به گزارش مشرق، علی بهرامی مسئول قرارگاه نور بسیج دانشجویی درباره جزئیات اعزام دانشجویان به عتبات در ایام اربعین، گفت: ستاد اربعین دانشگاهیان با مسئولیت وزارت علوم و با دبیری بسیج دانشجویی و عضویت سایر دستگاههای آموزش عالی اعم از وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد و دانشگاههای ستادی تشکیل جلسه داده و ظرفیت سازی را برای اربعین آغاز کرده است.
وی افزود: چند نوع خدمات در این ایام به دانشجویان ارائه میشود.دانشجویان میتوانند در سامانه اینترنتی سماح که برای ستاد اربعین کشور و سامانه کلی برای اطلاعات زائران است ثبت نام کنند،گزینه مجزایی برای دانشجویان فراهم است که میتوانند اطلاعات خود را در این زمینه ا ثبت کنند. دانشجویان زمان ثبت نام باید نام رشته، دانشگاه و محل تحصیل خود را نیز درج کنند.
مسئول قرارگاه نور بسیج دانشجویی اضافه کرد: یکی دیگر از خدماتی که دانشجویان در این ایام دریافت میکنند مجوز خروج دانشجویانی است که سربازی نرفتهاند. این امر با همکاری نظام وظیفه و نهاد رهبری اخذ میشود. دانشجویان میتوانند با مراجعه به سایت EVAZIFEH و قرار دادن وثیقه مالی با تعهد محضری به بسیج دانشجویی که از طریق سایت بارگذاری میشود، مجوز خروج را دریافت کنند. بسیج دانشجویی نیز تعهد میکند که این دانشجویان بتوانند به این سفر اعزام شوند.
مسئول قرارگاه نور بسیج دانشجویی خاطرنشان کرد: دانشجویان میتوانند از 20 شهریور به بعد برای دریافت مجوز خروج اقدام کنند.وی ادامه داد: مجوز خروج دانشجویان 50 روزه صادر میشود و زمان خروج آنها نسبت به سایر زائران طولانیتر است.
بهرامی با اشاره به تسهیلات ستاد دانشجویی اربعین برای فارغ التحصیلان نیز گفت: در این سامانه شرایطی برای فارغ التحصیلان دیده شده و کسانی که در یک سال گذشته فارغ التحصیل شدند و در فضای بین فارغ شدن از دانشگاه و خدمت سربازی هستند نیز میتوانند مجوز خروج بگیرند.
مسئول قرارگاه نور بسیج دانشجویی افزود: اعزام دانشجویان در اربعین بر عهده سازمان بسیج دانشجویی است. اعزام دانشجویان به صورت کاروانی در سراسر کشور انجام میشود، دانشجویانی که میخواهند به صورت انفرادی اعزام شوند با ثبت نام در سامانه سماح میتوانند از خدمات بسیج دانشجویی در طول اعزام استفاده کنند.
بهرامی یادآور شد: از همه استانها کاروان بسیج دانشجویی اعزام خواهد داشت. ثبت نامها در ایام محرم و با آغاز سال تحصیلی آغاز خواهد میشود کاروانها با هماهنگی با ستاد اربعین دانشگاهی خدمات اسکان، تغذیه و ترابری دریافت کرده و اعزام خواهند شد.
وی در خصوص هزینه اعزام دانشجویان در ایام اربعین گفت: به دلیل متفاوت بودن استانها و مسیر اعزام آنها هزینهای نمیتوان برای آنها در نظر گرفت. هزینهها دست خود استانها سپرده شده که براساس مصوبه ستاد اربعین استانی به دانشجویان اعلام میشود؛ بخشی از این هزینهها توسط دانشجویان بخشی توسط دانشگاه و بخشی نیز توسط بسیج دانشجویی پرداخت میشود.
مسئول قرارگاه نور بسیج دانشجویی یادآور شد: برای اعزام دانشجویان در ایام اربعین وامهای قرض الحسنه عتبات از سوی نهاد رهبری و یا دانشگاه به دانشجویان پرداخت خواهد شد.
بهرامی با اشاره به اینکه امسال نیز ستاد استقبال مرزی در استانهای ایلام و خوزستان خواهیم داشت، گفت: امسال نیز مانند سال گذشته ستاد استقبال مرزی در استانهای ایلام و خوزستان برقرار است. اگر امسال مرز خسروی نیز بازگشایی شود در استان کرمانشاه نیز این ستاد تشکیل میشود.
وی ادامه داد: اسکان دانشجویان در نجف و کربلا توسط ستاد اربعین دانشجویی و با محوریت بسیج دانشجویی انجام خواهد شد. پیش بینی ما این است که بتوانیم به 5000 نفر در کربلا و به 5000 نفر در نجف خدمات اسکان، ارائه دهیم. اولویت ما اسکان کاروانهای دانشجویی است و در صورتی که ظرفیت کامل نشود، کاروانهای عادی نیز اسکان داده خواهند شد.
بهرامی یادآور شد: جزئیات بیشتر در مورد مجوز پروژه دانشگاهیان برای سفر پیاده روی اربعین از طریق کانال قرارگاه نور به آدرس @ghmwor اطلاع رسانی خواهد شد. همچنین دانشجویان میتوانند به صورت حضوری به دفاتر بسیج دانشجویی مراجعه کنند و از جزئیات این خدمات مطلع شوند.