به گزارش مشرق، اخیراً منازعه بر سر سلامت «ماهی تیلاپیا» بالا گرفته و اسناد و مدارک متعددی درباه ناسالم بودن و مضرات مصرف این نوع ماهیهای وارداتی منتشر شده است.
متاسفانه طی سالیان اخیر بهدلیل سود سرشار و هنگفتی که واردات ماهی تیلاپیا برای واردکنندگان به همراه داشته، واردات رسمی و قاچاق این نوع ماهی بهشدت افزایش داشته و مردم کشورمان نیز بهدلیل ناآگاهی از ماهیت ماهی تیلاپیا و شرایط بسیار فاجعهبار پرورش این نوع ماهی در مزارع کشور چین، اقدام به خرید و مصرف این نوع ماهی کردهاند.
از سوی دیگر فروش ماهی تیلاپیا بهصورت فیله شده و استخوانگیری شده در بازار مصرف کشورمان، باعث اقبال بیشتر مصرفکنندگان به این نوع ماهی وارداتی شده، این در حالیست که کشورمان یکی از کشورهای پیشتاز در تولید ماهیان سردآبی مانند قزلآلا است که این ماهی در مقایسه با تیلاپیا از ارزش غذایی بسیار بالاتری برخوردار است و مضرات و آلودگیهای خاص ماهی تیلاپیا که بخش عمده آن بهصورت قاچاق وارد کشورمان میشود را نیز ندارد.
با توجه به اهمیت این مسئله و لزوم آگاهسازی افکار عمومی درباره مضرات مصرف ماهی تیلاپیا، رادیو ایران در برنامه «سلام ایران» صبح امروز خود به این مسئله پرداخت و در قالب گزارش کوتاهی به بررسی مسئله ارزش غذایی ماهی تیلاپیا و برخی از مضرات آن پرداخت.
در این برنامه موسوی بهعنوان کارشناس اکولوژی دریا و کارشناس شیلات، گلشاهی بهعنوان مدیرکل دفتر کیفیت سازمان شیلات و نبیزاده به عنوان رئیس اتحادیه ماهیان سردابی به بررسی ابعاد مختلف ارزش غذایی ماهی تیلاپیا پرداختند که در ادامه فایل صوتی این گزارش 7 دقیقهای تقدیم مخاطبان شده است: