امانوئل ماکرون

به اعتقادکارشناس مسائل اروپا، از طرف احزاب اپوزسیون چپ به رهبری ملانشون و همچنین از سوی برخی ازاتحادیه‌های کارگری فرانسه درشهرهای مهم تظاهرات برگزار شده که دربرخی ازآن‌ها چند صدهزار نفرشرکت کرده اند.

به گزارش مشرق، «پیروز ایزدی»، کارشناس ارشد مسائل اروپا و عضو هیئت‌ علمی مرکز تحقیقات استراتژیک در خصوص امضا شدن فرمان اصلاح در قوانین کار فرانسه از سوی رئیس‌جمهور این کشور علی­رغم اعتراضات گسترده به آن، با اشاره به اینکه احزاب اپوزیسیون چپ و برخی از اتحادیه‌های کارگری مخالف ماکرون هستند، بیان داشت: اصلاح قانون کار در فرانسه معطوف به این است که اخراج کارگران توسط کارفرمایان با انعطاف‌پذیرتر کردن مقررات کار آسان‌تر شود و زمینه را برای اشتغال بیشتر و رفع مشکل بیکاری فراهم کند.

وی با توجه به واکنش­‌ها به اصلاح قوانین کار در فرانسه گفت: این موضوع واکنش­‌هایی در پی داشته است. به خصوص از طرف احزاب اپوزسیون چپ به رهبری ملانشون و همچنین از سوی برخی از اتحادیه‌های کارگری فرانسه طی روزهای اخیر در شهرهای مهم تظاهرات برگزار شده که در برخی از آن‌ها چند صد هزار نفر شرکت کرده‌اند.

کارشناس ارشد مسائل اروپا با تأکید بر اینکه معترضان در فرانسه این قوانین را ظالمانه توصیف کرده‌اند، اشاره داشت: آن‌ها معتقدند این قانون به نفع کارفرمایان و سرمایه‌داران است. این سابقه در فرانسه وجود داشته است که زمانی که دولت­‌های پیشین قوانینی را وضع می‌کردند که امتیازات کارگران و اقشار ضعیف را سلب می‌کرد، آن‌ها با تظاهرات خیابانی و اعتصاب دولت را به عقب‌نشینی وادار می‌کردند.

وی با اشاره به اعتراضاتی که در دولت­های پیشین در قبال قانون کار انجام می­‌شد، خاطرنشان کرد: قوانین کار و بالا بردن سن بازنشستگی زمان ژاک شیراک و نیکولا سارکوزی مورد اعتراض قرار گرفت و دولت مجبور به عقب‌نشینی شد. زمان فرانسوا اولاند نیز بعد از اعتراضات گسترده تعدیلاتی در قانون کار ایجاد شد.

ایزدی با توجه به اینکه ماکرون سعی دارد قوانین اصلاح‌ شده کار را بدون توجه به اعتراضات اجرا کند، گفت: رئیس‌جمهور فرانسه این قوانین را برای رفع مشکل بیکاری و رونق بخشیدن به اقتصاد فرانسه بسیار مؤثر می‌داند. در حال حاضر به‌ اندازه‌ای از نفوذ اتحادیه کارگری «سی اف تی دی» که روزی بزرگ‌ترین اتحادیه کارگری فرانسه بود، کاسته شده که شرایط را برای پیشبرد سیاست‌های ماکرون مناسب‌تر کرده است. باید مشاهده کرد که آیا ابعاد این اعتراضات در حدی خواهد بود که دولت ماکرون را به عقب‌نشینی وادار کند؟

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا کاهش محبوبیت ماکرون بعد از گذشت مدت کوتاهی از ریاست جمهوری وی به سیاست­های اقتصادی این دولت برمی­‌گردد یا عوامل دیگری نیز دخیل بوده است؟» بیان داشت: سیاست‌های اقتصادی ماکرون یکی از علت‌های کاهش محبوبیت او بوده است. اما این نکته را باید در نظر داشت که ماکرون در دور اول انتخابات حدود ۲۴ درصد از آرا را جذب کرد و در دور دوم آرای منفی مردمی که نمی‌خواستند حزب جبهه ملی سر کار بیاید، نصیب ماکرون شد. به هر حال سلب کردن مزایا از کارگران باعث نارضایتی گسترده خواهد شد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس