کد خبر 788304
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۱
دلار

روسای کل بانک های مرکزی ایران و ترکیه، نهایی و اجرایی شدن موافقتنامه دو کشور در خصوص سوآپ دوجانبه ریال و لیر را رسما اعلام کردند.

به گزارش مشرق، در جریان سفر اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور کشورمان به آنکارا و حضور در مذاکرات دوجانبه با نخست وزیر ترکیه، ولی اله سیف و مراد چاتین کایا در ادامه مذاکرات دوجانبه، سند نهایی در خصوص موضوع سوآپ دوجانبه ریال و لیر را امضا کردند. پیش نویس این سند طی نشست هفته گذشته رییس کل بانک مرکزی ایران به ترکیه مورد توافق قرار گرفته بود.

 بر این اساس، طرفین اعتباری به میزان 5 میلیارد لیر و معادل آن به ریال ایران - در اختیار بانک های عامل دو کشور - برای یکدیگر تخصیص دادند که برای گشایش اعتبارات اسنادی به نفع تجار دو کشور با سررسید پرداخت یکساله مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

براساس این موافقتنامه که با هدف تسهیل تجارت با استفاده از ارزهای ملی دو کشور برای «تامین مالی تجارت» و «سرمایه گذاری مستقیم» بین دو کشور انجام شده است، ریال ایران و لیر ترکیه به راحتی قابلیت تبدیل به یکدیگر را خواهند داشت که به کاهش هزینه های تبدیل و نقل و انتقالات وجوه ارزی برای تجار هر دو طرف، بدون نیاز به استفاده از ارزهای واسط، منجر خواهد شد. به عبارت دیگر بانک های عامل دو کشور می توانند براساس توافق انجام شده از ابزارهای پرداخت بین المللی شامل اعتبارات و بروات اسنادی برای تامین مالی تجارت به ارزهای ملی و محلی استفاده کنند.
همچنین در این دیدار موضوع اتصال سوییچ ملی دو کشور ایران و ترکیه مورد بحث قرار گرفت و مقرر شد طی دو هفته آتی نشستی به منظور بررسی زیرساخت های فنی و پیش بینی راهکارهای لازم در این خصوص، بین بخش های فناوری بانک های مرکزی دو کشور برگزار شود. در صورت تحقق این مهم، امکان استفاده شهروندان ایرانی و ترکیه ای از خدمات بانکداری الکترونیک به صورت مشترک تسهیل خواهد شد.

علاوه بر این در جریان سفر معاون اول رییس جمهور به ترکیه، مقرر شد بانک های ملی ایران و زراعت ترکیه، توافقنامه ای در خصوص ترتیبات بانکی و پرداخت امضا کنند که بر اساس آن خط اعتباری با استفاده از ارزهای ملی و محلی بین این دو بانک برقرار خواهد شد. این توافق زمینه ساز تقویت تجارت بین ایران و ترکیه خواهد شد.

گفتنی است به دنبال سفر دو هفته گذشته رئیس جمهور ترکیه به ایران و با هدف ایجاد زمینه های لازم برای گسترش روابط تجاری و اقتصادی دو کشور، مقدمات گسترش روابط بانکی ایران و ترکیه مورد تفاهم قرار گرفته بود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • قریشی IR ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    46 11
    مرگ بر امریکا
    • IR ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
      21 6
      صد البته.
    • بهنوش بدبیاری GB ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
      8 8
      بلگ بلگ آبلیگا بلگ بلگ آبلیگا ببخشید بینی عبل کلدم .
  • IR ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    25 10
    آفرین بهترین تو دهنی بود به دلارِ بی پشتوانه وکذائی و پُر از دروغ کم کم همه دنیا باید همین کارو با دلار بکنن واونو( آمریکا رو ) تحریمش کنن
  • IR ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    16 6
    باید کشورهایی اسلامی پول واحد داشته باشن
    • LB ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
      15 12
      عربستان که نمیذاره! وقتی حساب همه شاهزاده ها در آمریکاست و پول نفت رو اونجا به حسابشون میریزن توقع دارین اجازه بدن بانک اسلامی تاسیس بشه؟ بیشتر سران کشورهای اسلامی همشون مزدور غربن
  • NL ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    7 20
    اگرچنین شود احتمال حمله به کشور افزایش می یابد . امریکا شعار ها را میتواند تحمل نماید اما اعمال رانه .
  • IR ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    16 4
    سلطه دلار تا فروپاشی امریکا ادامه خواهد داشت مگرنه دلار قایل حذف نیست و این پیمان هم بیشتر به نفع ترکیه شد تا ایران
  • ali IR ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    5 9
    یکی از بهترین کارهای آقای روحانی تو این چهار سال بود که دیدم
    • IR ۱۷:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
      6 6
      تمام کارهای دولت تدبیر و امید عالی بود.
  • DE ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    6 1
    دلار هيچ ارزشي ندارد و پول بدون پشتوانه است ارزش ان فقط ارزش كاغذي است كه از ان ساخته شده ، نميدانم در حاليكه ارزش دلار در خود امريكا هر روز كمتر ميشود چرا هر روز اين تكه كاغذ در كشور ما ارزشش بيشتر ميشود خود مردم امريكا كه توانايي بيشتر مالي دارند به خريدن طلا و نقره روي اورده اند چون ميدانند چه سرنوشتي منتظر دلار است ،چرا در ايران پول با پشتوانه ما بايد هر روز ارزشش در مقابل دلار بي پشتوانه كمتر و كمتر ميشود بايد مردم دنبال دستهاي پنهاني باشند كه اين امر را ميدانند ولي رحم بخ مردم ندارند ، وقتي خود مردم امريكا دلار را خطر ميدانند و طلا و نقره ميخرند چرا مردم ما بايد ندارند و دلار ذخيره كنند ، واقعيت دلار را مردم ميتوانند با يك گوگل كردن ساده يا جستجو در يوتيوب كه مردم امريكا در اختيار يگديگر گذاشته اند بدست اورند.
    • IR ۰۰:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
      0 0
      خخخخخخخخخخخ
  • IR ۱۶:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    9 2
    یک گام مثبت . بیشتر کشورهای دنیا همین کار رو کردند. حتی کشورهایی که تحریم نیستند با دهها کشور پیمان پولی دارند. ما هم باید پیمانهای پولی دوجانبه بیشتری منعقد کنیم. اگر فقط با 8 کشور ترکیه ، امارات ، عمان، چین، کره ، ژاپن ، هند و روسیه پیمان امضا کنیم حدود 90 درصد تجارت ما از گزند سلطه بانک مرکزی آمریکا خارج میشه. که تا حالا دو موردش انجام شده . امیدواریم مسئولین به تلاششون در حذف دلار ادامه بدن.
  • IR ۲۱:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    0 0
    اخرش پول واحد بشه برای چند کشور خوبه
  • افشين IR ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
    0 0
    سلام.ارزش دلار فارغ ازميزان ذخاير طلا درآمريكا (به عنوان پشتوانه دلار)به عوامل ديگر مانند نفوذ قدرت سياسي ونظامي آمريكا (سلطه طلبي آمريكا)دربعضي ازكشورها ،كه آن كشورهاراوادارميكند كه با دلار معاملات اقتصادي خودرا انجام دهندوباعث ايجاد يك ارزش كاذب براي دلار مي شود.(مانند نرخ گذاري قيمت نفت اوپك براساس دلار).روش خوبي كه براي عدم وابستگي به دلار مي توان به كار برد اين است كه معاملات وروابط اقتصادي دوجانبه با هركشوررا براساس ارزش پول ملي آن دوكشور انجام داد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس