پایش

برنامه پایش شب گذشته به پشت پرده تخلفات در هلدینگ های اقتصادی خلیج‌فارس و تاپیکو و شرکت‌های زیرمجموعه شستا پرداخت.

به گزارش مشرق، برنامه پایش شب گذشته در بخش خبری تحلیلی به پشت پرده تخلفات در هلدینگ های اقتصادی خلیج‌فارس و تاپیکو و شرکت‌های زیرمجموعه شستا پرداخت .

در این برنامه عنوان شد سال گذشته و بعد از آتش‌سوزی پتروشیمی بوعلی در تیرماه 95 ، بیژن زنگنه وزیر نفت و اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در بخشنامه‌ای به مدیران شرکت‌های پتروشیمی ، نفت و گاز دستور داده بودند که:

 " مدیران واحدهای تولیدی ، مدیران واحدهای بهره‌برداری و نیز رده‌های بعدی (مانند مدیران و روسای بهره‌برداری ، HSE و عناوین مشابه سازمانی ) و همچنین کلیه رده‌های مدیریتی اجرای پروژه‌های بزرگ عمرانی (کارفرمائی ، پیمانکاری و غیره ) لازم است به‌طور تمام‌وقتی در محل خود حضورداشته باشند . همچنین ضروری است حضور تمام‌وقت در محل خدمت در ابلاغ انتصاب آن‌ها ذکر شود و اکیداً از انتصاب مدیرانی که به هر دلیلی قادر به حضور دائمی در محل خدمت خود نیستند ( به‌اصطلاح مدیران پروازی ) و یا مدیرانی که در بیش از یک پروژه مسئولیت دارند ، خودداری شود . استفاده از مدیران محلی و بومی در شرایط مدیریتی تخصصی مشابه دارای اولویت است .( بخشنامه 19 دی‌ماه 95 ابلاغی معاون اول رئیس‌جمهور )

میثم پیله فروش کارشناس اقتصادی در این رابطه گفت : یک سال از این دو بخشنامه وزیر و معاون اول رئیس جمهور می‌گذرد ولی تاکنون هیچ‌کدام از بندهای این بخشنامه اجرائی نشده است . اولین تخلف این است که هم‌اکنون مدیران منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر و بندر امام که شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ تاپیکو و خلیج‌فارس هستند در منطقه حاضر نیستند و از راه دور و از تهران پتروشیمی‌ها را اداره می‌کنند ، به اصطلاح مدیران پروازی هستند .

بازنشسته بودن اکثریت مدیران دو هلدینگ گفته‌شده ، دومین تخلفی است که در این بسیاری از زیرمجموعه‌های شستا و شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ خلیج‌فارس و تاپیکو در حال انجام است . سومین تخلف عدم حضور اعضای موظف هیئت‌مدیره در محل سایت‌های پتروشیمی و نفت است ، این اعضا نیز در کنار مدیران پروازی از راه دور شرکت‌ها را کنترل می‌کنند و در محل کارخانه‌ها حضور ندارند .

این کارشناس اقتصادی گفت : در حال حاضر در شرکت های های یادشده افراد بازنشسته مشغولند و مدیریت می کنند ، مدیران پروازی هستند و از مدیرانی که ژن خوب نیز دارند استفاده می شود که یک‌شبه و بدون هیچ سابقه تخصصی بر مسند مدیریت تکیه زده‌اند .

مجری برنامه نیز دراین‌ارتباط گفت : این‌ها چیز پنهانی نیست و باکمی بررسی مشخص می‌شود که کدام مدیر پروازی است ، کدام مدیر بازنشسته است ، کدام عضو هیئت‌مدیره در کجا ساکن است و حقوق از بیت المال می‌گیرد . اگر کسی اینها را شناسنایی نکرد ما می توانیم کمک کنیم تا قانون و بخشنامه مقامات ارشد دولتی اجرا شود .

شرکت‌های پتروشیمی رازی ، بندر امام ، امیرکبیر ، بوعلی سینا ، فجر ، فن‌آوران ، مارون ، اروند ، فارابی ، آبادان ، شرکت پالایش نفت آبادان ، نفت و گاز اروندان ، سهامداران بندر امام ، کیمیا بندر امام ، فرآورش بندر امام ، خوارزمی ، تندگویان و چنین شرکت دیگر  شرکت‌های منطقه ویژه اقتصادی بندر امام و ماهشهر را تشکیل می‌دهند .

ویژگی مهم یک وزیر از نظر مردم

بیش از 42 درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی این برنامه در پاسخ به این سوال که نمایندگان مجلس برای بررسی وزرای پیشنهادی به کدام ویژگی بیشتر توجه کنند ؟ اعتقاد داشتند نمایندگان مجلس به پاکدست بودن یک وزیر بیشتر توجه نکنند .

در پایان این نظر سنجی مردم عنوان کردند نمایندگان باید به ترتیب ویژگی های  پاکدستی (42.59 درصد ) تخصص (36.54 درصد ) تجربه (11.81 درصد ) و پرکاری (9.06 درصد ) را در هنگام بررسی وزرا اولویت خود قرار دهند .

ترجیح پاکدست بودن یک وزیر بر سایر گزینه ها توسط مردم در این نظرسنجی معنای زیادی دارد که ریشه آن را در سوء استفاده های مالی و اختلاس ههای انجام شده دانشت بطوری که مردم ویژگی هایی مانند تخصص ، تجربه و پرکاری را به عنوان اولین ویژگی انتخاب نکنند .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۳
    2 0
    پتروشیمی رازی، عملا جزو هلدینگهای یاد شده، نیست. مالکان و صاحبان آنها ترک هستند و کارمندان نفتی از قبل در آن شاغلند.
  • الف IR ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۳
    1 0
    وضع پالایشگاه های خصوصی شده از پتروشیمی ها به مراتب بدتره. ولی کسی ب کسی نیست. کنترل ها ضعیف و بعضا با اشتراک از رانت موجود بی سر و صدا همه چیز خوب گزارش میشه.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس