به گزارش مشرق، دعوت فعالان سعودی عضو جنبش «حراک 15 سپتامبر» از مردم عربستان برای شرکت در تظاهرات امروز (15 سپتامبر) ماهها و مشخصا از ماه می گذشته در شبکههای اجتماعی آغاز شده است و در آن هموطنان خود را به شرکت در اعتراضات مردمی مسالمت آمیز علیه ظلم و خودکامگی خاندان آل سعود اعم از شاه سعودی و فرزندش که ولیعهد عربستان است، فرا خواندند.
پیش از تشکیل جنبش اعتراضی حراک 15 سپتامبر، جنبش «7 رمضان» و قبل از آن جنبش «21 آوریل» شکل گرفته بود که دستگاه امنیتی عربستان مانع برگزاری آن شده بودند و جنبشهای قبلی آنها بی نتیجه ماند.
این در حالی است که فعالان سعودی سعی دارند به نتیجهای که در تلاشهای سابق به آن نرسیدهاند، امروز با تغییر تاکتیک به آن دست یابند.
فعالان سعودی در جنبشهای اعتراضی قبلی 14 مسجد اصلی عربستان در 14 شهر را به عنوان مکانهای تجمع انتخاب کرده بودند و همین مساله باعث شد که دستگاههای امنیتی عربستان بتوانند این جنبشها را قبل از آغاز آن ناکام بگذارند، اما در حراک 15 سپتامبر انتظار می رود که تجمعات غیر مرکزی و به نوعی سازمان نیافته را مشاهده کنیم؛ تجمعاتی که می تواند منجر به بیداری افکار عمومی شود، بدون اینکه خطر بازداشت آنها وجود داشته باشد.
انتظار می رود که تظاهرات امروز شامل همه مناطق مختلف عربستان شود، بدون اینکه منحصر به شهرهای بزرگ باشد. حال باید دید که حد و مرز این اعتراضات تا کجاست و آیا همانند جنبش های قبلی ناکام می ماند یا اینکه به نقطه عطفی تبدیل می شود؟
عربستان سعودی از ابتدای هزاره جدید کم و بیش شاهد تحرکات اعتراضی مسالمت آمیز بویژه در منطقه شیعه نشین قطیف و العوامیه واقع در شرق این کشور است وساکنان آن بویژه پس از اعدام و شهادت شیخ نمر روحانی برجسته شیعی عربستان در معرض حملات گاه و بیگاه نیروهای امنیتی قرار دارند و اهالی مناطق شرق عربستان در سال 2011 همزمان با آغاز «بهار عربی» جنبشی موسوم به «ثوره حنین» شکل داده بودند که با شکست مواجه شد، اما این شکست به این معنا نبود که فعالان سعودی از برای همیشه از همه تحرکات مسالمت آمیز خود دست بردارند.
اما چرا حراک 15 سپتامبر برای خاندان آل سعود خطرناکتر محسوب می شود؟
جنبش اعتراضی 15 سپتامبر اکنون در شرایط غیر عادی که عربستان از لحاظ سیاست داخلی و خارجی در آن به سر می برد، یک نوع جهش غیر عادی دارد. این جنبش اولین واکنش به اظهارات سعودی القحطانی مشاور رسانهای دربار سلطنتی عربستان است. القحطانی ماه گذشته در صفحه توئیتر خود خواستار عدم سرکوب تظاهرات مسالمت امیز در دوحه شد، اما فعالان سعودی در صفحات توئیتر خود این دعوت را لبیک گفتند و اعلام کردند که بهتر است که به برگزاری چنین تظاهراتی در عربستان اجازه داده شود و اینگونه شد که موج اعتراضات فعالان سعودی به سطحی افزایش پیدا کرد که امروز شاهد آن هستیم.
هشتگ حراک 15 سپتامبر در صفحات اجتماعی بویژه توئیتر طی روزهای اخیر چندین بار ترند شد و گویا «غانم الدوسری» فعال سرسخت سعودی مقیم لندن که در هماهنگی و ساماندهی این هشتگ تا حد زیادی نقش ایفا کرده است، سخنگوی این جنبش است و صدها هزار نفر در صفحات اجتماعی وی را دنبال می کنند.