کد خبر 796682
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۶ - ۲۲:۵۳
شبح روسی

ارتش روسیه اعلام کرد که تا چند ماه آینده از سری جدید بمب‌افکن‌های مافوق صوت خود با نام «پک‌دا» رونمایی خواهد کرد.

به گزارش مشرق، ایالات متحده آمریکا با مجهز کردن عربستان، شیخ‌نشینان خلیج فارس و مصر به تسلیحاتی به روز، تجهیز اسرائیل به جنگ‌افزارها، در خاورمیانه مسابقه تسلیحاتی به پا کرده است. توجیه سیاسی آن نیز مقابله با ایران به عنوان مهم‌ترین قدرت منطقه است. البته شروع این طرح به نخستین بحران نفتی در سال ۱۹۴۷ برمی‌گردد که مشاوران هنری کیسینجر در جستجوی راه‌هایی برای بازگرداندن سریع پترودلارهای کشورهای نفت‌خیز بودند. بدین ترتیب کشورهای عربی از این دوره به کانون بزرگ‌ترین واردکنندگان کالاهای تسلیحاتی جهان تبدیل شدند. 

منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا به لطف سیاست‌های کثیف آمریکایی همچنان بزرگ‌ترین واردکننده تسلیحات، در جهان در حال توسعه است. میزان خرید تسلیحات در این منطقه بیشتر از دو برابر کل آسیا که در رتبه دوم قرار دارد، است. آمریکا در زمینه فروش تسلیحات به کشورهای این منطقه در رتبه اول قرار دارد و گفته ترامپ در این باره که گفته بود که باید برخی کشورها را دوشید تا جانشان در آید به وضوح در این زمینه مصداق پیدا می‌کند. کشورهای اروپای غربی شامل فرانسه، انگلستان، آلمان و ایتالیا در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

اما روسیه با فاصله بسیار در رتبه بعدی این لیست قرار دارد. روسیه از جمله کشورهایی است که اغلب تسلیحات خود را توسط نیروی داخلی می‌سازد و بسیار کم دیده شده که تزارها دست به خرید سلاح و یا ادوات نظامی بزنند. در این آشفته‌بازار تسلیحاتی که هرکس پول بیشتری داشته باشد، سلاح بیشتری هم خواهد داشت،  روسیه نیز بیکار ننشسته و دکترین آینده‌نگرانه‌ای در ساخت تجهیزات نظامی را در دستور کار قرار داده و در حال ساخت تسلیحاتی است که می‌تواند توازن قوا را در جنگ سرد با آمریکا برقرار کند.

ارتش روسیه اعلام کرد که تا چند ماه آینده از سری جدید بمب‌افکن‌های مافوق صوت خود با نام «پک‌دا»که مخفف مجموعه هواپیمای دوربرد و آینده نگرانه روسیه است، رونمایی خواهد کرد. قرار است این سری بمب‌افکن‌ها قرار است به عنوان جایگزین بمب افکن‌های Tu-۱۶۰ ؛ Tu-۹۵MS در ارتش روسیه ایفای خدمت کند.

مرکز طراحی توپولوف مسئول طراحی و ساخت این بمب‌افکن استراتژیکی جدید را بر عهده گرفته است. این مرکز نقشه طراحی و ساخت و همچنین هزینه های مربوط به تولید بمب افکن جدید را به وزارت دفاع روسیه تحویل داده بود. پروژه ساخت این هواپیمای بمب افکن دوربرد در سال ۲۰۰۸ کلید خورده است  و طبق خبرها این هواپیما در سال ۲۰۲۱ میلادی اولین پرواز آزمایشی خود را انجام خواهد داد و طی سال های بعد به نیروی هوایی روسیه تحویل داده خواهد شد .

تولید انبوه این بمب افکن از سال ۲۰۲۰ آغاز خواهد شد. اطلاعاتی نیز در دسترس می باشد که اعلام کرده اند که سال ۲۰۲۰ تنها سال آغاز آزمایشات فنی و انجام اولین پرواز این بمب افکن خواهد بود. با این تفاسیر، طراحی و ساخت موتور های بمب افکن جدید در سال ۲۰۱۱ میلادی آغاز شده است.به نظر می رسد که در این بمب افکن از موتورهای پیشرفته شده ای همچون ۱۱۷С و NK-۳۲ استفاده خواهد شد. فعالیت ها بر روی تسلیحات و تجهیزات نظامی این بمب افکن استراتژیکی آغاز شده است و به احتمال فراوان از موشک های نوین بالدار کروز با برد ۵۵۰۰ کیلومتر و همچنین از سامانه موشکی کوتاه برد و بمب‌‍‌های هدایت شونده استفاده شود.

ارتش روسیه و شرکت توپولوف به عنوان طراح و تولیدکننده این بمب‌افکن جدید که قادر به حمل سلاح هسته‌ای است و می‌تواند مسافت‌های بسیار طولانی را با سرعت بسیار زیاد طی کند، هیچ گونه جزئیات دیگری منتشر نکرده‌اند. کارشناسان بر این باورند بمب افکن جدید روسیه تا حد زیادی شبیه بمب افکن "B-۲" آمریکاست.

پاک دا هواپیمایی رادارگریز است که عملا برای دستگاه های راداری نامرئی خواهد بود و از این لحاظ بسیار آینده دار است. در این مقاله خاطر نشان می شود که این بمب افکن احتمالا به موشک های پیشرفته با برد زیاد، بمب‌های دارای هدف یابی دقیق و شاید هم موشک‌های مافوق صوت مجهز خواهد بود.

این تنها بمب افکن رادارگریز استراتژیکی است که تولید انبوه آن در دستور کار وزارت دفاع روسیه قرار گرفته است. قیمت خرید تمام شده یک فروند بمب افکن با تجیزات کامل در دهه ی ۱۹۹۰ میلادی رقمی بالغ بر ۹۰۰ میلیون دلار محاسبه شده است. هزینه  کل طراحی و تولید کل بمب‌افکن های آن زمان نیز معادل ۴۵ میلیارد دلار برآورد شده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 27
  • در انتظار بررسی: 7
  • غیر قابل انتشار: 9
  • IR ۲۳:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۸
    61 16
    باید از روی آر کیو170 ما هم شَبَه رو بسازیم هر چه زودتر
    • IR ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
      45 4
      به همین راحتی
  • IR ۲۳:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۸
    79 75
    فناوری های پیشرفته روسیه، حداقل بیست سال از مشابه آمریکایی اش، عقبتره. تنها مزیت روسیه، بخش ارسال به فضا و ساخت ایستگاه فضایی است.
    • IR ۰۲:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
      22 12
      فن اوری پبشرفته روسیه حداقل بیست سال عقبه؟درسته بودجه نظامی روسیه با بودجه نظامی امریکا قابل مقایسه نیست بعد از فروپاشی که عملا از لحاظ اقتصادی متلاشی شده بود امریکا غول اقتصادی بود و باقی ماند بیشتر عقب ماندگیش جنبه اقتصادی داره تا ضعف در فن اوری و تکنولوزی نظامی
  • IR ۲۳:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۸
    باید سوخو 35 و S400 بخریم
    • IR ۲۰:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
      18 3
      متاسفانه مسئولان به فکر نیستند
  • مجید IR ۲۳:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۸
    85 51
    فاصله فناوری نظامی امریکا و باقی نقاط جهان (نه فقط روسیه) به حدی زیاد شده که عملا قابل پر شدن نیست ، امریکا اولین پرنده رادار گریز رو دهه 80 رونمایی و استفاده کرد (اف 117) و بسیار هم موفق بود و ازش استفاده برد (جنگ بوسنی و عراق) ، بعد از اون در سال 97 بمب افکن راهبردی بی2 رو رونمایی و معرفی کرد ، بعد از اون پرنده بی رقیب اف 22 رو در سال 2005 وارد خدمت کرد ، و در سال 2008 هم اف 117 رو بازنشسته کرد ، و الانم که این فناوری رو با اف 35 بصورت تجاری دراورده و داره میفروشه ، یعنی حداقل 33 سال تجربه عملیاتی ، دو نسل مختلف و هزاران ساعت پرواز و و و .... در حالی که بقیه کشور ها اصلا به سمت این فناوری نرفته ان و روسیه هم تازه میخواد نمونه آزمایشی رو مورد بررسی قرار بده!!!!
    • دانشجوی برق شریف IR ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
      47 63
      مرگ بر آمریکا
    • IR ۰۴:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
      19 7
      اولا شما فناوری رو در یک بخش مقایسه نکن، چرا قدرت علمی روسیه و آمریکا رو در بخش سیستم های پدافند هوایی و موشک های کوروز، موشک های بالستیک و تانک و...مقایسه نمیکنی؟ چرا کشورهایی مثل هند، اندونزی، ترکیه، مصر ... به رقم داشتن ارتباط با کشور آمریکا در بحث خرید هواپیما و سیستم های پدافند هوایی باز هم تجهیزات روسی رو انتخاب کردند، خصوصا هند و ترکیه در بحث خرید اس چهارصد، در بحث اف 117 هم با اینکه پنهانکار بود ولی از یک فناوری قدیمی تر برا پنهانکاری استفاده میکرد، به شکستگی های سطوح بدنه و بال ها دقت کنید، در مورد فناوری پنهانکاری هم اولا که روس ها هم این فناوری در اختیار داشتن ولی به دلیل فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و بعد اون هم مسایل اقتصادی نتونستن بودجه ساخت هواپیمایی پنهانکار واستفاده از این فناوری رو عملی کنن، ولی با بهتر شدن شرایط اقتصادی این اقدام عملی کردن، کشور های دیگه هم مثل چین با تلاش و شاید راه های میان بر توانستند به سرعت این خلا پر کنند و الان اون ها هم هواپیما های پنهانکار پیشرفته ای ساختند و در اختیار دارند، در ضمن هر فناوری پیشرفته و گرانی لزوما کاربردی نیست، شما به انتقاد ها از هزینه ساخت ناوگان اف 22 واینکه هر روز سفارش ساختش کمتر از قبل شد توجه کنید، حتی ترامپ هم در یک سخنرانی خواستار تحویل اف 18 به جای اف 22 شد، و همچنین ناوگان گران و بی 2 که قیمت هر فروند در زمان ساخت بالغ بر نیم میلیارد دلار شد، همین امر باعث شد در جنگ عراق و افغانستان، با اینکه این کشور ها هیچ سیستم پدافند هوایی نداشتند، بسیار کم مورد استفاده قرار بگیره و پرواز هاش مستقیما از آمریکا انجام بده، یعنی عملا تبدیل به یک کالای لوکس تبدیل شده، که نه تنها نمیتونن ازش استفاده کنن بلکه باید میلیون ها دلار صرف محافظت و نگهداری از آنها کنند.
    • CA ۰۴:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
      21 20
      تو جنگ بوسني يه پدافند قديمي BUK روسي F-117 رو زد انداخت پايين و نتيجه اش آبروريزي شد براي آمريكا. F-35 آمريكا انقدر مشكل داره كه هنوز خود نيروي هوايي آمريكا نميتونه روش حساب كنه، همين چند روز پيش متوجه شدن كه بخشهايي از بدنه كه فلزي بوده در تماس با بخشهاي كامپوزيت دچار زنگ زدگي شده و اين زنگ زدگي بيش از حد مجازه F-22 آمريكا تو اولين آزمايشات عملياتي خودش آبروي خودش رو جلوي Typhoon II اروپايي برد به اين شكل كه تايفون دو روي F-22 رادارگريز آمريكا قفل راداري انجام داد اونم درسرعت مافوق صوت سامانه پدافندي S-400 روسيه به راحتي ميتونه رو تمام هواپيماهاي به اصطلاح رادارگريز آمريكايي قفل انجام بده و سرنگونشون كنه حتي چين سامانه پدافندي ساخته كه از فاصله 500 كيلومتري روي پرنده هاي به اصطلاح رادارگريز آمريكايي قفل انجام داده...!
    • IR ۰۶:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
      15 9
      اینا مهم نیست. مهم اینه که آمریکا با همه این پیشرفتهای جنگی، که به قول شما 30 سال از همه جلوتره تو همه جنگهای این دوروبر موفقیتی در خور تسلیحاتش نداشته.
    • مجتبی IR ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
      16 63
      زیاد تند نرو این فقط بمب افگن است که خیلی جلوتر از فن آوری امریکایی است! همین الان هم آمریکا جرئت مقابله هوایی با روسیه را ندارد. روسیه از نظر قدرت نظامی ابر قدرت فاتح است.
    • IR ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
      9 7
      روسیه و کشور های دیگه نیازی ندارند. آمریکا بودجه ملیاردی ساخت یک جنگنده جدید از مراحل تحقیق و توسعه تا ساخت رو از غارت منابع همین کشورهایی که موقتا اشغال می کنه در میاره . و از قضا جوانان نخبه همون کشور ها رو که در کشور خودشون با جمله " همینه که هست " سرخورده شدن برای ساخت این پروژه ها به کار می گیره. لذا خیلی از کشور های دیگه رفتن به سمت فناوری های دفاعی مثل موشک و سپر موشکی . اما دکترین آمریکا چون حمله نظامی هست دنبال فن آوری های حمله ای هست.
    • محمد IR ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
      36 20
      مرگ برروسیه. روسیه ای که درجنگ جهانی خاک کشورم رو تصرف کرد و بدترین نوع برخورد رو با هموطنام داشت. مرگ برروسیه که درقراداد ترکمن چای خاک کشورم رو ازم گرفت. هزاران بار مرگ برروسیه
    • علی IR ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
      17 6
      جناب مجتبی عزیز امریکا نزدیک ۱۵ سال پیشرفته ترین جنگنده های دنیا یعنی اف ۲۲ و اف ۳۵ رو به صورت عملیاتی داره درحالی که هنوز طرح نسل پنجم روسی عملیاتی نشده گرچه خیلیا اعتقاد دارن اصلا پکفا با این میزان رادارگریزی اصلا نسل پنجم نیست. تعداد سوخو ۳۵ های روسی به عنوان پیشرفته ترین جنگنده فعلی روسیه به تعداد یک سوم جنگنده های نسل پنج امریکا هم نیست حالا تعداد جنگنده های نسل چهار ونیم امریکا پیش کش
    • IR ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
      12 10
      ۱۰:۰۴ - تو وکیل مدافع روسا هستی؟
  • محسن IR ۰۲:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
    10 40
    لطفا از بمب افکن عجیب و غریب سفره ماهی ایران بنویسید... چرا از این سلاح های راهبردی خاص ایران نمی نویسید؟ بگوئید تا مردم بدونند قدرت بلامنازع ایران رو
    • علی IR ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
      22 3
      عزیز دل برادربمب افکن راه بردی؟؟؟؟؟؟ بابا سفره ماهی یه ماکت یه نوع پهباد بود که با عملیاتی شدن پهبادایی مثل شاهد و سیمرغ کسی سراغ اون طرح نرفت. لطفا براحساسات خود غلبه کنید.
  • IR ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
    13 37
    امروز بایک دکمه می توان کیلومترها دور را دقیقا مورد هدف قرارداد.با پول یکی از این هواپیماها می توان هزار موشک نقطه زن تولید و شلیک کرد.خطر سقوط و از بین رفتن نیروی نظامی هم ندارد.موشک
    • علی IR ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
      15 3
      عزیز دل برادر اگر هزینه هرموشک رو ده میلیون دلار حساب کنیم که بعضی وقتا هزینه موشم های میان برد بالستیک ازین بیشتر میشه . میشه یه جنگنده خرید. حالا بحث بمب افکن هست که برخلاف جنگنده میگیم خاصیت دفاع هوایی نداره این بمب افکن میتونه با کم کم ۱۵ سال عملیاتی باشه و میزان بمبی که میتونه حمل کنه قابل مقایسه با یه موشک یک بار مصرف نیست. این بمب افکن های موشک های کروز دوربرد خمل میکنن که ۱۵۰۰ کیلومتر هم برد دارن و اصلا لازم نیست دربرد پدافند دشمن قرار بگیرن. موشک جای خودش رو داره بمب افکن یا جنگنده شکاری جای خودشو داره. دیدیم که سوریه انواع راکت فراگ و موشکهای بالستیک سری فاتح رو داشت دیدیم که دربرابر تروریست ها چطور عاجز‌موند و پشتیبانی هوایی روسا نبود حالا حالا داعش اونجا بود
  • IR ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
    8 10
    دادچ با یک دکمه هم میتونن اون موشک رو نابوود کنن..
  • IR ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
    19 18
    فرق این دو اینه که شبح امریکایی سالهاست که پرواز می‌کنند و عملیات جنگی انجام می‌دهند ولی مال روس‌ها یک نسل عقبتر هنوز روی کاغذه.جهت دلگرمی روس پرستا.
  • وطنم پاره تنم IR ۱۶:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
    14 7
    ایران هم باید حتماً از این مدل ها بخره و جهت حمل موشکهای بیشتر وانتش رو تولید کنه
  • soheyl IR ۲۰:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
    6 12
    قطعا با افزایش بودجه و سطح مالی و سطح تجربیات نیروهای نظامی و دفاعی, کشور ما نیز میتواند در تولید همچین سلاح هایی قدم بردارد
  • IR ۲۲:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۹
    8 4
    یه اسلحه روس‌ها دارند، طرف یه آرزو میکنه بعدش یه دکمه میزنه، کلا دشمن نابود میشه، قراره یکی اش را هم به ایران بدند. جدی میگم.
  • IR ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
    4 6
    چقدر شبیه پهپاد سفره ماهیه که خودمون ساختیم
  • شهاب IR ۱۶:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۲
    2 1
    نه باید از روی شبح روسی بسازیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس