روزنامه

بازهم یک حادثه باعث شد تا یک جریان سیاسی با زیرپاگذاشتن اخلاق و شرافت و بدون توجه به مسئولیت رسانه ای خود در کمک رسانی به حادثه دیدگان، به این واقعه دردناک تنها به عنوان یک «ابزار سیاسی» بنگرند.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******


پایکوبی اصلاح طلبان روی آوارهای زلزله،بی بی سی و کانال بدسابقه را به وجد آورد!

وقتی اتفاقی ناگوار همچون زلزله رخ می دهد، هر انسانی سراسیمه به دنبال یافتن راهی جهت کمک رسانی به هموطنان آسیب دیده است.عده ای به ایستگاه های انتقال خون می روند، عده ای مواد غذایی و مایحتاج ضروری تهیه کرده و ارسال می کنند،عده ای به محل حادثه رفته و به کمک رسانی مشغول می شوند و خلاصه هر انسان شریفی به اندازه توان خود با آسیب دیدگان همراهی می کند. در این شرایط مهمترین اولویت و دغدغه اصلی، کمک رسانی به آسیب دیدگان و تسهیل و تسریع در این امر است. اما در این میان عده ای قلیل و اندک، در نهایت رذالت، تنها به یک کار مشغول هستند، غارتگری از عواطف مردم و ماهیگیری سیاسی برای تأمین منافع شخصی و قبیله ای.این جماعت با زیرپاگذاشتن اخلاق و شرافت و بدون توجه به مسئولیت رسانه ای خود در کمک رسانی به حادثه دیدگان، به این واقعه دردناک تنها و تنها به عنوان یک «ابزار سیاسی» می نگرند.

در همین رابطه، روزنامه همدلی در تیتر اصلی امروز با عنوان «آشی که تو پختی» نوشت:

«دیروز تصاویر زیادی از زلزله مهیب غرب کشور منتشر شد اما تصاویر مربوط به ساختمان‌های ویران‌شده «مسکن مهر» در سرپل ذهاب، بیشترین توجه‌ها را به خود جلب کرد. تصویرهایی که در خود مفهومی فراتر از ویرانی یک ساختمان را نشان می‌دادند؛ آن مهرورزی معروف، آن حکمرانی میان‌مایه، آن لمپنیسیم سیاسی و آن روزگاری را که ایران افتاده بود دست طبقه‌ای نوظهور که هیچ‌جور نمی‌شد درست تحلیلش کرد، از بس که ریشه‌های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی‌اش ناپیدا بود».

این روزنامه اصلاح طلب در بخش دیگری از گزارش نوشت:

«مسکن مهر دقیقاً مصداق روشن سوءمدیریت دولتی است که میان‌مایگان در ایران ساختند. دولتی که می‌خواست به هر قیمت بگوید هوادار مستضعفان است، چه آنکه انقلاب، وام از همین واژه می‌گرفت. دولتی که هر طور بود می‌خواست نشان دهد- و فقط نشان دهد- که پشتیبان مردمی است که رنج‌کشیده روزگارانند، اما اگر بگوییم تیشه بر ریشه همان مردم زد، بیراه نگفته‌ایم. مگر یادمان می‌رود که طی هشت سال سفره‌های مردم، هر روز کوچک و کوچک‌تر شد و«چاره»، گمشده‌ای بود که همه در ذهن و زندگی‌شان به دنبالش می‌گشتند. ما امروز تصویر خانه‌های ویران‌شده مهر در سرپل ذهاب را به شکل عکس سلفی محمود احمدی‌نژاد با دستپخت دولت‌داری‌اش می‌بینیم».

روزنامه دولتی ایران نیز در گزارشی با عنوان «مسکنی که مزار شد» نوشت:«وضعیت مسکن مهر در سرپل ذهاب بدتر از بقیه جاهایی است که از صبح آنها را دیده‌ام. ساختمان‌های مکعبی که نمای آنها به کلی پایین آمده و اگر پس‌لرزه‌ای دیگر رخ دهد، چه بسا باقیمانده‌اش کاملاً فرو  بریزد و تصویری شبیه به آن چیزی  شود که در موصل و حلب دیده‌ایم».

روزنامه شرق نیز در مطلبی با عنوان «کابوس مسکن بی مهر؛ دومین مجموعه مهرورزی در کرمانشاه فرو ریخت» نوشت:« تصاویر گویاست؛ ساختمان‌های مسکن ‌مهر فروریخته‌اند و ساختمان‌های دیگر با تخریب‌هایی کمتر، هنوز بر قامت خود ایستاده‌اند. این نمای کلی از مسکن‌ مهر سرپل ذهاب است؛...ساکنان مسکن‌مهرنشین‌ آن‌قدر نگران‌اند که آرام‌آرام آغاز به تخلیه مسکن‌های مهر کرده‌اند. خبر تخلیه مسکن مهر روانسر در استان کرمانشاه هم همان ساعات اولیه پس از انتشار تصاویر خرابی‌ها و قیاس مسکن‌ مهر و دیگر خانه‌ها، خبرساز شد و این پروژه را تبدیل به کابوسی ملی کرد».

همچنین روزنامه قانون در مطلبی با عنوان «گسلی به نام مسکن مهر» نوشت:«واقعیت تلخ مسکن مهر شب گذشته با شدت وحدت هر چه تمام تر برملا شد؛ سرنوشتی که به سرعت به وقوع پیوست تا مسئولان با چشم خود، حاصل بی‌تدبیری خود را ببینند».

روزنامه بهار نیز در یادداشتی با عنوان «زلزله مهر» نوشت:«تصاویری که از وضع مجتمع های مسکن مهر در شهرهای زلزله زده در فضای مجازی منتشر شده است به خوبی دلیل شدت تلفات در این زلزله در بخش ایرانی نشین جغرافیای حادثه را مشخص می سازد...مجتمع های مسکونی ای که بنابود سرپناه فقرا باشند، حالا قاتل آنها شده اند و این مجتمع ها تنها مخصوص اسلام آباد غرب و قصرشیرین و کرمانشاه نیستند. در سراسر ایران با این پدیده مواجه هستیم و از مجمل زلزله در مرزهای غرب می توان این حدیث مفصل را خواند که هر زلزله بالای هفت ریشتر در ایران، تلفاتی قابل توجه به دنبال خواهد داشت. تلفاتی از ساکنان مسکن مهر».

دیگر روزنامه های اصلاح طلب در گزارش ها و یادداشت های جداگانه با ادبیاتی مشابه به ماهیگیری سیاسی از این اتفاق تلخ پرداختند.

نکته قابل توجه اینجاست که این رویکرد موجب ذوق زدگی رسانه ملکه انگلیس شد. در همین رابطه بی بی سی فارسی با انتشار تصویر صفحه اول روزنامه همدلی در مطلبی نوشت: «خرابی گسترده مسکن مهر سرپل ذهاب که از یادگاران دولت احمدی نژاد است با انتقاد روزنامه های میانه رو و هوادار دولت روبرو شده است».

اما نکته قابل تأمل اینکه این رویکرد با استقبال کانال تلگرامی بدسابقه نیز قرار گرفت. این کانال تلگرامی وابسته به سرویس های جاسوسی غربی ید طولایی در سیاه نمایی و تزریق بدگمانی در میان مردم دارد.

لازم به ذکر است که محتوای عملیات روانی این کانال از سوی میز اطلاعاتی مشترکی در خارج از کشور به گردانندگان دیکته می شود.

این مسئله برای چندمین بار به همصدایی روزنامه های اصلاح طلب با رسانه های معاند نظام صحه گذاشت.

گفتنی است در هفته های گذشته، روزنامه های اصلاح طلب همصدا با کانال بدسابقه، بی بی سی فارسی، صدای آمریکا و دیگر رسانه های معاند نظام به بزرگنمایی «روز کوروش» پرداختند و با حاشیه سازی سعی کردند تا این موضوع را به یک مسئله امنیتی برای کشور تبدیل کنند. اما هوشیاری مردم موجب شد تا تیرِ این جماعت به سنگ بخورد.

** تکرار طرح شکست خورده دولت سازندگی در «تنش‌زدایی با اروپا»!

روزنامه دولتی ایران در مطلبی با عنوان «اهمیت گشایش دفتر اتحادیه اروپا در ایران» نوشت:

«موضوع راه‌اندازی دفتر اتحادیه اروپا در تهران در شرایطی در دستور کار مقام‌های دو طرف قرار گرفته است که روابط ایران و اروپا طی سال‌های گذشته فراز و نشیب‌های مختلفی را از سر گذرانده است. در حالی که ایران و قدرت‌های بزرگ غربی در نتیجه مذاکرات هسته‌ای توانستند از سوءتفاهماتی که طی سال‌ها به فشار اقتصادی و سیاسی بر ایران منجر شده بود،عبور کنند و با دستیابی به برجام فصل تازه‌ای از ارتباطات را بگشایند. برقراری کانال‌های رسمی ارتباط دیپلماتیک میان ایران و اتحادیه اروپا از دو منظر حائز اهمیت است؛یک از منظر سیاسی...و دو از منظر اقتصادی».

گفتنی است اتحادیه اروپا درحالی به دنبال تأسیس دفتر در تهران است که به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران، این دفتر نه محلی برای ارتقای روابط دو طرف که به لانه‌ای برای جاسوسی و دخالت در امور داخلی ایران تبدیل خواهد شد.

در پیش‌نویس قطعنامه «راهبرد اتحادیه اروپا درباره ایران» - فروردین ۹۳ - از هیأت‌های پارلمانی اروپا خواسته شده تا در سفر به ایران با منتقدان حکومت، فعالان جامعه مدنی و زندانیان سیاسی ایران ملاقات داشته باشند. علاوه بر این در متن پیش نویس قطعنامه موسوم به «نقشه راه عادی‌سازی روابط اتحادیه اروپا با ایران پس از برجام» آمده است: «میراث انقلابی ایران و قانون اساسی آن به عنوان یک دولت اسلامی نباید به عنوان مانعی بر سر راه یافتن زمینه‌های مشترک درخصوص دموکراسی و حقوق بشر قلمداد شود». این عبارت، حاوی این پیام است که قانون اساسی ایران (بعنوان یک دولت اسلامی) مغایر حقوق بشر و دموکراسی است! لذا تلویحا خواسته شده که پوسته آن را حفظ کنیم و از عمل به آن چشم بپوشیم!در سند مذکور از اعمال مجازات اعدام در کشورمان ابراز نگرانی شده و از ایران خواسته شده تا به تعهدات خود بر پایه میثاق‌های جهانی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شهروندان احترام بگذاریم!

برخی از رسانه‌های حامی دولت و روزنامه‌های زنجیره‌ای تاکید دارند که افتتاح دفتر اتحادیه اروپا در تهران به گسترش روابط اقتصادی و دیپلماتیک خواهد انجامید. این ادعا در حالی است که اتحادیه اروپا حتی پس از برجام نیز به اقدامات خصمانه خود علیه ملت ایران ادامه داده است و هیچ تغییر رفتاری در این خصوص مشاهده نشده است.

بیست و چند سال پس از به بن بست خوردن روند «تنش‌زدایی با اروپا» در دولت سازندگی که از سوی اروپایی‌ها به «گفت و گوهای انتقادی» تعبیر شد، گویا کسانی درصدد بازسازی همان روند اشتباه و پرخسارت هستند؛ روندی که سرانجام آن به خروج دسته جمعی و توأم با تهدید سفرای اروپایی در سال  ۷۵ انجامید. آیا خردمندانه است که هر عبرتی را دوباره تجربه کنند؟ تکرار مدل خسارتبار برجام در زمینه حقوق بشر یا انفعال و اغماض در قبال تعدی‌های گفتمانی، فقط موجب بدهکارتر شدن در مقابل غرب می‌شود. غربی که سرچشمه صادرات انبوه تروریسم و نقض سیستماتیک حقوق بشر است.

**نقدینگی سر به فلک کشید، دولت همچنان در انتظارِ میوه های برجام!

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت:

«براساس گزارش منتشرشده از سوی بانک مرکزی، میزان نقدینگی تا پایان شهریورماه سال جاری ١٣٨٩ هزار میلیارد تومان اعلام شده است. این رقم نسبت به اسفندماه سال گذشته ١٠/٩درصد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ٢٣/٨ درصد افزایش داشته است. به طور کلی نقدینگی کشور نسبت به خرداد ٩٢ به صورت چشمگیری رو به افزایش بوده و نسبت به رقم ٤٧٢ هزار میلیارد تومانی آن سال سه برابر افزایش را تجربه کرده است».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«مجموع بدهی بخش دولتی به بانک‌ها با افزایش ١٦/٣ درصدی نسبت به سال گذشته به ٢٣٧ هزار میلیارد تومان افزایش یافت».

مرحوم هاشمی-تیرماه ۹۵- در دیدار جمعی از مدیران حوزه رسانه و صنعت، به انتقاد از افزایش ۹۰۰ هزار میلیاردی نقدینگی (که اکنون بالغ بر ۱۳۸۹ هزار میلیارد تومان شده) پرداخت و گفت: «اگر ۲۰ درصد این نقدینگی‌ برای تأمین نیازهای واحدهای تولیدی تعطیل شده برگردد، علاوه‌بر برگشت رونق به اقتصاد، مشکل بیکاری جوانان تحصیل‌کرده، مخصوصاً کارگران بیکار شده را حل می‌کند که معضل بسیار خطرناک برای جوانان، خانواده‌ها و جامعه شده است».

هاشمی همچنین- آبان ۹۵- در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«الان مهم‌ترین موضوعی که مردم انتظار دارند، پرداختن بیشتر به رکود و ‌اشتغال است. بالاخره بانک‌ها یا مستقیما دولتی هستند یا بانک مرکزی بر همه مدیریت دارد و دولت می‌تواند حکمی صادر کند و بگوید مثلا این درصد از پول‌ها باید به تولید داده شود. یا مثلا در مرحله اول به کارخانه‌های تعطیل شده، وام مناسب بدهید اما چون همه این کارخانه‌ها معوقه دارند، نمی‌توانند وام بگیرند و روی معوقه‌شان هم سود می‌آید. نتیجه نهایی این می‌شود که اینها ورشکسته می‌شوند و نمی‌توانند پول بانک را هم پس بدهند. گفتم بیایید زودتر خودتان را نجات بدهید و کار اینها را راه بیندازید. به اینها وام و مهلتی بدهید که کارخانه‌هایشان راه بیفتد. به آقای روحانی گفتم. اما اگر ۳ سال قبل این کار را کرده بودیم، الان همه کارخانه‌هایمان تولید انبوه داشتند و صادرات داشتیم و می‌توانستیم ارزانتر هم بدهیم».

در حال حاضر، تعلیق و انتظاری که بیش از ۴ سال است به جان فعالان اقتصادی و تولید کنندگان و مدیران ما افتاده، مجال حرکت و خلاقیت را از آنان گرفته و به رکود سنگین در عرصه کسب و کار و ریل گذاری مدیریتی انجامیده است. متاسفانه دولت همچنان به برجام چشم دوخته است. غرب مایل است همین معطلی و فشلی تداوم یابد. تا «حفظ برجام به هر قیمت» ترک نشود و اختیار و اراده خود را احیا نکنیم، رونق و گشایشی در کار نخواهد بود.

**افشاگری روزنامه اصلاح طلب از پشت پرده شورای شهر تهران

روزنامه آرمان در مطلبی با عنوان «صدمات ساکتین حزبی شورای شهر» نوشت:

«اکنون که بیش از ۲۰ جلسه از جلسات شورای شهر می‌گذرد برخی اعضا که اتفاقا از دو حزب تاثیرگذار(کارگزاران و اتحاد ملت) بودند از اظهارنظر در مورد موضوعات مختلف خودداری می‌کنند و تا این لحظه موضعی از سوی آنان در مسائل شهری و حتی غیرشهری مشاهده نشده است. جالب آنجاست که‌ این نمایندگان غیرموثر در شورای شهر شماره تلفن همراه خود را به دفتر انتقال داده‌اند و پاسخگوی رسانه‌ها یا همان نمایندگان افکار عمومی نیستند که با رأی خود سبب حضور آنها در شورای شهر شدند. قابل تامل آنجاست که دعوت از اعضای شورای شهر برای حضور در مناسبت‌ها یا نهادهای مردم‌نهاد امری رایج است، اما برخی از این نمایندگان پیش از پاسخ به‌ این دعوت‌ها از تعداد حاضران و دامنه انتشار خبر حضورشان سوال می‌کنند تا با اطمینان از دیده شدن به ‌این دعوت‌ها پاسخ مثبت دهند».

گفتنی است شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان در آستانه هر انتخابات بدون توجه به اصل شایسسته سالاری، به سهمیه دادن به تمام گروه‌های منتسب و راضی کردن آن‌ها می‌پردازد و در نهایت بنا بر اصل «هم قبیله بودن» و با سازوکاری ناکارآمد، لیست امید بسته می‌شود. این روش تاکنون دو خروجی داشته است، لیست امید شهر تهران در دهمین انتخابات مجلس و لیست امید شهر تهران برای پنجمین انتخابات شورای شهر. به اذعان فعالان اصلاح طلب هر دو لیست تاکنون حواشی متعددی داشته است.

گفتنی است وقتی عارف از سوی برخی طیف‌های اصلاح‌طلب به خاطر نحوه چینش فهرست اصلاح‌طلبان برای انتخابات شورای شهر تهران مورد اعتراض قرار گرفت، در پاسخ گفته بود تنها ۲۴ ساعت قبل از دیگران، از این فهرست مطلع شده است!

پیش از این «محمود علیزاده طباطبایی» عضو اصلاح طلب شورای شهر اول (منحله) تهران گفته بود:«برخلاف اینکه برخی از آقایان عنوان می‌کنند انتخاب اعضای لیست اصلاح‌طلبان [لیست امید برای شورای شهر تهران] به صورت دموکراتیک صورت گرفته اصلاً چنین نبوده است. به نظر می‌رسد در پشت پرده برای انتخاب اعضای جدید شورا زد و بند سیاسی صورت گرفته است».

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • IR ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۳
    60 52
    احمقا نمیگن فقط 2 نفر توم سکن مهر فوت کرد خریت هم حدی دارد
  • بایرام IR ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۳
    47 57
    برخلاف هوچی گریها ، مسکن مهر فرشته نجات شد مدیر روابط عمومی اداره راه و شهرسازی کرمانشاه: مسکن مهر سر پل ذهاب و کرمانشاه 2 نفر فوتی داشت
  • رضا IR ۱۶:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۳
    آینده ثابت خواهد کرد که مسکن مهر چیزی جز خسارت برای مردم نخواهد داشت. شما هم غیر از نظرات موافق با خط فکری خودتان نظرات دیگر را نیز نشر دهید.
    • ریحانه IR ۱۷:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۳
      2 1
      نیاز به آینده نیست ! اگر شما مغرضان ذره ای تحقیق و سواد عمران داشته باشید متوجه میشید که زلزله ۷/۵ ریشتری حتی در ژاپن هم میتونه باعث خسارت جزئی ( و نه کلی و جانی ) به ساختمان ها بشه .... مهم حفظ جان سکنه است نه ریختن چند دیوار کاذب
    • IR ۱۷:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۵
      2 1
      امروز همان اینده است، دو کشته در مسکن مهر، و بی انصافی شماها
  • IR ۲۰:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۳
    14 1
    جانوری هستن این اصلاحطلبا

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس