به گزارش مشرق به نقل از رویترز، در حالی که رهبران فرانسه و آلمان حمایت خود را وحدت ملی اسپانیا اعلام کرده اند، کارلس پویگدمونت رهبر کاتالونیا تحت فشار بین المللی زیادی قرار گرفته است تا اعلام استقلال کاتالونیا از اسپانیا را به حالت تعلیق درآورد.
اسپانیا چهارمین اقتصاد بزرگ منطقه یورو را دارد و تحولات کاتالونیا می تواند تاثیر زیادی بر اوضاع اقتصادی این کشور و سایر کشورهای عضو یورو داشته باشد. کاتالونیا بخش مهمی از درآمدهای مالیاتی اسپانیا را تشکیل می دهد و شرکت های بزرگ داروسازی و خودروسازی در این منطقه فعالیت دارند.
با گذشت یک هفته از برگزاری همه پرسی استقلال که با مخالفت شدید دولت مرکزی اسپانیا روبرو شده است، آثار منفی بر فضای کسب و کار و اقتصاد کاتالونیا نیز سایه افکنده است.
تعداد شرکت هایی که در حال خروج از کاتالونیا و انتقال دفاتر خود به سایر شهرهای اسپانیا هستند، رو به افرایش است. چند شرکت بزرگ ساختمانی و بانک و موسسه مالی و سرمایه گذاری نیز تهدید کرده اند که در صورت اعلام استقلال، از کاتالونیا خارج خواهند شد.
رهبر کاتالونیا قرار است عصر امروز سه شنبه در پارلمان سخنرانی کند. دولت مادرید نگران آن است که پارلمان کاتالونیا نیز به استقلال یکجانبه این منطقه رای بدهد.
دولت اسپانیا فشارها بر دولت کاتالونیا را افزایش داده و روز گذشته قانونی را تصویب کرده که به شرکت های مختلف اجازه می دهد فعالیت های خود را به آسانی به سایر مناطق کشور منتقل کنند.
ثریا سائنز معاون نخست وزیر اسپانیا نیز نسبت به تبعات اعلام استقلال کاتالونیا هشدار داد و گفت: دولت اسپانیا در صورت اعلام استقلال کاتالونیا، تصمیماتی را برای برقراری قانون و دموکراسی اتخاذ خواهد کرد. اما احزاب حامی جدایی کاتالونیا نیز خواستار اجرای نتایج همه پرسی شده اند.
فرانسه و آلمان مخالفت خود را با جدایی و استقلال کاتالونیا اعلام کردهاند. آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان با ماریانو راخوی نخست وزیر اسپانیا صحبت کرده و بر حمایت برلین از اتحاد اسپانیا تاکید داشته است. وی خواستار گفتگوی مقامهای اسپانیا و کاتالونیا شده است.
ناتالیه لوییزائو وزیر امور اروپایی فرانسه در سخنانی تاکید کرد: فرانسه کاتالونیا را به رسمیت نخواهد شناخت اگر به طور یکجانبه اعلام استقلال کند.
وی در ادامه تصریح کرد: اگر اعلان استقلالی وجود داشته باشد، این مساله یکجانبه خواهد بود و به رسمیت شناخته نخواهد شد.
مردم در حال خروج سپردههای بانکی خود از کاتالونیا هستند
برخی از ساکنان کاتالونیا در حال انتقال سپردههای بانکی خود به سایر موسسات مالی و بانکی در شهرهای دیگر اسپانیا هستند.
مردم کاتالونیا که به شدت نگران تبعات سیاسی و اقتصادی استقلال این منطقه از اسپانیا هستند، سپرده های بانکی خود را به سایر حساب ها در بانک های شهرهای دیگر اسپانیا منتقل کرده اند.
این احتمال وجود دارد که پارلمان کاتالونیا امروز سه شنبه رسما استقلال از اسپانیا را اعلام کند. جدایی کاتالونیا از اسپانیا می تواند به معنای ترک این منطقه از اتحادیه اروپا باشد و تبعات اقتصادی و مالی زیادی را برای ساکنان کاتالونیا به همراه خواهد داشت.
2 بانک بزرگ کاتالونیا یعنی «کایخا بانک» و «بانکو سابادل» پیش از این دفاتر و شعبه های اصلی خود را به سایر مناطق اسپانیا منتقل کرده اند.
دولت اسپانیا نیز اعلام کرده است که در برابر جدایی کاتالونیا اقدام مناسبی را اتخاذ خواهد کرد و به سپرده گذاران اطمینان داده است که پول های آنها امن خواهد بود.
بانک مرکزی اروپا هنوز نسبت به بحران کاتالونیا واکنشی نشان نداده است.
وزیر دارایی اسپانیا نیز در سخنانی تاکید کرد، دولت کاتالونیا باید به خاطر انتقال دفاتر و شعبه های اصلی شرکت های بزرگ به سایر شهرهای اسپانیا، سرزنش شود.
لوییس دی گیندوس وزیر دارایی اسپانیا که برای شرکت در نشست وزرای دارایی منطقه یورو به لوکزامبورگ رفته است، تصریح کرد: خروج بسیاری از شرکت ها از کاتالونیا، پیامد سیاست های افراطی و غیر منطقی دولت کاتالونیا است.