به گزارش مشرق به نقل از رویترز، در حالی که از اواخر اوت تاکنون هزاران مسلمان آواره روهینگیا از ترس خشونت و کشتار نیروهای امنیتی میانمار وارد بنگلادش شده اند، دولت داکا مذاکراتی را با میانمار آغاز کرده تا نسبت به بازگشت ایمن آوارگان روهینگیا اطمینان بدهد.
سازمان ملل برآورد کرده است که از 25 اوت تاکنون بیش از 507 هزار مسلمان روهینگیا وارد بنگلادش شده اند.
شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش خواستار پایان خشونت ها و ایجاد مناطق امن در داخل خاک میانمار برای بازگشت مسلمانان روهینگیا شده است. وی همچنین خواستار آن شده است تا کمیته حقیقت یاب سازمان ملل به میانمار برود و همین طور از میانمار خواسته است تا به توصیه های تیم به رهبری کوفی عنان دبیر کل سازمان ملل برای حل و فصل اوضاع در استان راخین عمل کند.
سخنگوی وزارت خارجه بنگلادش تاکید کرد: دولت بنگلادش در مذاکرات دوشنبه بر روی 5 پیشنهاد اصلی به دولت میانمار تمرکز خواهد کرد. این مذاکرات در شهر داکا برگزار می شود. ما تصور نمی کنیم که این بحران تنها با یک نشست حل و فصل شود.
شواهد و اسناد جمع آوری شده توسط پزشکان سازمان ملل نشانگر این واقعیت است که ارتش میانمار در حال پاکسازی قومی در استان راخین، جنایاتی از جمله تعرض و تجاوز جنسی گروهی را علیه زنان و دختران مسلمان روهینگیا مرتکب شده است.