دلالی

چرخه دلالی در انتخاب مربیان به نحوی شده که نیازمند ورود جدی فدراسیون فوتبال و کمیته اخلاق است.

به گزارش مشرق، سال‌هاست چرخه‌ای معیوب در انتخاب مربیان فوتبال ایران وجود دارد. مربیانی که هر سال تیم می‌گیرند، نتیجه‌ای کسب نمی‌کنند، اخراج می‌شوند و پول‌شان را تا قِران آخر دریافت می‌کنند. اتفاقی که باعث می‌شود گردش مالی هم در فوتبال ایران بالا برود، اما گردشی که سود مالی ندارد و باشگاه‌های فوتبال را از بنگاه‌های سودده، به بنگاه‌های زیان‌ده تبدیل کرده است. این چرخش مالی که بدون نظارت و گزارش صورت می‌گیرد، باعث می‌شود مالیات بالایی برای باشگاه‌های در نظر گرفته شود. پرداخت این مالیات‌های سنگین از توان باشگاه‌ها خارج است، در حالی که باشگاه‌ها طبق قوانین اداره مالیات به دلیل زیان‌ده بودن باید معاف از مالیات شوند.

حالا به بحث اصلی‌مان بازگردیم. تنگ شدن عرصه برای ورود مربیان جدید در فوتبال ایران؛ دلال‌سالاری در فوتبال ایران که باعث چرخه معیوب انتخاب مربیان در فوتبال ایران شده است. مسئله‌ای که کار را برای مربیان جدید و جوان در فوتبال ایران سخت‌تر می‌کند. موضوعی که علیرضا منصوریان، سرمربی سابق استقلال هم پیش از این بارها به آن اشاره کرده بود که کار برای مربیان جوان در فوتبال ایران سخت است. هرچند راه برخی مربیان جوان در فوتبال ایران چندان حرفه‌ای نیست و بسیاری از این نفرات به جای شروع کار از تیم‌های پایه خیلی سریع و بدون مدرک حرفه‌ای مربیگری کارشان را از تیم‌های بزرگسال آغاز کردند. با این حال شاید در چنین شرایطی هم فرصت دادن به مربیان جوان بهتر از فرصت دادن به مربیانی باشد که هر سال تیم می‌گیرند، نتیجه‌ای کسب نمی‌کنند، اخراج می‌شوند و پول‌شان را تا قران آخر دریافت می‌کنند.

چند سالی می‌شود که لوکا بوناچیچ در فوتبال ایران ناکام است، اما هر سال تیم‌ها سراغ این مربی می‌روند، او را به ایران می‌آورند و این مربی هم پس از کسب نتایج ضعیف اخراج می‌شود. شاید این کار به نوعی تبدیل به ترفند این مربی کروات شده است. همیشه هم گزینه‌ای چون فیروز کریمی، بیرون گود نشسته که در صورت اخراج یکی از همکارانش، سریعاً در چنین تیم‌هایی جایگزین شود و حتی دیده شده او در سال 2 و حتی 3 تیم داشته است. از سوی دیگر استقلال به مربی ناکامی چون دراگان اسکوچیچ 20 هزار دلار پول داده بود تا قراردادش را با فولاد خوزستان فسخ کرده و به این تیم بیاید که این پروژه هم شکست می‌خورد. یعنی 20 هزار دلار از پول بیت‌المال به همین راحتی از بین رفته است. از این دست اتفاقات در فوتبال ایران زیاد دیده می‌شود و مدت‌هاست فوتبال باشگاهی ایران-به استثنای برانکو ایوانکوویچ-مربی بزرگ خارجی به خود ندیده است. حتی حالا که استقلال به دنبال جذب مربی خارجی است، بازهم نام مربیانی به گوش می‌خورد که در همین چرخه معیوب حضور داشته و دارند.

می‌توان گفت دلال‌ساری در فوتبال ایران چرخه معیوب انتخاب مربی را پیچیده‌تر کرده و شاید بطلبد فدراسیون فوتبال و کمیته اخلاق به این مسئله ورود کنند. کمیته اخلاقی که حالا به خوبی در ماجرای طارمی که به نوعی آبروی فوتبال ایران را در عرصه بین‌المللی خدشه‌دار کرده، وارد شده است، می‌تواند به چرخه معیوب مربیان هم ورود پیدا کند. شاید کمیته اخلاق به این موضوع هم ورود کرده اما با توجه سیاست فدراسیون رسانه‌ای نشده است. با این حال کمیته اخلاق در صورت بررسی ماجرای انتخاب مربیان و شفاف‌سازی در این خصوص باعث رونمایی از دست‌های آلوده و روشن شدن بسیاری از فسادها در فوتبال ایران می‌شود.

حتی می‌توان با بررسی این مسئله مقابل بسیاری از زیان‌های مالی را گرفت، آن هم در کشوری که اکنون حسابی با مشکلات مالی روبه‌روست. کشور اسیر مشکلات اقتصادی شده، اما ارز به راحتی توسط مربیان ناکارآمد از کشور خارج می‌شود و کک کسی هم نمی‌گزد. شاید نیاز باشد فدراسیون فوتبال همانطور که فیلترهایی را برای خرید بازیکنان گذاشته، برای انتخاب مربیان هم فیلترهایی را بگذارد تا بلکه به این شکل عرصه برای دلال‌ها تنگ‌تر شود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس