به گزارش مشرق، معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد کودکان کار و خیابانی با خانواده خود زندگی میکنند، گفت: شناسایی این کودکان سخت است و آمار دقیقی از آنها در دست نیست ولی وجود ۷۰ هزار کودک خیابانی برآورد میشود.
حبیب الله مسعودی فرید گفت: تعداد زیادی از کودکان کار و خیابان در کارگاه های زیرزمینی هستند که همین امر تعیین دقیق تعداد آنها را سخت می کند. چون تابلو ندارند مثلا در زیرزمین خانه، ترشی و مربا تهیه میکنند یا کفش میدوزند و از این موارد خیلی زیاد است البته این مشکل مربوط به همه دنیاست و در آن کشورها هم در شناسایی این کارگاهها مشکل دارند و معتقدند مردم باید اطلاع بدهند.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی از این کودکان در کارگاههای خانوادگی کار میکنند مثلا مواردی بوده که کودکی 12 سال در خانه قالیبافی میکرده و کارهای سنگین انجام میداده است.
فرید افزود: وجود 70 هزار کودک خیابانی در کشور تخمین زده می شود و بیش از 95 درصد این کودکان با خانواده زندگی می کنند، پس نمیتوان آنها را به راحتی از خانواده جدا کرد و باید کار توانمندسازی آنها در خانواده پیگیری شود.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به راه اندازی مراکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده به صورت روزانه گفت: در حال حاضر 81 مرکز شبانه روزی و روزانه کودک و خانواده در کشور داریم که بیش از 9هزار کودک کار و خیابانی را تحت پوشش دارند.
فرید گفت: بیش از نیمی از کودکان کار و خیابان از اتباع دیگر کشورها هستند و باید این وضعیت ساماندهی شود.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور افزود: با افزایش اعتبارات نهادهای حمایتی میتوان حمایت بیشتری از این کودکان کرد و باید کاری کنیم که نیازی به کارکردن این کودکان نباشد و اگر در جایی که لازم است میبینیم که خانوادهها صلاحیت ندارند کودک به بهزیستی داده شود. با رویکرد کارشناسی باید با خانوادهها در ارتباط باشیم و نمیتوان یک نسخه را برای همه پیچید.
فرید ادامه داد: در تهران سالانه حدود 1300 کودک خیابانی از خدمات ما بهره میگیرند که ممکن است به مدت چند شبانهروز یا چند ماه در مراکز اقامتی ما نگهداری شوند.