به گزارش مشرق، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه سیوچهارمین جشنواره فیلم کوتاه تهران در جمع خبرنگاران درباره این موضوع که چرا جشنوارههای سینمایی کشور مکان ثابتی ندارند گفت: این که جشنوارههای کشور مکان ثابتی برای برگزاری داشته باشند مطالبه درستی است. امیدواریم که شرایط دولت و بودجهها اجازه بدهد که این مهم محقق شود. اما امسال جشنواره فیلم کوتاه در مکان مناسبترین برگزاری میشود و این موضوع بسیار خوشایند است. برگزاری جشنواره در چنین محیط سینمایی باعث میشود که مخاطبان جشنواره ارتباط بهتری با جشنواره برقرار کنند.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر این که بسیاری از جوانان فیلمساز و مخاطبان سینما خواهان این هستند که فیلمهای خارجی در سینماهای کشور به نمایش درآید، آیا چنین برنامهای در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد، بیان کرد: من در روز گذشته در حاشیه جلسه هیئت دولت اشارهای به این موضوع داشتم. نگاههای مختلفی درباره این موضوع وجود دارد، مدافعان این موضوع چند استدلال برای این حرکت دارند یکی این که عرضه فیلمهای خارجی کمک میکند به تنوع فضای سینمایی ما و این تنوع فضای اقتصاد سینما را رونق میدهد. همچنین فضای فیلم خارجی باعث ایجاد فضایی رقابتی در سینمای ایران میشود و ما میتوانیم سینمای کشورمان را در یک فضای رقابتیتر با سینمای دنیا ببنیم. اما از طرفی دیگر باید این موضوع را در نظر گرفت که سالنهای سینمایی ما بسیار محدود است. تولید فیلم در کشورمان بسیار است و این موضوع یکی از مزیتهای سینمای ایران است، اما ما تنها میتوانیم 100 فیلم در سال به نمایش در آوریم. ورود فیلمهای طبعاً مشکلاتی را برای اکران و فضای اکران به وجود خواهد آورد. ورود فیلمهای خارجی باید همراه با رشد سالنهای سینمایی باشد تا به اکران فیلمهای ایرانی ضربه نزد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: برخی از فیلمهای خارجی مشکلی برای اکران در کشورمان را ندارند. ما فیلمهایی در دنیا تولید میشوند که میتوانند بدون مشکل و حذفیات یا با کمترین حذفیات در سینماهای کشور اکران شوند. برای اکران فیلمهای خارجی باید شیوهنامهای تدوین شود و بحثهای اساسی صورت بگیرد. بعد از جمع بندی بحثهای اساسی با رعایت حق کپی رایت فیلمهای خارجی امکان نمایش پیدا خواهند کرد.