سرویس سیاست مشرق - روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
کیهان
100میلیارد دلار را پیشخور کردند حالا فرافکنی میکنند
«آقای جهانگیری ما آمادهایم بشنویم که بر سر 100 میلیارد دلار آزاد شده پس از برجام چه آمده است؟
به نوشته روزنامه جوان، اسحاق جهانگیری تقریباً در دفاع از دولت اشباع شده است؛ کسانی که حرفهای معاون اول از سال ۹۲ تا به امروز را شنیدهاند تقریباً نکته جدیدی را در اظهارات او نیافتند. چهار سال است که آقای معاون اول در پاسخ به انتقادات به عقب «پل» میزند و شیوه جدیدی از «بگم بگم»ها را مطرح میکند. جهانگیری در صحن علنی مجلس به بیان نظراتی پرداخت که در طول چهار سال گذشته بر آن مانور میداد.
آقای جهانگیری برای بار چندم به موضوع ذخایر ارزی پرداخت و در پاسخ به اینکه ۱۰۰ میلیارد دلار ذخایر آزاد شده در پسابرجام چه شده، گفت: نگذارید بگویم دولت قبل چه کرده است؟ نگذارید بگویم ارزهای کشور در کجا قفل شده است، اینگونه اظهارات از جهانگیری بارها شنیده شده و ایشان چهار سال است که در حال منتظر «گذاشتن» نمایندگان و افکار عمومی هستند در حالی که همه تشنه شنیدن اسراری هستند که گویا فقط آقای جهانگیری به آن واقف هستند. همه ما مشتاقیم بدانیم با ۱۰۰ میلیارد دلاری که پس از برجام آزاد شده چه کردهاند و چه بلایی بر سرش فرود آمده است. اشاره معاون اول به شرکت نیکو و کلیگوییهای خستهکننده بارها مورد اشاره رسانهها قرار گرفته است.
آقای جهانگیری بهتر از هر فرد دیگری میدانند که بهطور کل 20/2 میلیارد دلار از منابع بانک مرکزی در شرکت نیکو سپردهگذاری شد تا در پروژههای نفتی و گازی سرمایهگذاری شود. این سپردهگذاری در چهار مرحله انجام شده و مصوبه شورای عالی امنیت ملی را پشتوانه خود داشته و دارد.
همه ادعای معاون اول به این موضوع برمیگردد که جزئیات خرج آن در پروژهها بارها اعلام شده است ولی آقای جهانگیری نمیخواهد آن را بپذیرد و البته این فرار به جلو با تمسک به سخنان تکراری و خستهکننده، میخواهد پیشخورکردن این ارزها را عیان نکند. آقای جهانگیری دوست ندارد بگوید در زمانی که ارزها آزاد نشده بود، ریال آن در بودجه خرج شده بود و وقتی دلارها آزاد شد دولت هیچ سهمی در آن نداشت.
برای آنکه بدانید اصل ماجرا چیست باید گفت اصول و روابط مالی میان دولت، نفت و بانک مرکزی به این شکل است که شرکت ملی نفت به خریداران نفت یکی از شماره حسابهای بانک مرکزی را معرفی میکند تا پول نفت در این حساب واریز شود. بانک مرکزی با کسر سهم 14/5 درصد شرکت ملی نفت و سهم ۳۰ درصدی صندوق توسعه ملی، مابقی پول نفت را با نرخ تسعیر مشخص شده در بورس، به ریال تبدیل و به خزانه واریز میکند. دلار هم برای بانک مرکزی میماند و در حسابهای خارجی آن باقی میماند. در زمان تحریم امکان جابهجایی دلار نبود، بنابراین دولت پیش از آزاد شدن دلارها، ریال دلارهای بلوکه شده خود را از بانک مرکزی گرفت تا با آزاد شدن دلارهای نفتی، با بانک مرکزی تسویهحساب کند. با برجام و رفع محدودیتهای بانکی، دلارها آزاد شد ولی چون دولت پیشتر معادل ریالی آن را پیشخور کرده بود، هیچ عایدیای از آن نداشت.
با وجود گزارشهای رسمی منتشر شده از سوی دیوان محاسبات و نهادهای دیگر، جهانگیری نمیخواهد به این اقدام دولت اعتراف کند و هرگاه درباره ۱۰۰ میلیارد دلار سؤال میشود با عصبانیتی هر چه تمام به گذشتهای رجوع میکند که بیشتر شبیه یک فرافکنی است. چهار سال است که گوشها پر شده از افشاگری ولی خبری از زوایای جدید این مسئله نیست.
تلاش برای رفع حصر کروبی یا شگردی برای سفیدنمایی خود؟!
خاتمی با وجود اینکه میداند مسیر طراح خیانتش از کدام طرف است، از مسیر دیگری حرکت میکند.
جهان نیوز نوشت: «خاتمی در دیداری با جمعی از فعالان اصلاحطلب که برخی از آنها عناصر فعال در فتنه 88 بودند، با اشاره به نظر برخی حاضران گفت: من شخصا هیچ تقاضایی از هیچکس و هیچجا نداشتهام. اما امروز میخواهم به استناد مطالب و خواستههای شما و به نام و اسم شما تقاضایی را با مقام معظم رهبری مطرح کنم که دستور بفرمایند مسئله حصر حل شود.
خاتمی در سالهای اخیر تلاش کرده که مخفیانه به مقامات عالی نظام پیام بدهد که از فتنه 88 نادم است و حاضر است با فراهم شدن برخی شرایط حتی اعلام برائت علنی هم بکند. او همچنین در محافل خصوصی از عدم تقلب و افراط کروبی و موسوی در سال 88 نیز سخن میگوید. حال همین خاتمی درباره حصر یک طرفه مطالبی را بیان میکند که نه با عدالت سازگار است و نه با اعلام مخفیانه نادم بودنش از اقدامات خودش و موسوی و کروبی همخوانی دارد. همین مواضع اوست که بسیاری را نسبت به نیت برخی نامهنگاریها و چراغ سبز نشان دادنش برای بازگشت به حاکمیت و برخی تلاشها برای خارج شدن از باغی نظام بودن را مشکوک میکند. خاتمی با تکرار این مواضع بر بیصداقتی خود صحه میگذارد.
او بیش از هر کس دیگری از موضع حاکمیت دربرابر فتنهگران که همان توبه از اقدامات ضدامنیت ملی و اعتراف به گفتن دروغ بزرگ (تقلب) وهمچنین جبران برخی اشتباهات گذشته است، خبر دارد. با همه اینها ظاهرا میخواهد مسیر دیگری را طی کند که وی و جمع دیگری از اصلاحطلبان را در مسیر جدایی بیشتر از حاکمیت قرار خواهد داد.
بهترین اقدام برای خاتمی آن است که اول خود از مسیر رفته توبه کند و سپس تلاش کند که زمینه بازگشت دیگر خطاکاران بزرگ 88 را آنهم با اصول منطقی و عادلانه فراهم شود.
به نظر میرسد موضع اخیر خاتمی، نوعی زیرکی گل درشت برای سفیدنمایی خویش است وگرنه، دلیلی ندارد کسی که مجرم است و به خاطر خیانتش، مورد سوءظن نظام قرار دارد، قیافه واسطهگری برای رفع حصر کروبی و موسوی به خود بگیرد.
جمع بازنشستهها جمع شد جای نعمتزاده و غرضی خالی!
«با انتصاب عیسی کلانتری به ریاست سازمان محیطزیست، اجتماع کهنهکارها در دولت کادر شد. گفتیم ژنرالها خوبند اما دیگر نه این قدر!»
روزنامه هفت صبح از روزنامههای حامی دولت با اشاره به چهرههای تکراری و سن و سال گذشته در کابینه، از کمی افراد تازه نفس انتقاد کرد و نوشت: چهرههای تازه نفس و کارآمد در کابینه دوم به شدت کم شدند. آن هم در کابینهای که آن حساسیت و الزامات قبلی را نداشت و میتوانست فرصتی برای تکنوکراتهای جوانتر باشد.
هرچه بود طیبنیا از کابینه حذف شد. واعظی به حلقه درونیتر و متنفذتر رفت و در کنار روحانی قرار گرفت تا فقدان محمدعلی نجفی شهردار جدید تهران را پوشش دهد و چیتچیان نیز از دولت خداحافظی کرد. حالا از ژنرالهای همیشگی دولتهای اصلاحات و کارگزاران در ایران هر کسی که توان مدیریت داشته در کابینه روحانی جمع شده است. جای خالی فقط مربوط به مهندس غرضی است و مهندس نعمتزاده که از کابینه خداحافظی کرد وگرنه همه هستند!
این روزنامه در ادامه مینویسد: «فصل مشترک هاشمی رفسنجانی، محمدخاتمی، علی لاریجانی و ناطق نوری»؛ شاید این جمله یکی از دقیقترین توصیفات در مورد کابینه پیشنهادی حسن روحانی است که توسط تحلیلگران مطرح شد. کابینهای که برخلاف پیشبینیها هیچ نکته غافلگیرکنندهای در آن وجود نداشت افرادی که یکی از بزرگترین سورپرایزهای روز گذشته انتخاب علیاصغر مونسان به عنوان رئیس سازمان گردشگری و میراث فرهنگی است. این انتخاب همزمان با دو انتقاد بزرگ رو به رو شده است. حسن روحانی، رئیس قبلی میراث فرهنگی که یک زن بود را برکنار و به جای او یک مرد دیگر را به کابینه اضافه کرد.
انتقاد دیگر نیز به سابقه علی مونسان بازمیگردد. او که 47 ساله است مهندسی عمران خوانده و پیش از این رئیس منطقه آزاد کیش و قبل از آن در معاونتهای مختلف شهرداری بوده. همه فعالیتهای او مربوط به ساخت و توسعه است و از این جهت شاید گزینه نسبتا مناسبی برای گردشگری باشد.
اما در زمینه میراث فرهنگی تقریبا هیچ سابقه و علاقهای در او مشاهده نمیشود.در زمان دولت اصلاحات هم که «بیطرف» وزیر نیرو بود، کلانتری در قامت مشاور محیطزیست نامهنگاریهای زیادی کرد که سدسازیهای بیطرف موجب بروز خشکسالی و خصوصا خشک شدن دریاچه ارومیه خواهد شد. درست است که پیشبینیهای او درست از آب درآمد اما کسی یادش نمیآید در زمانی که کلانتری وزیر کشاورزی بود و تقسیمبندیهای آب قاعدتا یکی از موضوعات مهم این وزارتخانه بود! و او مشکلی با سدسازیها داشته باشد. عیسی کلانتری در زمانی که خودش وزیر کشاورزی بود، چندان علاقهای به فعالیتهای محیطزیستی نداشت و همچنین طرحهای خودکفایی را کمفایده میدانست. بعدها که او از وزارت کشاورزی دور شد، آرامآرام به یکی از طرفداران محیطزیست تبدیل شد و در دولت اول روحانی نیز مسئول ستاد احیای دریاچه ارومیه بود که فعالان محیطزیست چندان از عملکرد او رضایت نداشتند.
هفت صبح در پایان به تعارض نهادگرایی محمد شریعتمداری در وزارت صنعت و گرایش وزیر پیشنهادی اقتصاد به اقتصاد لیبرال میپردازد و مینویسد: در این قسمت نیز مانند سازمان محیطزیست، وزارت نیرو و کشاورزی با یک تضاد آشکار رو به رو هستیم. در حالی که وزیر صنعت و اقتصاد عموما باید دیدگاههایی نزدیک به یکدیگر داشته باشند اما «مسعود کرباسیان» در اقتصاد داخلی به خصوصیسازی و آزادسازی اعتقاد دارد. مشخص نیست این دیدگاه در کنار دیدگاه اقتصاد دولتی شریعتمداری چگونه قرار است به کار خود ادامه دهد.
زد و بند فراکسیون امید اصلاحطلبان را بیآبرو میکند
یک سایت اصلاحطلب با متهم کردن برخی اعضای فراکسیون امید به زد و بند نوشت این فراکسیون در حال سوزاندن ریشه اعتماد مردم به جریان اصلاحات است.
پیش از این برخی محافل اصلاحطلب، نسبت به نقش پول در بستن لیست این طیف در انتخابات مجلس و شورای شهر هشدار داده بودند.
سایت انتخاب در گزارشی نوشت: نتیجه آرای نمایندگان مجلس به وزرای پیشنهادی باعث موجی از واکنشهای منفی در فضای سیاسی و همچنین مجازی شده است، امری که بسیاری را نسبت به عملکرد نمایندگان فراکسیون «امید» بدبین کرده است.
بسیاری از وزرای مورد نقد که چهرههای اصلی فراکسیون مستقلین و فراکسیون امید دائما به آنها حمله میکردند و کارنامه آنها را زیر سؤال میبردند، در جای خود با رای حداکثری باقی ماندند.
در این میان، عملکرد فراکسیون امید موجب بروز انتقادات و گلایههای زیادی شده است. جدا از نحوه مدیریت فراکسیون، بسیاری از انتقادات «زد و بندها»ی احتمالی را نشانه گرفته است، معاملاتی که باعث شد بیطرفِ اصلاحطلب که رایاش تضمین شده بود و 144 نفر، برای ادای نطق در موافقت با او ثبتنام کرده بودند رای نیاورد و برخی وزرایی که همواره مورد نقد فراکسیون بودند، آرای بیسابقهای از آن خود کنند که در مجلس اصولگرای قبل موفق به کسب آن نشده بودند. عجیب آنکه وقتی لیست نمایندگانی که در موافقت این دست از وزرا صحبت کردند را برانداز میکنیم، به تعداد قابل توجهی از چهرههای لیست امید برمیخوریم.
جدا از آن، برخی از افراد به وسوسه امتیازاتی که پیشتر گرفته بودند و ممکن بود با تغییر وزیر هر آنچه بافتهاند رشته شود و به باد فنا برود، مجدانه میان نمایندگان طیفهای مختلف پرسه میزدند و لابی میکردند تا گزینه مدنظرشان سر جای خود باقی بماند.
غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و عضو ارشد فراکسیون امید ضمن تایید لابیگریها به «انتخاب» میگوید: بنده خودم موافق وزیر خاصی بودم که دیگران نظر من را نسبت به ایشان برگرداندند. این رایزنیها تاثیر دارند، خصوصا در مورد نمایندگانی که سیاسی نگاه نمیکنند.
انتخاب در پایان نوشت: اکنون با بالا گرفتن اعتراضات در شبکههای اجتماعی نسبت به عملکرد فراکسیون امید در جریان رای اعتماد به وزرای پیشنهادی، برخی اعضای این فراکسیون به تقلا افتادهاند تا با هزینه از رهبر جریان اصلاحات و سپر کردن او، مانع از ادامه انتقادات شوند، تذکرات و گوشزدهایی که اکثرا مبتنی بر نیاز جدی جریان اصلاحات به مقابله با رانتخواری و پالایش درونی است.
خراسان
تذکر شورای عالی امنیت ملی درباره موزه جواهرات تهران
بر اساس ابلاغیه جدید یک مقام مسئول به رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به توقف طرح اجرایی موزه جدید جواهرات ملی و خزائن این بانک در تهران اعلام شده است حسب نامه دریافت شده از شورای عالی امنیت ملی مبنی بر قرارگیری این بنا در رده حفاظتی حساس در پایتخت، مسئولان این بانک باید با استفاده از مشاور ذی صلاح، برای ارائه طرح نحوه تامین امنیت این ساختمان و پدافند غیرعامل آن اقدام و جهت تصویب در نهادهای ذی ربط ارائه کنند.
دستور روحانی برای لغو طرح دولت سازندگی
پس از آن که دولت وقت در اوایل دهه 1370 تصمیم گرفت جهت ساماندهی محله اسلام آباد (تپه مراد آب) کرج اقدام و علاوه بر تعیین هیئت امنا، اعتباری را نیز برای اجرای آن در نظر بگیرد و در دولت های بعد، از جمله در سال 1392، بودجه هایی نیز برای اتمام این طرح اختصاص داد، بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر حجت الاسلام روحانی به تعدادی از اعضای کابینه، اعلام شده به پیشنهاد وزارت کشور، تمامی اختیارات مدیریت طرح مذکور به شهرداری کرج منتقل و هیئت امنای پروژه نیز منحل شده و فاقد هرگونه اختیار خواهد بود.
ایران
بلومبرگ: طرفهای برجام انزوای ایران را مفید نمیدانند
پایگاه خبری بلومبرگ امریکا در گزارشی لیستی از توافقهای مهم خارجی با ایران بعد از برجام را منتشر کرده و با اشاره به آنها نوشته است: شاید این سرمایهگذاریها چیزی نباشد که ایران انتظارش را داشته اما میلیاردها دلاری که بواسطه توافق هستهای آزاد شده، میتواند بر هر اقدامی که امریکا قرار است در آینده علیه ایران انجام دهد، تأثیر جدی بگذارد. به گزارش ایلنا در این گزارش به نقل از یک تحلیلگر سیاسی خاورمیانه گفته شده که بیشتر دولتهای طرف توافق هستهای به این نتیجه قطعی رسیدهاند که انزوای ایران به نفع آنها نیست.
فارین پالسی هم در گزارشی با اشاره به مواضع ضد برجامی ترامپ نوشته است که رئیس جمهوری ایران، اجازه نخواهد داد تهدیدهای امریکا مبنی بر برهم زدن توافق هستهای، مانعی بر سر راه ایران ایجاد کند.
در این گزارش با اشاره به تهدید روحانی مبنی بر خروج از برجام در صورت وضع تحریمهای جدید، آمده است: ایران نیز در این زمینه، سیاستهای مخصوص به خود را دنبال میکند. روحانی در تلاش است که جلوی لطمه زدن تهدیدهای ترامپ به ایران را بگیرد.
بازداشت دو روزنامهنگار اصلاحطلب در هفته اخیر
در یک هفته اخیر دو روزنامهنگار اصلاحطلب بازداشت شدند. به گزارش ایلنا، «یغما فشخامی» خبرنگار ماهنامه پیام هاجر عصر روز دوشنبه توسط مأموران بازداشت شد.
هفته گذشته نیز ساسان آقایی معاون سردبیر روزنامه اعتماد در محل کار خود بازداشت شد. هنوز هیچ یک از مقامات رسمی درباره علت بازداشت این دو روزنامهنگار اصلاحطلب توضیحی ارائه نکرده است.
تذکر نماینده تهران درباره «حصر»
نماینده تهران در مجلس درباره موضوع حصر در صحن علنی مجلس تذکر داد. به گزارش خانه ملت، پروانه سلحشوری در نشست علنی دیروزمجلس ضمن تذکر به وزیران اطلاعات و کشور در جهت رسیدگی به وضعیت محصورین، گفت:بیش از ۶ سال و نیم از حصر محصورین میگذرد، آقای کروبی این روزها از نظر سلامتی در وضعیت بغرنجی به سر میبرد. وی افزود: وضعیت سلامت میرحسین موسوی و خانم دکتر زهرا رهنورد هم بسیار نگرانکننده است.
عضو فراکسیون امید ادامه داد: متأسفانه کار تا آنجا پیش رفته است که شیخ مهدی کروبی برای اینکه دادگاه عادلانهای برای وی برگزار شود مجبور به اعتصاب غذا شده است. سلحشوری متذکر شد: خوشبختانه با توجه مسئولان نظام و برآورده شدن شرط ایشان مبنی بر بیرون رفتن زندانبانان از داخل منزل ایشان اعتصاب غذای خود را شکسته است اما وضعیت سلامتی ایشان بسیار خطرناک است. وی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران در سایه رهبری رهبر معظم انقلاب دارای چنان اقتداری است که براحتی میتواند گره از این مشکلات بگشاید، گفت: ادامه حصر هزینه سنگینی برای نظام خواهد داشت.
آرمان
تکذیب عملیات مشترک ایران و ترکیه
در پی برخی اخبار منتشره مبنی بر اقدام عملیات مشترک جمهوری اسلامی ایران و ترکیه علیه پ.ک.ک، روابط عمومی قرارگاه حمزه سید الشهدا(ع) نیروی زمینی سپاه ضمن رد هرگونه برنامه عملیاتی خارج از مرزهای ایران اعلام کرد: ما هیچ برنامه عملیاتی در خارج از مرزهای جمهوری اسلامی ایران برنامهریزی نکردهایم، ولی همچون گذشته با هر گروه، تیم یا فردی که قصد نفوذ به خاک ایران را برای اقدامات ضد امنیتی و یا تروریستی داشته باشد به شدت برخورد خواهیم کرد.
افتتاح فاز2 خط یک متروی شیراز
شهردار شیراز گفت: خط سه متروی شیراز آماده کلنگزنی است و امیدواریم شورای جدید و شهردار آینده ساخت این خط را که تکمیلکننده خط یک است بهسرانجام برسانند. علیرضا پاکفطرت در مراسم افتتاح فاز دوم خط یک متروی شیراز که با حضور وزیر کشور برگزار شد، اظهار داشت: 2هزار و 500میلیارد تومان برای خط یک هزینه شده و اگر واگن نرسد سرمایه مستهلک میشود. وی خاطرنشان کرد: خط سه نیز آماده کلنگزنی است و امیدواریم شورای جدید و شهردار آینده ساخت این خط را که تکمیلکننده خط یک است بهسرانجام برسانند.
قدردانی سردار دهقان از رهبری
مشاور فرماندهی کل قوا در حوزه صنایع دفاعی و پشتیبانی از نیروهای مسلح با صدور پیامی از رهبر انقلاب اسلامی به جهت انتصابش در سمت مشاورت رهبری تشکر و قدردانی کرد. به گزارش ایسنا؛ در متن پیام سرتیپ پاسدار حسین دهقان آمده است: اینجانب مراتب سپاس خویش از حسن نظر حضرتعالی در سپردن مسئولیت مشاورت آن رهبر فرزانه در حوزه صنایع دفاعی و پشتیبانی از نیروهای مسلح را به حضور تقدیم داشته و امید آن دارم در مسیر تحقق ماموریت محوله اینجانب را از دعای خیر و راهبردهای حکیمانه خویش محروم نفرمایید.
سهم زنان در مدیریت افزایش یابد
نماینده اصفهان در مجلس گفت: رای اعتماد مجلس به وزرا پیش از آنکه رای اعتماد به دولتمردان باشد، رای اعتماد به دولت دوازدهم و تصدیق رای اعتمادی بود که مردم در حماسه ۲۹ اردیبهشت به رئیسجمهور دادند. ناهید تاجالدین در جلسه علنی در تذکر شفاهی اعلام کرد: هر چند طبق تعهدات اسناد بالادستی باید تا پایان برنامه ششم توسعه سهم زنان در مدیریت کشور ۸ درصد افزایش یافته و به ۳۰ درصد برسد اما امروز پس از بررسی کابینه و رای اعتماد، جای خالی زنان را بیش از پیش در عرصههای مدیریتی کشور حس میکنیم. در دو دهه اخیر مشارکت زنان در آموزش عالی و به بیان دیگر تخصص زنان ۱۴ برابر شد، اما حضور زنان در عرصههای مدیریتی تغییر محسوسی نداشته است.
گمانه زنی در باره مسئولیت جدید بیطرف
ماجرای راه نیافتن حبیب ا... بیطرف به دولت دوازدهم همچنان با واکنشهای مختلف روبهروست. اغلب مدیران و چهرههای سرشناس در توصیف توانمندی و تجارب او سخن میگویند. در این میان گمانه زنی برخی منابع آگاه حاکی از آن است که احتمالا این وزیر دوره اصلاحات بهزودی در مسئولیت کلیدی وزارت نفت فعال خواهد شد. به گفته این منابع بیژن زنگنه وزیر نفت حکم معاونت وزیر و مدیرعاملی شرکت ملی گاز ایران را برای او صادر خواهد کرد. بیطرف در حال حاضر، معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت را برعهده دارد.
پیامهای تبریک ظریف
وزیر امور خارجه در پیامی خطاب به امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، انتصاب وی را از سوی فرماندهی معظم کل قوا به عنوان فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران تبریک گفت. محمدجواد ظریف در پیامی دیگر خطاب به امیر سرلشکر عطاءا... صالحی، انتصاب وی را از سوی فرماندهی معظم کل قوا به عنوان جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تبریک گفت. ظریف همچنین در پیامی دیگر خطاب بهسردار سرتیپ پاسدار حسین دهقان، انتصاب وی را از سوی فرماندهی معظم کل قوا به عنوان مشاور فرمانده کل قوا در حوزه صنایع دفاعی تبریک گفت.
تبریک مولانا عبدالحمید به شاهرودی
در پی انتصاب آیتا... سیدمحمود هاشمی شاهرودی بهعنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوی مقام معظم رهبری، شیخالاسلام مولانا عبدالحمید این انتصاب را به وی تبریک گفت. در پیام او آمده است: از آنجا که مشورت و رایزنی اساس حکومت در اسلام است و مجمع تشخیص مصلحت نظام وظیفهی خطیر شکلدهی سیاستهای کلی نظام را بر عهده دارد و با کارشناسی دقیق راهکارهایی به قوای مختلف ارائه میدهد، انتظار میرود در این زمینه از همه نخبگان کشور بهره گرفته شود. بنده ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آیتا... هاشمی رفسنجانی که عهدهدار این سمت بود، برای حضرتعالی آرزوی توفیقات روزافزون و موفقیت در این مسئولیت مهم را دارم.
تغییر معاونان وزارت بهداشت
رئیس سازمان غذا و دارو، معاون بهداشت، معاون برنامهریزی، راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت و سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منصوب شدند. وزیر بهداشت در احکام جداگانهای دکتر رئیسی را به عنوان معاون بهداشت، دکتر حقدوست را به عنوان معاون برنامهریزی، راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت،
دکتر اصغری به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو و دکتر آقاجانی را بهسرپرستی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منصوب کرد.
حزب جایگزین سازمان مجاهدین انقلاب
محمد سلامتی از تاسیس حزب جدیدی به نام «توسعه ملی ایران اسلامی» توسط اعضای سابق سازمان مجاهدین خبرداد. وی اظهار داشت: بیشتر اعضای حزب(سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی) معذوریت قانونی داشتند و نتوانستند در حزب حضور داشته باشند.
سلامتی ادامه داد: من هم بهعلت مشغله کاری نتوانستم حضور پیدا کنم. وی تصریح کرد: چند ماه پیش نخستین کنگره این حزب نوپا برگزار شده است اما رسمیت آنها هنوز نهایی نشده است