حماس

براساس گزارش برخی منابع خبری هدف از این دیدار، مطلع کردن مقامات ایرانی از بندهای توافق آشتی است که میان حماس و جنبش فتح به امضا رسیده است.

سرویس جهان مشرق - برای دومین بار در کمتر از دو ماه هیئتی از رهبران و اعضای ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) دیروز جمعه وارد تهران شد. این هیئت که به ریاست صالح العاروری نایب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس به تهران سفر کرده است، بلندپایه‌ترین هیئت حماس است که از زمان آغاز بحران سوریه به ایران سفر می کند. این دیدار همچنین اولین دیدار العاروری در سمت جدید خود به عنوان معاون ریس دفتر سیاسی جنبش حماس است که نشان دهنده عزم و اراده بالای این جنبش برای بهبود و تقویت مناسبات با تهران است.

العاروری البته در سفر پیشین نیز در هیئت اعزامی حضور داشت، اما به عنوان نایب رئیس دفتر سیاسی حماس انتخاب نشده بود و ریاست آن هیئت را عزت الرشق عهده دار بود. در این هیئت علاوه بر العاروری، عزت رشق، محمد نصر، اسامه حمدان، زاهر جبارین، سامی ابوزهری و خالد قدومی نیز حضور دارند. این در حالی است که برخی منابع اعلام می‌کنند که سایر اعضای دفتر سیاسی جنبش حماس نیز طی ماه‌های آینده به تهران سفر خواهند کرد. قرار است هیئت مذکور در این سفر چند روزه با تعدادی از مسئولان ارشد ایرانی دیدار کنند.

اهداف و زمانبندی سفر هیئت حماس به تهران

الف: همگرایی با محور مقاومت

این سفر تأکید مجدد بر مواضعی است که ماهر صلاح رهبر جنبش حماس در خارج در جریان نهمین کنفرانس پیشگامان قدس در استانبول مطرح کرده و بر تعهد این جنبش و ملت فلسطین بر مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی تأکید کرده و ابراز داشت که کسانی که تصور می‌کنند حماس و ملت فلسطین ممکن است از گزینه مقاومت دست بردارد، در توهم هستند. او گفت: مطمئن باشید حماس از مقاومت دست بر نخواهد داشت. مقاومت بخشی از نامه حماس است.

وی نسبت به فروپاشی و زوال رژیم صهیونیستی ابراز اطمینان کرد و در سخنانی که به نظر می‌رسد برگرفته از ادبیات رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران است، تاکید کرد که رژیم صهیونیستی صدمین سال تأسیس خود را [در سال 2048] جشن نخواهد گرفت و سرنوشت آن به سمت فروپاشی است.

ب: تعمیق روابط با جمهوری اسلامی ایران

طبعا مهم‌ترین بخش از راهبرد بهبود مناسبات جنبش حماس با محور مقاومت ، شامل تعمیق این روابط با جمهوری اسلامی ایران بعد از تنش آفرینی در این روابط در پی بحران سوریه خواهد بود. رهبران سابق حماس در نتیجه ارزیابی‌های نادرستی که از بحران بین المللی سوریه داشتند، مواضع خود را در این بخش با ایران زاویه دار کردند، اما وقتی که ماهیت مداخله‌های سخت‌افزاری بین‌المللی برای براندازی دولت مردمی سوریه و ساختگی بودن ادعاهای مطرح شده در زمینه پشتوانه مردمی آن چیزی که انقلاب سوریه نامیده می شد، برای آنها مسجل شد، اقدام به اصلاح اشتباهات گذشته کردند. اولین قدم در مسیر این اصلاحات، تغییر ساختاری رهبری جنبش حماس و اعلام اراده رهبران جدید برای بهبود مناسبات با تهران و دمشق بود که طی ماه‌های قبل انجام شده است.  

در همین رابطه طاهر النونو از رهبران جنبش حماس در رابطه با این سفر گفت: گام بلندی در مسیر تقویت روابط راهبردی با ایران برداشته‌ایم. هدف ما برقراری روابط مستحکم با ایران و حفظ همپیمانان و دوستانمان در منطقه است.

ج: بررسی حمایت های ایران از حماس

موضوع حمایت‌های مالی و سیاسی و تسلیحاتی ایران از جنبش حماس که حتی در سایه تنش های گذشته با این جنبش نیز متوقف نشد، یکی دیگر از محورهای مذاکرات دوجانبه خواهد بود. در همین زمینه اخیرا یحیی السنوار رئیس جنبش حماس در نوار غزه پنج شنبه اعلام کرد که ایران بزرگ‌ترین حامی مالی و تسلیحاتی و آموزشی گردان‌های القسام شاخه نظامی جنبش حماس است.

وی با اشاره به این موضوع تأکید کرد که جنبش حماس طی سال‌های 2015 و 2016 به اندازه‌ای سلاح وارد نوار غزه کرده که از میزان واردات 10 سال گذشته بالاتر بوده است. وی افزود: من از موضع قدرت می گویم که ما می توانیم همان تعداد موشک‌هایی که در جنگ 51 روزه به سمت رژیم صهیونیستی شلیک کردیم را در 5 دقیقه به سمت تل آویو شلیک کنیم.

د: اطلاع ایران از توافق آشتی ملی

برخی منابع مطبوعاتی هدف از این دیدار را مطلع کردن مقامات ایرانی از بندهای توافق آشتی است که میان حماس و جنبش فتح به امضا رسیده است. این هیئت همچنین راهکارهای تقویت و توسعه مناسبات میان دوجانبه بین ایران و حماس را مورد بررسی قرار خواهد داد. این موضوع را بیانیه رسمی جنبش حماس نیز مورد تأکید قرار داده و می‌افزاید که هیئت مذکور با مسئولان ایرانی در رابطه با آخرین تحولات عرصه فلسطین به ویژه پرونده آشتی و مناسبات دوجانبه و تحولات مربوط به درگیری با رژیم اشغالگر صهیونیستی بحث و تبادل نظر خواهد کرد.

تغییر ساختارهای تصمیم سازی در جنبش حماس و غلبه شاخه جهادی این جنبش در انتخابات شورای سیاسی حماس بعلاوه روند تحولات موجود در منطقه افق خوش‌بینانه ای به مناسبات حماس و جمهوری اسلامی ایران داده است. اهمیت سفر مذکور نیز از این منظر چندین برابر می شود. این در حالی است که بن بست در روند سازش تشکیلات خودگردان با رژیم صهیونیستی و رویکرد همگرایی جنبش حماس با تشکیلات خودگردان رژیم صهیونیستی و آمریکا را نسبت به این موضوع نگران کرده که این آشتی ملی در خوش بینانه ترین سناریو برای آنها می‌تواند باعث افزایش شکاف در میان جنبش فتح و انزوای هرچه بیشتر جریان حامی صهیونیست‌ها در درون این جنبش شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • محمود IR ۱۶:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
    60 22
    احتمالا اومدن تا بودجشون رو بیشترکنین
    • IR ۲۰:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
      16 14
      به کوری چشم اسرائلیان بله، ما آرزوی نابودی اسرائیل را داریم و یکی از اهدافمان نیز هست.
    • IR ۲۱:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
      22 30
      آیا یه روزی میرسه دغدغه ما این حماس و... نباشن ? آیا میاد روزی به فکر نابودی وریشه کنی بیکاری و رکودتولید کشور باشیم ? آیا روزی میرسه تابلو شمارش معکوس در میدان شوش,بزنیم وروزهای باقیمانده پایان فقر وبیسوادی فرهنگی را نشان دهیم ? میرسد روزی ما هم مثل بقیه دنیا به این دنیا نگاه کنیم ونگاه متفاوت پرهزینه ,بی فایده ,وبی نتیجه نداشته باشیم ?
    • IR ۲۰:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
      0 0
      هر کارفرمایی به عواملش حقوق میده ..
  • IR ۱۶:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
    24 3
    اون زمان که تواوج بحران سوریه پشت ایران و سوریه رو خالی کردین ودفترتون روتودمشق بستین هنوزازیادهانرفته چون اون موقع قطری‌ها بیشتر پول میدادن .الانم مااین همه هزینه کردیم وقت پیروزی دوباره یاد ایران افتادین.
  • US ۱۸:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
    9 4
    هبران سابق حماس در نتیجه ارزیابی‌های نادرستی که از بحران بین المللی سوریه داشتند، مواضع خود را در این بخش با ایران زاویه دار کردند
  • پسر IR ۱۹:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
    26 4
    آیا پول بیشتری از کشورهای عربی ببینن بازهم از پشت خنجر خواهند زد؟؟؟ من که زیاد از حماس بابت رفتارهای قبلی خوشم نمياد. فقط حزب الله عشق است
  • IR ۲۱:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
    12 28
    احسنت باید به برادران فلسطینی هر نوع کمک ممکن را کرد... باید اونقدر از نظر مالی و نظامی برادران حماس را حمایت کرد تا ان شاءالله هر چه زودتر رژیم منحوس صهیونیستی نابود گردد..
    • IR ۲۳:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
      7 1
      به اینا زیاد کمک کنی از داعش سر در میاره ، کما اینکه برادر!!!!!!!! خالد مشعل هم نظرش با نظر سعودی یکی بود نه با نظر ایران
    • AE ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
      11 1
      داداش این فلسطینی ها با روی کارآمدن محمد مرسی اخوان المسلمینی و نیز بحران سوریه نشان دادند برادر نیستند بلکه دشمن شیعه هستند. بیداری اسلامی میرفت عاملی باشد برای نابودی اسلام شیعی در ایران. خدا رو شکر محمد مرسی سقوط کرد. مرسی و محمد بدیع و...همینطور فلسطینی ها اگر در قدرت باقی میماندند نظام اسلامی در ایران با خطر موجودیت روبرو میشد. ما باید قبول کنیم پول هایی که خرج کردیم تا محمد مرسی و اردوغان و حماس و جهاد اسلامی روی کار بیایند اشتباه تاریخی کردیم. امیدوارم ما درس عبرت بگیریم و از هیچ حکومت اهل سنتی حمایت نکنیم زیرا اینان دشمن شیعه بودند و هستند و خواهند بود مگر اینکه شیعه شوند مانند دکتر تیجانی تونسی که شیعه شد
  • IR ۲۱:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
    19 2
    سنگ پا قزوین
  • US ۲۲:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
    10 0
    حالا که هیچ جا دیگه راهشون نمیدن. باز بیائید اینجا
  • bale DE ۰۸:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
    12 0
    بله ما نمیتونیم با دوتا بچه ی وام ده ملیونی گرفته و مسافر کشی کنیم0
  • IR ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
    0 14
    جانم فدای فلسطین
  • علی IR ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
    1 0
    هیچی اومدن چند میلیارد دلار بگیرن برن لعنت به همشون
  • IR ۱۷:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
    1 0
    کم مشکل نداریم به خدا این پولهایی رو که به اینها میدیم صرف مشکلات خودمون کنیم بهتره نه اینکه بهشون حال بدیم فردا میشن بارزانی و غیره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس