به گزارش مشرق، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: طی چند روز اخیر روزانه ۲ هواپیما معادل ۲۰ تن گوشت وارداتی در اختیار صنوف قرار میگیرد که با این وجود دیگر خبری از گرانی گوشت نیست.
با وجود اذعان مسئولان مبنی بر وضعیت مناسب عرضه دام و تلاش برای بهبود اوضاع، طی ماه های اخیر قیمت بالای گوشت قرمز همواره دهک های پایین جامعه را برای خرید این محصول پروتئینی با مشکل مواجه کرده است.
افزایش قیمت گوشت گوسفندی در مغازه های سطح شهر نگرانی هایی برای مسئولین و مصرف کنندگان ایجاد کرد که از این رو تصمیماتی مبنی بر واردات گوشت با کیفیت از استرالیا جهت کنترل قیمت اتخاذ شد.
گزارش های میدانی حاکی از آن است که نرخ گوشت گوسفندی از مرز 50 هزار تومان عبور کرد که قصابان علت اصلی آن را گرانی یکباره و کمبود دام زنده در آستانه عید قربان اعلام کردند.
حال به سراغ مسئولین مربوطه می رویم تا از آخرین وضعیت بازار در آستانه عید قربان با خبر شویم:
علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی درباره آخرین وضعیت بازار گوشت اظهار داشت: در حال حاضر هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ 38 تا 39 هزار تومان به مغازه دار و 42 تا 43 هزار تومان به مشتری عرضه می شود.
وی از واردات گسترده گوشت از استرالیا خبر داد و گفت: طی چند روز اخیر روزانه 2 هواپیما معادل 20 تن گوشت وارداتی در اختیار صنوف قرار می گیرد که با این وجود دیگر خبری از گرانی گوشت نیست.
ملکی با اشاره به وضعیت نرخ دام در آستانه عید قربان گفت: اگر گوشت های وارداتی بتواند خلأ بازار را پر نمایند، از این رو پیش بینی می شود که در آستانه عید قربان مشکل خاصی در بازار پیش نیاید.
وی نرخ هر کیلو گوشت استرالیایی را 32 هزار تومان اعلام کرد و افزود: این امر بیانگر تفاوت 10 هزارتومانی هر کیلو گوشت با کیفیت استرالیایی با داخلی است.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی درباره آخرین وضعیت نرخ دام بیان کرد: در حال حاضر هر کیلو دام زنده در میادین به صورت عمده با نرخ 17 تا 17 هزار و 500 تومان عرضه می شود.
صادرات دام امری ضروری است
منصور پوریان یک تأمین کننده دام و گوشت گفت: روزانه 30 الی 40 تن گوشت وارداتی جهت تنظیم بازار در میادین میوه و تره بار و فروشگاه های زنجیره ای عرضه می شود.
به گفته وی نرخ هر کیلو گوشت استرالیا را 33 هزار تومان و اوراسیا را 31 هزار و 500 تومان است.
پوریان با اشاره به اینکه هر کیلو لاشه داخلی با نرخ 35 هزار تومان عرضه می شود، افزود: در حال حاضر بره پرواربندی با وزن 23 تا 24 کیلو مشتری ندارد و تنها تقاضا برای لاشه های 12 کیلویی در بازار وجود دارد.
تأمین کننده دام و گوشت در خصوص وضعیت بازار طی روزهای آتی تصریح کرد: با توجه به کاهش تقاضا برای لاشه های سنگین از وزارت جهاد تقاضا داریم که در آستانه عید قربان مجوز صادرات دام های سنگین در ازای واردات لاشه های سبک را صادر نماید.
به گفته پوریان در صورت صدور مجوز صادرات دام پرواربندی با وزن بالا و واردات دام مشکلی در بازار نخواهیم داشت.