به گزارش مشرق، در ادامه افشاگریها علیه سوءاستفاده از زنان در سینمای غرب، هفته گذشته ۶۰۰ زن سینماگر در کشور سوئد نامهای سرگشاده را علیه فضای نا امن سینمای این کشور برای زنان امضا و منتشر کردند. این زنان خواستار رسیدگی به شرایط اسفبار اخلاقی حاکم بر فرهنگ و هنر، انتشار کتاب، تلویزیون و صنعت سینما علیه زنان شده بودند و گفته بودند که دیگر تحمل آزار جنسی را ندارند.
این نامه توسط بازیگران مطرحی چون آلیسیا ویکاندر، سوفیا هلین، ماری گورانزون و... نیز امضا شده بود.
اما انستیتوی سینمای سوئد، روز پنجشنبه به نامه این ۶۰۰ سینماگر زن واکنش نشان داد. براساس گزارش منابع خبری، این انستیتو قصد دارد کلاسهای رایگان آموزش جنسی را برای کارکنان کمپانیهای سینمایی در سوئد برگزار کند.
براساس این طرح که هنوز از سوی هیئتمدیره انستیتوی فیلم سوئد تصویب نشده، تنها کمپانیهایی سوبسید خواهند گرفت که در این کلاسها شرکت کنند.
اقدامی که شاید راه چندان مطمئنی برای در امان ماندن زنان از سوءاستفادههای غیراخلاقی در سینمای سوئد نباشد. چرا که موضوع آزار جنسی زنان در سوئد فراتر از سینما، امری فراگیر در آن کشور شناخته میشود. به طوری که آزار جنسی زنان در سوئد تنها به هنرمندان محدود نیست، بلکه سیاستمداران و مقامات بلندپایه آن کشور را نیز دربر میگیرد.
«مارگو والاشتروم» وزیر خارجه سوئد اعتراف کرد زمان خدمتش در دولت مورد «آزار جنسی» قرار گرفته است. «اما کنیکاره» کمدین و هنرمند مشهور سوئدی نیز پیش از این در واکنش به آزار جنسی زنان در کنسرتهای موسیقی سوئد، طرح تفکیک جنسیتی در این کنسرتها را پیشنهاد داده بود. شاید راهحل اصلی بازیگران زن سوئدی نیز برای در امان ماندن از تجاوز، تفکیک جنسیتی باشد.
گفتنی است پیشتر کشور سوئد که قوانین برابری جنسیتی مدنظر غرب را بیش از سایر کشورها به اجرا درآورده به عنوان پایتخت تجاوز اروپا معرفی شد. گزارش سال ۲۰۱۶ نوردیک از دانشگاه استکهلم سوئد، این کشور را در کنار دانمارک، کانادا، آمریکا و انگلیس به عنوان رکوردداران آزار جنسی زنان اعلام کرده بود.