به گزارش مشرق به نقل از روزنامه آلمانی "دی ولت"، "یان کلود یونکر"، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا از تاخیر در مذاکرات خروج انگلیس از اتحادیه اروپا سخن گفته و گفت: این فرآیند از آنچه ما تا به حال فکر می کردیم طولانی تر می شود.
وی در سخنانی در لوکزامبورگ تصریح کرد که هنوز ممکن نیست که ما مرحله دوم گفتوگوها را آغاز کنیم و درباره روابط تجاری آینده با انگلیس سخن بگوییم.
یونکر دلیل این اظهار نظر خود را عدم تعهد مالی انگلیس به اروپا ارزیابی کرده و گفت: ما در حال حاضر نمی توانیم هیچ گونه توافق واقعی را درباره تعهدات مالی باقی مانده انگلیس پیدا کنیم. بنابراین در نشست بعدی اتحادیه اروپا هیچ گونه تصمیمی درباره گسترش این مذاکرات نمی توان گرفت.
وی درباره عدم تعهدات مالی انگلیس به اتحادیه اروپا این طور مثال زد که وقتی ما در یک میخانه بنشینیم و ۲۸ آبجو سفارش دهیم و یکی از همراهان برود و پول پرداخت نکند این نمی شود. شما باید پرداخت کنید و باید پرداخت کنید.
مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا در مذاکرات برگزیت نیز روز پنج شنبه بعد از پنجمین دور مذاکرات برگزیت با انگلیس اعلام کرد که هنوز به اندازه کافی پیشرفتی به دست نیامده است تا بتوانیم دور بعدی مذاکرات را آغاز کنیم. او نیز تعهدات مالی انگلیس را عامل بن بست این مذاکرات دانست.
یونکر در بخش یگری از سخنانش همچنین با استقلال منطقه کاتالونیای اسپانیا مخالفت کرده و گفت: اگر ما اجازه دهیم که کاتالونیا مستقل شود دیگران نیز خواهان آن می شوند و این برای من خوشایند نیست.
رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا همچنین تاکید کرد که من یک اتحادیه اروپایی را نمی خواهم که در ۱۵ سال آینده از ۹۰ کشور تشکیل شده باشد. وی هم زمان بارسلونا و مادرید را به مذاکره برای رفع بحران فراخواند و در عین حال هر گونه میانجی گری از خارج برای حل این مناقشات را رد کرد.
ماریانو راخوی، نخست وزیر اسپانیا، روز گذشته به رهبر جدایی طلب کاتالونیا پنج روز مهلت داده است تا بگوید آیا اعلام استقلال کرده یا نه.
اگر کارلس پوگدمان، رهبر منطقه کاتالونیا تا روز دوشنبه تایید کند که چنین کرده، سه روز اضافه مهلت خواهد داشت تا از آن عقب نشینی کند. در غیر این صورت مادرید با توسل به بند ۱۵۵ قانون اساسی خودمختاری کاتالونیا را معلق خواهد کرد که در نتیجه این منطقه تحت کنترل مستقیم اسپانیا درخواهد آمد.
رهبران کاتالونیا که شامل بارسلون می شود روز سه شنبه یک اعلامیه استقلال امضا کردند، با این حال آنها اجرای آن را معلق کردند تا امکان مذاکره با مادرید فراهم شود.
اسپانیا از زمان برگزاری همه پرسی استقلال روز اول اکتبر در کاتالونیا متلاطم بوده است. دیوان عالی اسپانیا آن رای گیری را بی اعتبار دانسته است.
مقام های کاتالان می گویند تقریبا ۹۰ درصد رای دهندگان در این رای گیری که ۴۳ درصد در آن مشارکت داشتند از استقلال حمایت کردند. رای دهندگان مخالف استقلال عمدتا آن را تحریم کردند و چندین گزارش از نقض مقررات در جریان رای گیری منتشر شده است.