سرویس سیاست مشرق - روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
کیهان
گزارش المانیتور از هشدار سلیمانی درباره فتنهانگیزی در کردستان عراق
سایت المانیتور نوشت سردار سلیمانی در دیدار مقامات کردستان عراق نسبت به تجزیهطلبی هشدار داده است.
المانیتور مینویسد: سرلشکر سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران تلاش کرده تا ماجرای جدایی اقلیم کردستان در عراق را منتفی کند.
یکی از مقامهای حزب اتحادیه میهنی کردستان گفته است سردار سلیمانی در دیدارهای خود درباره برگزاری رفراندوم در شرایط کنونی هشدار داده است. این مقام اتحادیه میهنی گفته است که سردار سلیمانی گفته که او تاکنون مانع از اقدام احتمالی شبه نظامیان علیه نیروهای کرد شده و با این حال، ممکن است که دیگر این کار را انجام ندهد.
این سایت اشاره میکند که فرماندهان سایر گروههای شبه نظامی از جمله «هادی عامری» از سازمان بدر یکی از اجزای مهم حشدالشعبی هشدار داده که عراق علیه همهپرسی در کردستان متحد خواهد شد و اصرار جریانات سیاسی حاکم در کردستان عراق بر رفراندوم میتواند به بروز یک جنگ داخلی در آن کشور بیانجامد.
یادآور میشود بسیج مردمی که با میدانداری سردار سلیمانی در عراق و در مقابل پیشرویهای رعدآسای داعش صورت گرفت، موجب نجات اقلیم کردستان عراق شد اما بارزانی بعد از مهار داعش و زوال آن با تحریک محافل صهیونیستی، تبدیل به بازیچه صهیونیستها برای ایجاد فتنهای جدید در شمال عراق شده است.
اخیراً برخی منابع از سفر سردار سلیمانی به عراق و رایزنی با محافل عرب و کرد برای جلوگیری از فتنهانگیزی جدید خبر داده بودند.
اصلاحطلبان از دولت دوازدهم رضایت کامل دارند
مدیر یک روزنامه زنجیرهای میگوید: اصلاحطلبان از آقای روحانی و کابینه دوازدهم رضایت کامل دارند.
محمد رحمانیان مدیر مسئول روزنامه شرق در گفتوگو با «آریا» اظهار داشت: رابطه اصلاحطلبان با آقای روحانی رابطه معقول و درستی است. جریان اصلاحات بارها بر این موضوع تاکید داشته است که اگرچه آقای روحانی از پایگاه اصولگرایی بیرون آمده، اما حرفهای اصلاحطلبی و نگاههای متفاوت با جریان اصولگرایی داشته و همچنین عملکردی مطابق با دیدگاه اصلاحطلبان داشته است. بنابراین باید گفت با توجه به این شرایط جریان اصلاحات از آقای روحانی و کابینه دوازدهم رضایت کامل دارند.
وی میافزاید: الزاما اصلاحطلبها به دنبال نشستن بر مناصب اجرایی کشور نیستند. از طرفی یک فرد اصولگرا میتواند با مرام و مسلک اصلاحطلبی در این مناصب بنشیند و چه بسا عملکرد وی از اصلاحطلبان بهتر هم باشد و حواشی کمتری هم داشته باشد. اصلاحطلبان به دنبال به دست آوردن منصب و جایگاه نیستند بلکه به دنبال این هستند که نگاه مدیریتی آنان در کشور و مدیریت کشور حاکم باشد.
چرا در مقابل حضور شهردار قبلی در جلسات دولت کارشکنی کردند؟
حالا که دولت شهردار جدید تهران را به جلسات خود دعوت کرده، درباره عدم دعوت از شهردار قبلی توضیح ارائه کند.
پس از انتصاب نجفی به عنوان شهردار پایتخت، برخلاف گذشته شاهد حضور شهردار در جلسه هیئت دولت بودیم که موضوع قابل تاملی است و سؤالات زیادی را در پس خود دارد.
به نوشته مشرق، موضوع عدم حضور شهردار تهران در جلسه هیئت دولت در دوره محمدباقر قالیباف تقریبا از جمله موارد انتقادی همیشگی بود که با انتصاب یک نیروی اصلاحطلب یعنی محمدعلی نجفی به عنوان شهردار جدید تهران این مسئله مرتفع شد.
نجفی هفته گذشته پس از حضور در جلسه هیئت دولت درباره این موضوع گفت: «شروع هماهنگیها بین دولت و شهرداریها این است که شهردار در جلسات و کمیسیونهای تخصصی دولت حضور داشته باشد تا در جریان تصمیمات دولت قرار بگیرد، بنابراین حضور بنده در جلسات دولت به عنوان نماینده همه شهرداران و شهرنشینان کشور است که معتقدم فرصت مغتنمی برای بنده و شهر تهران و سایر شهرهای بزرگ کشور است.»
با توجه به سخنان نجفی در زمان شهرداری قالیباف در تهران نه تنها مردم پایتخت بلکه مردم شهرهای دیگر نیز از مزایای حضور شهردار در جلسه هیئت دولت بیبهره ماندند. کما اینکه شهرداری تهران در دوره قبل همواره مطالباتی از دولت داشت و گفته میشد که شهرداری از دولت در حدود 19 هزار میلیارد تومان طلبکار است.
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در نشست اخیر خود با خبرنگاران درباره اینکه حضور شهردار در کابینه دولت چقدر در حل مشکلات ترافیکی و بلندمرتبهسازی موثر خواهد بود، گفت: «بدون تردید حضور شهردار در دولت این فرصت را ایجاد میکند که از سیاستهای دولت مطلع شود و از طرفی مشکلات و مسائل خود را بیان کند و در این ارتباط دوسویه دو طرف برای ارائه خدمات بهتر از ظرفیتهای یکدیگر استفاده کنند».
با این حال دولت که از مزایای تعامل شهرداری با خبر بود چرا از حضور شهردار تهران در چهارسال گذشته در جلسه خود جلوگیری کرده است؟
افزایش نرخ بیکاری در بهار 96 نشانه رشد اقتصادی بیکیفیت
دولت همچنان بدون تدبیر و چارهاندیشی برای ایجاد اشتغال، از رشد اقتصادی سخن میگوید اما رشد اقتصادی با کیفیت، رشد اشتغالآفرین است.
روزنامه اصلاحطلب تعادل با اشاره به گزارشهای مراکز دولتی مبنی بر رشد اقتصادی 7 درصدی در فصل اول امسال نوشت: آخرین گزارش مرکز آمار ایران از رشد اقتصادی در بهار سال جاری، در حالی از رشد 7 درصدی اقتصاد ایران حکایت میکند که همچنان این رشد نتوانسته اثر مثبت خود را بر اشتغال برجای بگذارد. براساس گزارش مرکز آمار ایران، رشد اقتصادی در بخشهای کشاورزی، صنعت و خدمات در فصل نخست امسال به ترتیب 3/1درصد، 4/9درصد و 8/3 درصد بود.
این آمار نشان میدهد که بخش خدمات رشد قابلتوجهی را در فصل نخست امسال تجربه کرده است. در این میان، با وجود اینکه خدمات یکی از مهمترین بخشها در اشتغال کشور بهشمار میرود اما باز هم این رشد قابلتوجه نتوانسته مرهمی بر بازار کساد اشتغال باشد.
تعادل ادامه میدهد: یکی از مهمترین انتقاداتی که همواره به عملکرد رشد اقتصادی کشور وارد میشود این است که این رشد همراه با ایجاد اشتغال نیست. وابستگی اقتصاد به منابع حاصل از نفت به عنوان عمدهترین دلیل اشتغالزا نبودن رشد عنوان میشود. از آنجا که رشد در بخش نفتی با ایجاد شغل جدید زیادی همراه نیست، اثرات این رشد هم در بازار کار کشور ناچیز است. اما در حال حاضر نکته قابل تامل این است که با وجود عملکرد قابلقبول بخش غیرنفتی اقتصاد باز هم بهبود در شاخص بیکاری حاصل نشده است. در حالی که مرکز آمار ایران نرخ بیکاری را در زمستان سال گذشته 12/5درصد اعلام کرده بود، این شاخص در بهار امسال با 0/1 واحد درصد افزایش به 12/6درصد افزایش یافت.
افزایش نرخ بیکاری در بهار سال جاری با وجود نرخ قابلتوجه رشد اقتصادی در بخش غیرنفتی اقتصاد بار دیگر بر رابطه ناهمگون میان این دو شاخص گواهی میدهد. بررسی روند دو شاخص نرخ بیکاری و رشد اقتصادی در کشور نشان میدهد که هیچ رابطه پایداری میان این دو شاخص برقرار نیست. بنابراین نمیتوان تنها به واسطه رشد اقتصادی، به بهبود وضعیت اشتغال امید بست و دولت باید در زمینه اشتغال، مستقلا برنامه و هدفگذاری خاصی را دنبال کند.
در این میان یکی از برنامههای دولت روحانی برای بهبود وضعیت اشتغال و کاهش بیکاری، طرح کارانه اشتغال جوانان (کاج) است که تنها میتواند برای مدتی کوتاه آمارها را جابهجا کند و در عمل به بهبود وضعیت اشتغال منجر نخواهد شد. در این برنامه، دولت به جای تمرکز بر عرضه نیروی کار، بر تقاضای نیروی کار متمرکز شده است. به این معنا که اجرای طرح کاج ایجاد اشتغال جدید را در پی نخواهد داشت. از آنجا که کارفرمایان مشارکتکننده هم در جذب کارآموزان پس از اتمام دوره هیچ تعهد قانونی ندارند، نمیتوان امیدوار بود که طرح کاج بتواند بهبودی در وضعیت اشتغال ایجاد کند.
رشد اقتصادی در بخش صنعت مرهون چند بنگاه صنعتی عمده است که میزان اشتغال آنها هم تغییر چشمگیری نداشته است. سایر بخشهای صنعتی همچون بنگاههای کوچک و متوسط گرچه سهم چندانی در رشد اقتصادی ندارند اما از توان اشتغالزایی بالایی برخوردار هستند. با وجود این، بسیاری از این واحدهای کوچک و متوسط در دوره رکود از رده خارج شدند یا با ظرفیت اندک به فعالیت ادامه میدهند. بنابراین از آنجا که برنامهریزی در راستای بازیابی توان این واحدهای صنعتی در دوره پسارکود صورت نگرفته، نمیتوان انتظار داشت کهاشتغال جدیدی از این محل ایجاد شود.
ناتوانی بخش صنعت در بازیابی توان اشتغالزایی خود در حالی در دوره پسارکود اقتصاد ایران استمرار یافته که دولت هم در مسیر اشتباهی به دنبال یافتن راهحل بحران بیکاری است. غفلت دولت از دو نکته بسیار مهم درخصوص بازار کار ایران، گمانهزنیها را درخصوص تشدید این بحران تقویت میکند.
نخست با وجود اینکه آمارها نشان میدهد رشد اقتصادی و بیکاری در کشور هیچگاه از یک رابطه مشخص تبعیت نکرده، دولت همچنان بهبود وضعیت اشتغال را در رشد اقتصادی جستوجو میکند. نکته دوم این است که اندک برنامههای دولت در زمینه بهبود وضعیت اشتغال هم بر بخش تقاضای نیروی کار تاکید دارد و همچنان از بخش عرضه غافل است.
ارتش 40 هزار نفری حزبالله بزرگترین دلمشغولی اسرائیل است
گروه قدرتمند حزبالله به مهمترین دلمشغولی ارتش اسرائیل تبدیل شده است.
روزنامه فرانسویزبان لالیبرته با اشاره به تحولات اخیر جنگ سوریه و موفقیتهای حزبالله لبنان نوشت: پایگاه نظامی «لیریک» مقر فرماندهی کل دسته «گالیله»، متعلق به ارتش اسرائیل است. ستوان «یار» از سخنگویان ارتش اسرائیل است که میگوید ارتش بیش از آنکه از ارتش لبنان بیم داشته باشد، به تحرکات حزبالله توجه دارد و مهمترین دلمشغولی ما، آنها هستند.
این مسئول ارتش اسرائیل در حالی که به تکتک روستاهای جنوب لبنان اشاره میکند، از مخفیگاههای حزبالله، خانههای مخفی و شیعیانی که به سمت جنوب میآیند، میگوید: «هر واحد حزبالله، در اسرائیل منطقهای برای هدف خود در نظر گرفته است. هر روستایی هدف خود را در اسرائیل دارد و میتواند در هر زمانی شهرهایی مانند تلآویو را مورد هدف راکتها و موشکهای دوربرد، برد متوسط و برد کوتاه، قرار دهد.»
جنبش حزبالله تحت رهبری حسن نصرالله، به دلمشغولی اصلی اسرائیل تبدیل شده در سال 2006 حزبالله ضربات سنگینی به پیکر ارتش اسرائیل وارد کرد که اسرائیل آمادگی آن را نداشت.
در آن سال اسرائیل به بهانه دستگیر شدن دو تن از سربازان خود در مرز لبنان، به جنوب لبنان حمله کرده حزبالله لبنان نیز در پاسخ، اقدام به شلیک هزاران راکت، موشک و خمپاره به سوی اسرائیل کرد که به کشته شدن حداقل 150 نفر منجر شد.
حزبالله لبنان در حال حاضر زرادخانه موشکی قابل توجهی در اختیار دارد که قادر است اهداف مهم و استراتژیکی مانند بندر و پالایشگاههای نفت حیفا را هدف قرار دهد.
این زرادخانه موشکی را ایران در اختیار حزبالله گذاشته که مقامهای آن در سه دهه گذشته بارها گفتهاند میخواهند این کشور (رژیم صهیونیستی) را نابود کنند.
«پیتر لرنر»، یکی از سخنگویان ارتش اسرائیل، تعداد اعضای گروه شبه نظامی حزبالله را بین 30 تا 40 هزار نفر تخمین میزند. «حزبالله قادر است به مدت یک ماه اسرائیل را زیر آتش بگیرد. جنبش شیعی حزبالله، اکنون نگاه خود را به اوضاع سوریه معطوف کرده و حدود سه هزار تن از مبارزان آن در حال کمک به رژیم بشار اسد هستند. اما اسرائیل به دوردست مینگرد و نگران نفوذ ایران است.
لرنر میگوید: «مبارزان حزبالله توسط سپاه پاسداران ایران آموزش میبینند. در شهر قصیر، ما برای اولینبار آنان را مشاهده کردیم که تانک میراندند. آنها این کار را کجا یاد گرفتهاند؟»
خراسان
طرح جدید یک مسئول برای افزایش جریمه تخلفات اقتصادی
بر اساس گزارش یک نهاد مسئول اجرایی که هم اکنون در حال بررسی توسط تعدادی از اعضای کابینه است با اشاره به ضرورت جلوگیری از اقدامات و زمینه های فسادزا در حوزه پولی، تجاری و ارزی کشور، تاکید شده است تشدید جریمه ها و مجازات های نقدی، در پیشگیری از ارتکاب تخلفات اقتصادی نقش مهم و اساسی ایفا می کند بنابراین باتوجه به کاهش اثر بازدارندگی جریمه ها و مجازات های نقدی به واسطه کاهش ارزش پول و افزایش نرخ تورم، دولت باید تصمیمات جدیدی برای افزایش جریمه ها در حوزه های گوناگون بگیرد.
دستور دولت به وزرا برای گزارش 100 روزه
بر اساس ابلاغیه یک مسئول مهم دولتی به اعضای کابینه، تاکید شده است سازمان ها و وزارتخانه های دولتی موظفند در اسرع وقت نسبت به اعلام اقدامات و برنامه هایی که در 100 روزه اول کاری خود در دولت دوازدهم متعهد شده اند، اقدام کنند .
بر این اساس، جدولی شامل شرح پروژه یا برنامه، میزان تعهد 100 روزه همراه با تعیین واحد اندازه گیری و نیز نتایج قابل پیش بینی حاصل از تحقق آن فعالیت تهیه و توسط وزارتخانه ها و سازمان ها، به دولت ارسال خواهد شد.
ایران
نتانیاهو برای خروج از برجام به ترامپ برنامه میدهد
بنابرگزارش شبکه 2 تلویزیون رژیم صهیونیستی، نتانیاهو قراراست در دیداری که با ترامپ در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک خواهد داشت، برنامه و پیشنهادات خود را برای خروج امریکا از برجام به ترامپ ارائه دهد. به گزارش ایسنا نتانیاهو در برنامه پیشنهادی خود از یک روش مشخص برای لغو یا اصلاح برجام استفاده کرده است.پیشتر رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش دادند که میان نتانیاهو و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با بدنه وزارت جنگ و سازمانهای اطلاعاتی در مورد متقاعد کردن ترامپ برای خروج از برجام اختلاف وجود دارد.
همزمان روزنامه هاآرتص، با بیان ادعاهای بیپایه به نقل از مقامهای اسرائیلی ادعا کرده است: سال 2016 چند ماه بعد از اجرایی شدن توافق هستهای یک نهاد غربی، اطلاعاتی را به آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره سایتهایی ارائه کرد که تهران از ارائه اطلاعات مربوط به آن خودداری کرده و در آنجا فعالیتهای غیرمجاز در زمینه تحقیقات و توسعه هستهای در جریان است. مقامهای صهیونیست گفتهاند این نهاد غربی، اطلاعات ادعایی مورد نظر را در اختیار اعضای گروه 1+5 نیز قرار داده است. این منابع گفتهاند بازرسان آژانس یا بهدلیل عدم موافقت ایران یا به دلیل عدم تمایل به چالشآفرینی با ایران درباره این موضوع، تقریباً از هیچ کدام از این سایتها بازرسی به عمل نیاوردهاند.
موگرینی: برجام منافع همه طرف ها را تأمین میکند
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیهای برای انبیسی نیوز به دفاع مجدد از برجام پرداخت. بهگزارش مهر، «فدریکا موگرینی» نوشت: برجام بهعنوان یک توافق خوب و قوی که منافع همه طرفها را تأمین میکند مطرح است.
برجام توافقی میان ۲ کشور نیست بلکه تعهدی است که از یک سو از طرف جامعه جهانی و از سوی دیگر از طرف ایران در حال انجام است و با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل حمایت میشود. این بیانیه در حالی صادر میشود که دولت امریکا در تلاش است تا با جعل سند دلیلی برای نقض برجام و برهم زدن آن پیدا کند.
پاسخ حداد عادل به آشنا
غلامعلی حداد عادل در واکنش به بازتاب سخنانش درباره احمدینژاد در توئیتر نوشت: «اگر نرمافزار احمدینژاد را نداشتیم؛ نرمافزار رقبای او که برنامه فتنه ۸۸ را تولید کردند داشتیم.» او پیش از این در یک برنامه تلویزیونی گفته بود احمدینژاد رایانهای بود که ما نرم افزارش را نداشتیم. حسمالدین آشنا مشاور رئیس جمهوری در این باره نوشته بود: «اگر کار با رایانه را بلد نیستید یا نرمافزار رایانه را نمیشناسید، لطفاً از روشن کردن و دستکاری با آن در مدت 8 سال خودداری فرمایید.»
آرمان
سفر هیات پارلمانی ایران به پرتغال
هیات پارلمانی مجلس به ریاست علی مطهری، نایب رئیس مجلس و به منظور دیدار از کشور پرتغال، به این کشور سفر کرد. این هیات پارلمانی پس از ورود به شهر لیسبون در پرتغال از مسجد جامع این شهر بازدید و ضمن دیدار با هیات امنا و امام جماعت این مسجد، در نماز جماعت مغرب شرکت کرده و در پایان نیز دفتر یادبود را امضا کردند. این هیات قرار است با وزیر فرهنگ کشور پرتغال دیدار و گفتوگو کنند.
رهبر ایران؛ پدر وحدت شیعه و اهل سنت
سفیر عراق در ایران گفت: نزدیکی روابط ایران و عراق از بین رفتنی نیست و رهبر ایران پدر وحدت شیعه و اهل سنت است. راجح الموسوی، گفت: زمانی که در ایرانم احساس میکنم در کشور خودم هستم. برخی از کشورها تلاش میکنند تا به روابط ایران و عراق لطمه وارد کنند، زیرا میدانند که نزدیکی این دو کشور به قدرتشان در منطقه میافزاید و نزدیکی روابط ایران و عراق از بین رفتنی نیست.
او در ادامه با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران پدر وحدت شیعه و اهل سنت است و طرفداران زیادی در جهان اسلام دارد، گفت: رهبر انقلاب اسلامی ایران تنها برای ایران نیست، بلکه برای تمام مسلمانان است و در حمایت از مسلمانان میانمار سخنان بسیار خوبی داشت. از خدا میخواهیم او را حفظ کند.
امینزاده با مراجع قم دیدار کرد
دستیار اسبق رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی، صبح دیروز با برخی از مراجع قم دیدار کرد. الهام امینزاده در سفری به شهر قم با برخی از مراجع قم دیدار و گفتوگو کرد. پیش از این او در گفتوگویی خاطرنشان کرده بود که برنامه مدونی برای وزارتخانه علوم تهیه کرده تا در صورت نهایی شدن گزینههای تصدی وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری آن را در اختیار رئیس جمهور بگذارد.
مراسم ترحیم برادر حسین مرعشی
مراسم ترحیم حجت الاسلام والمسلمین سید احمدمرعشی عصر دیروز در مسجد نور واقع در میدان فاطمی برگزار شد. این مراسم با حضور جمعی از نمایندگان مجلس و شخصیتهای سیاسی همچون اسحاق جهانگیری، علی یونسی، علی جنتی، میرزاده، محمدرضا باهنر، عبدا... نوری، سیدحسین هاشمی، محمود حجتی، محمدعلی ابطحی، محمدرضا خاتمی، غلامحسین کرباسچی، علی پروین، مقیمی، معصومه ابتکار، عطریانفر، مهرعلیزاده، غفوری فرد، فاطمه و فائزه هاشمی رفسنجانی، سیدمحمود دعایی، جواد امام، محمدعلی نجفی، عفت مرعشی، آخوندی، محمد هاشمی، صالحی امیری، مجید انصاری، الهه کولایی، اعضای شورای شهر تهران و... برگزار شد.
صالحی وارد وین شد
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به منظور شرکت در شصت و یکمین نشست عمومی سالانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی در رأس هیأتی از مدیران این سازمان بامداد روز یکشنبه عازم وین شد. علیاکبر صالحی، معاون رئیسجمهور در این نشست ضمن سخنرانی در حاشیه آن با تعدادی از مقامات آژانس و همتایانی از کشورهای دیگر ملآقات و در خصوص موضوعات مورد علاقه دو طرف مذاکره خواهد کرد.
نماینده تاکسی سوار
یک نماینده مجلس که از وسایل حمل و نقل عمومی برای تردد در شهر استفاده میکند، ترافیک را اصلیترین معضل پایتخت میداند و امیدوار است فرهنگ استفاده از وسایل نقلیه عمومی در میان مسئولان رواج یابد. علی اصغر یوسفنژاد که برای حضور در جلسات علنی مجلس، ادارات، وزارتخانهها و همچنین در مسیر بازگشت به منزل خود از تاکسی و مترو استفاده میکند، میگوید که روزانه چهار کیلومتر در مسیر منزل تا مجلس پیادهروی و در طول این مسیر هم با مردم گفتوگو میکند.
فعال شدن دیپلماسی اقتصادی
رئیس مجلس شورای اسلامی، فعال کردن دیپلماسی اقتصادی ایران را یکی از مأموریتهای وزیر امور خارجه در دولت جدید دانست و گفت: در جلسه رأی اعتماد به وزیر خارجه این یکی از شروط نمایندگان برای دادن رأی اعتماد به ایشان بود. علی لاریجانی با بیان اینکه اقتصاد ایران واردات محور است، اظهار داشت: برای خارج شدن از این وضع باید وزارت صادرات و بازرگانی در کشور ایجاد شود که با ایجاد مشوقهای دائم انگیزه فعالان را برای افزایش صادرات بیشتر کند.
شبکه برق ایران و عراق متصل میشود
معاون برق و انرژی وزیر نیرو گفت: شبکه برق دو کشور ایران و عراق اواسط نوامبر (آبان) سال جاری به صورت آزمایشی سنکرون میشود که این امر میتواند نقش بسیار مهمی در افزایش میزان مبادلات برق دو کشور ایفا کند.
هوشنگ فلاحتیان در نشست مشترک با «عادل کاظم جریان» معاون وزیر برق عراق در مورد روند صادرات برق به عراق در فصل تابستان امسال اظهار کرد: خوشبختانه با وجود رکوردشکنی میزان مصرف برق در تابستان سال جاری توانستیم بر تعهدات خود نسبت به کشور همسایه عراق مبنی بر تأمین برق در فصل گرم تابستان پایبند بمانیم. وی افزود: ایران آمادگی دارد تا در فردای از بین رفتن تروریستها در عراق، مشارکت جدی در بازسازی شبکه برق عراق داشته باشد.
افرادی که ادعای ژن برتری دارند راست نمیگویند
نایبرئیس اول مجلس شورای اسلامی با طرح اینکه «میدانید شیطان چرا رانده شد؛ چون میگفت من برتر هستم»، اظهار داشت: انسانهایی که برترند سرشان پایینتر است. مسعود پزشکیان گفت: آنکه ادعا میکند برتر است، راست نمیگوید، چون اگر برتر بود، سرش هم پایینتر بود. نایبرئیس اول مجلس ادامه داد: ادبیاتی که خودش را برتر از دیگران بداند، ادبیات شیطانی است. وی افزود: اصولا ما باید کاری کنیم که بین مردم و با مردم در جهت هدفهایمان حرکت کنیم.
ما اگر نابغه هم باشیم، اما با مردم نباشیم، راه بهجایی نخواهیم برد. مردم میتوانند به ایده، هدف و نگاهمان معنا بدهند؛ اگر مردم با ما نباشند، هر ایدهای هم داشته باشند، راه بهجایی نمیبرد. نایبرئیس مجلس به فعالیتهای وحدتآفرین دنیای اسلام اشاره کرد و گفت: در اسلام وحدت، و برای آن نماز جماعت و یکرنگی مطرح است. در کنار کعبه، شاه و گدا شبیه هم هستند. او تاکید کرد که اســــلام این نوع ادبیات (تلقــــی برخـی دربــــاره داشتن ژن خـــــوب) را نمیپذیرد.