید عمار الحکیم و همام الحمودی برای سفر به عربستان دعوت کرده است، «صلاح الغرباوی» از رهبران جریان حکمت ملی، این خبر را تکذیب کرد.