به گزارش مشرق، خبر توزیع ارز مسافرتی به زائران اربعین درحالی طی روزهای اخیر به یکی از اخبار پر سر و صدای اربعین حسینی تبدیل شده بود که اظهارات جدید رئیس سازمان حج و زیارت، پرده از واقعیتی مهم برداشت.
ماجرا از این قرار بود، که در هفته گذشته خبری از بانک مرکزی بیرون آمد مبنی براینکه امسال زائران اربعین ارز مسافرتی به نرخ مبادله ای دریافت خواهند کرد البته مشروط به اینکه از طریق کاروان های رسمی سازمان و حج و زیارت به عتبات مشرف شوند.
بعد از آنهم البته بسیاری از زائران اربعین به شعب بانک های منتخب که از سوی بانک مرکزی معرفی شده بود مراجعه کرده ولی دست خالی برگشتند چراکه بانک های ملی، ملت و سامان اصلا درجریان موضوع نبودند و به مردم می گفتند بخشنامه ای دریافت نکرده ایم.
رئیس سازمان حج و زیارت به خبرنگاران گفت که اعزام کاروان های حج و زیارت در ایام اربعین متوقف شده و سه روز پس از اربعین اعزام ها مجدد از سر گرفته می شود.
حمید محمدی همچنین گفت: از 6 آبان تا سه روز پس از اربعین، اعزامهای عادی عتبات متوقف خواهد بود و بعد از این بازه زمانی روند عزیمت زائران کاروانی از سر گرفته میشود.
حال باتوجه به اظهارات رئیس سازمان حج و زیارت مبنی براینکه "اعزامهای کاروانی در مقطع اربعین انجام نمیگیرد" باید دید بانک مرکزی با چه انگیزه ای از بخشنامه ای خبر داد که رسماً کاربردی ندارد.
خبر بانک مرکزی که طی روزهای اخیر سر و صدای زیادی به پا کرده بود را در ادامه می خوانید؛
"مطابق بخشنامههای ابلاغی سالهای 1392 و 1393 اداره سیاستها و مقررات ارزی بانک مرکزی به بانکهای ملت، سامان و ملی ایران، چنانچه زوار ایران در قالب کاروانهای تحت نظارت و مدیریت دفاتر مورد تأیید سازمان حج و زیارت به زیارت عتبات عالیات مشرف شوند میتوانند با هماهنگی این دفاتر، سازمان حج و زیارت (سامانه عتبات) و بانکهای یادشده، نسبت به خرید 200 دلار (اسکناس) بهنرخ مبادلهای (بهازای هر زائر) از شعب بانکهای یادشده اقدام کنند.
بنابراین طبیعی است چنانچه اعزام زائران عتبات عالیات، مطابق رویه اشارهشده در ایام اربعین سال جاری نیز تداوم داشته باشد، ارز مسافری صرفاً برای همین ایام، تأمین میشود".
با استناد به سخنان رئیس سازمان حج و زیارت می توان گفت تنها عایدی بخشنامه فوق بازی رسانه ای و البته سرکار گذاشتن مردم بود؛ این درحالی است که بانک مرکزی باید در زمان سیاست گذاری و البته اعلام آن تمام جوانب را در نظر گرفته و نسنجیده خبری را در جامعه اعلام نکند.
خیلی بعید به نظر می رسد که بانک مرکزی در جریان سیاست سازمان حج و زیارت برای ایام اربعین نبوده باشد. منتظر پاسخ بانک مرکزی هستیم.