به گزارش مشرق، روز گذشته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، نامه حجت الاسلام حسن روحانی در معرفی وزاری پیشنهادی دولت دوازدهم، قرائت شد تا بدین ترتیب اولین گام در تشکیل دولت دوازدهم برداشته شود. حالا مجلس چند روز وقت دارد تا در جلسات کارشناسی، نظرات و برنامههای وزرا را استماع کند و سپس در جلسات علنی، وزرای پیشنهادی را رد یا تایید کند.
در بین وزرای پیشنهادی، حسن روحانی برای اولین بار پس از ۲۰ سال، یکی از امرای ارتش را به عنوان وزیر پیشنهادی دفاع به مجلس معرفی کرده است. امیر سرتیپ امیر حاتمی جانشین وزیر دفاع دولت یازدهم بود که حالا به عنوان وزیر پیشنهادی دفاع در دولت دوازدهم به مجلس معرفی شده است.
امیر حاتمی، ۵۱ ساله (متولد ۱۳۴۵) است و سوابق بسیاری طولانیای در ردههای مختلف ارتش و نیروهای مسلح در کارنامه دارد. او حضوری فعال و موثر در مبارزه با گروهکهای ضدانقلاب و منافقین در مناطق عملیاتی شمالغرب و غرب کشور در سالیان اخیر داشته، بهطوری که از فرمانده معظم کل قوا تقدیرنامهای بابت اقدامات بسیار ارزندهاش، دریافت کرده است.
امیر حاتمی، از ۲ وزیر دفاع قبل یعنی سردار وحیدی (انتصاب: ۱۳۸۸ - دولت دهم) و سردار حسین دهقان (انتصاب: ۱۳۹۲ - دولت یازدهم) جوانتر بوده و به نسبت وزیر دفاع دولت یازدهم، ۱۰ سال جوانتر است.
سرتیپ حاتمی سیزدهمین وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران و ششمین وزیر دفاع ارتشی به شمار میرود. او به دلیل سوابق بسیار زیادی که در حوزه منابع انسانی و تجهیزات نظامی دارد، قاعدتا میتواند وضعیت نیروی انسانی و تولید تجهیزات نظامی در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را دگرگون کند.
امیر حاتمی در برنامه کاری خود که به مجلس تقدیم کرده، رسما اعلام کرده که تیراژ کم و تنوع زیاد نیازهای تسلیحاتی و تجهیزاتی نیروهای مسلح که ناشی از روندهاست و افزایش قدمت زیرساختها در صنعت دفاعی را جزو چالشهای اصلی وزارت دفاع میداند؛ این نشان میدهد که او در برنامههای خود، نوسازی زیرساختهای وزارت دفاع و افزایش تولید تسلیحات نظامی را جزو برنامههای اصلی قرار خواهد داد.
وی همچنین به درستی اعلام کرده که "نسبت بودجه دفاعی کشور در مقایسه با دشمنان و رقبای منطقهای"، بسیار پایین است؛ این درک درست از رقابت موجود در منطقه و شناخت دقیق دشمن و میزان بودجه صرفشده توسط آنها، نشان از شناخت دقیق وزیر پیشنهادی دفاع از شرایط منطقه و جهان دارد.
** مسئولیتهای پیشین وزیر پیشنهادی دفاع
- فرمانده یگانهای ارتش در مناطق عملیاتی شمال غرب و غرب کشور به مدت حدود ۷۰ ماه
- معاون اطلاعات ارتش جمهوری اسلامی ایران به مدت حدود ۷ سال
- رئیس دفتر روابط بینالملل و رئیس گروه مشاورین عالی فرماندهی کل ارتش
- معاون نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح به مدت حدود ۵ سال
- جانشین سردار سرلشکر پاسدار محمدباقری رئیس وقت ارکان و امور مشترک نیروهای مسلح به مدت حدود ۲.۵ سال
- مشاور عالی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح سردار سرلشکر دکتر فیروز آبادی رئیس وقت ستاد کل نیروهای مسلح در قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء(ص)
- جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در دولت یازدهم
سرتیپ حاتمی در ۴ سال گذشته که به عنوان جانشین وزیر دفاع فعالیت میکرد، اقدامات قابل توجهی در این وزارتخانه انجام داده است که در مهمترین بخش، مدیریت بازتدوین و پیادهسازی نظام نوآوری در وزارت دفاع را عهدهدار بوده است. وی همچنین برای اینکه این وزارتخانه بتواند تحقیقات صنعتی را ارتقا دهد، شخصا در ۴ سال گذشته ریاست شورای علوم و تحقیقات صنعتی وزارت دفاع را عهدهدار بوده است.
"ارتقاء نظام استانداردسازی محصولات دفاعی" از جمله دیگر اقدامات کلانی بوده که امیر حاتمی در دوران جانشینی وزارت دفاع، پیگیری جدی کرده است.
وزیر پیشنهادی دفاع همچنین در دوره فعالیتهایش در وزارت دفاع، ریاست کمیسیون مشترک تعاملات دفاعی نظامی ایران با روسیه را عهده دار بوده و میتوان گفت در حوزه تعاملات نظامی، نقشی ارزنده ایفا کرده است که این تجربه قطعا در دولت یازدهم، برای پیشبرد اهداف و گسترش روابط دفاعی با سایر کشورها، بسیار موثر خواهد بود.
بر همین اساس، وزیر پیشنهادی دفاع اعلام کرده که، "مدیریتی هوشمندانه در حوزه روابط دفاعی" در راستای سیاستهای جمهوری اسلامی ایران بر محور ایجاد بازدارندگی فعال و حمایت از متحدان، مشارکت راهبردی با دوستان و شرکای بین المللی در تحقق منافع مشترک و مقاومت در برابر تنشها و تهدیدهای رقبا و دشمنان را در دوران وزارتش پیگیری خواهد کرد.
در بخش دیگری از برنامه وزیر پیشنهادی دفاع در حوزه بینالملل هم، او وعده داده که از شکلگیری محدودیتهای حقوقی در قالب معاهدات و کنوانسیونهای بینالمللی جلوگیری خواهد کرد.
طبق برنامهای که وزیر پیشنهادی دفاع به مجلس ارائه کرده، در حوزه تعمیق فعالیتهای عملیاتی سامانهها و تجهیزات رزم در حوزههای مختلف، ۸ محور اصلی را مورد توجه قرار خواهد داد که این اولویتها شامل موارد ذیل میشود:
۱- افزایش دقت و قدرت موشکهای بالستیک و کروز
۲- توسعه صنعت موشکی پدافند هوایی در ارتفاعهای پایین، متوسط و بالا
۳- بازسازی و نوسازی تجهیزات ناوگان هوایی و تولید هواگردهای جدید
۴- توسعه صنایع دریایی و تامین نیازهای تجهیزاتی نیروهای دریایی در حوزههای برد و قدرت آتش شناورها و پدافند هوایی آنها
۵- اهتمام به تولید و تجهیز واحدهای واکنش سریع زمینی و تولید تانک های پیشرفته
۶- ارتقا توان عملیاتی بالگردهای رزمی با هدف افزایش قدرت آتش و تجهیز به تسلیحات دورایستا
۷- ارتقای سامانههای راداری، مخابراتی و الکترواپتیکی
۸- ارتقای قابلیتهای فناورانه بومی
با توجه به برنامهها و سوابق امیر سرتیپ حاتمی، این امید وجود دارد که با این برنامهها، وزارت دفاع در حوزههای مختلف به خصوص ارتقای وضعیت و معیشت کارکنان، تولید تسلیحات نظامی و نوسازی زیرساختهای وزارت دفاع، این وزارتخانه در دولت دوازدهم جان تازهای بگیرد.