به گزارش مشرق، در طب سنتی، قواعد مهمی برای آشامیدن آب وجود دارد که شایان توجه است. یکی از آنها این است که فرد تنها زمانی که واقعا تشنه می شود باید آب بنوشد، همچنین شرایطی وجود دارد که نوشیدن آب در آن زمان ها ممنوع شده است.
اثرات نامطلوب نوشیدن آب بیشتر از آنچه بدن واقعا به آن نیاز دارد به وضوح در کتاب های طب سنتی بیان شده است، پف کردن پلک چشم، سوءهاضمه، ترشحات بینی و بسیاری از اختلالات دیگر همه با مصرف زیاد آب مرتبط است.
نوشیدن آب در این زمان ها ممنوع
هنگام یا بعد از خوردن غذا، حالت ناشتا، بعد از کار سنگین یا ورزش، بعد از خواب، بعد از نزدیکی، بعد از خوردن میوه، خوردن آب گرم بعد از غذای شور و آب سرد بعد از غذای گرم، بعد از حمام، بعد از اسهال نوشیدن آب ممنوع است.
نکته قابل توجه دیگر این است که توصیه های بهداشتی در پزشکی رایج تقریبا برای همۀ مردم در گروه های سنی مختلف یکسان داده می شود، در صورتی که قوانین نوشیدن آب با توجه به مزاج های مختلف افراد در طب سنتی متفاوت است.
مصرف آب سرد ناشتا ممنوع
نوشیدن آب در حالت ناشتا به دلیل اینکه آب بدون اینکه مانعی وجود داشته باشد به اعضاء حیاتی بدن مانند قلب و عمق بدن نفوذ پیدا می کندو موجب بروز مشکلاتی در بدن خواهد شد، نوشیدن آب سرد در حالت ناشتا ضرر دارد زیرا معده آب را بدون توقف به اعضای بدن میرساند و اگر سردی آب به قلب برسد به علت کاهش حرارت غریزی احتمال سکته وجود دارد همچنین اگر سردی آب به کبد برسد موجب بیماری استسقاء خواهد شد.
آب را جرعه جرعه بنوشید
سریع نوشیدن آب، دمیدن بر آب، نوشیدن آب هنگام خواب یا بلافاصله بعد از بیدار شدن به بدن ضرر میزند و باید دانست که نوشیدن آب شرایطی دارد که هر کس آن را رعایت کند ضررهای آن به وی نمیرسد ، آب را باید دستکم در سه نفس نوشید و میان جرعهها نفس کشید و نوشیدن آب، دستکم از یک ساعت پیش تا یک ساعت پس از غذا و همچنین در بین غذا، بهویژه در افراد با مزاج سرد، زیانآور است.