به گزارش مشرق، محمدحسین قربانی نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آنچه امروز ما را نگران کرده بحث قاچاق برنج است، گفت: تولیدات داخل کفاف مصرف داخلی را نمیدهد و به همین دلیل مجبور هستیم سالیانه حدود یک میلیون و دویست هزار تن برنج وارد کنیم.
وی ادامه داد: در توافقنامهای که وزارت جهادکشاورزی و وزارت بهداشت برای واردات برنج با طرفهای هندی منعقد کردهاند، الزاماً باید برنجهایی از این کشور وارد ایران شود که در استانهای کشت شده باشند که خاک پاک دارد و آلوده به آرسنیک نیستند.
نماینده مردم آستانهاشرفیه در مجلس تصریح کرد: با نظارتهایی که مجلس در سالهای اخیر داشته، از مبادی رسمی برنج آلوده وارد کشور نشده و اینگونه برنجهایی که آلوده به فلزات سنگین هستند از طریق مبادی غیررسمی و به صورت قاچاق وارد کشور شدهاند.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر اینکه ارادهای برای جلوگیری از ورود برنجهای قاچاق در کشور وجود ندارد، اضافه کرد: برخی از محمولههای قاچاق برنج نیز از طریق مبادی رسمی و از سوی افراد خاص وارد کشور میشوند.
قربانی با اعلام اینکه سالیانه حدود ۴۰۰ هزار تن برنج قاچاق وارد کشور میشود که عمدتاً آلوده به آرسنیک است، اظهار داشت: این مقدار معمولاً از طریق برخی افراد که دارای رانتهای خاص هستند وارد کشور میشود.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: بنده آماری دارم که در یک روز حدود ۷۰۰ تن برنج قاچاق وارد کشور شده است.