به گزارش مشرق، جریانی که طی سالهای اخیر با رخنه در بدنه برخی نهادهای دولتی در حال پیشبرد مطامع اقتصادی خود با پیگیری کشت و تجاریسازی محصولات دستکاری شده ژنتیک در کشورمان است، برای فریب افکار عمومی و نهادهای نظارتی، متوسل به شگردهای مختلف و ارائه آمار دروغ درباره محصولات تراریخته شده است.
یکی از دروغهای بزرگی که جریان تراریختهپرست و تجارتپیشه برای توجیه کشت محصولات تراریخته در کشورمان به خورد برخی مجامع نخبگانی کشورمان داده است، ادعای استفاده کمتر از سموم کشاورزی در کشت و تولید محصولات دستکاری شده ژنتیکی است! این ادعا در حالیست که تا به امروز این جریان از ارائه مستندات و آمار متقن و رسمی برای اثبات چنین ادعای گزافی، طفره رفته است و به ارائه برخی جداول دمدستی، نامعتبر و غیرعلمی در این خصوص بسنده کرده است.
پیشتر در قالب گزارشهای مستقلی به بررسی دلایل کذب بودن این ادعای مدافعان تجارتپیشه تراریخته پرداختیم و این مسئله تشریح شد که برخلاف ادعای این جریان، تجربه کشورهای آلوده به کشت محصولات تراریخته طی دو دهه اخیر نشان داده که کشت بذرهای تراریخته نهتنها میزان استفاده از سموم کشاورزی را کاهش نداده بلکه با گذشت هر سال از زمان آغاز کشت محصولات تراریخته در اراضی زیر کشت این محصولات، به دلیل ایجاد مقاومت علفهای هرز به سموم مورد استفاده از جمله گلایفوسیت، میزان استفاده از این سموم با رشدی تصاعدی مواجه بوده است.
از سوی دیگر، با گذشت بیش از 3 دهه از ابداع و بکارگیری تکنولوژی دستکاری ژنتیکی محصولات کشاورزی و آشکار شدن عوارض و ضایعات متعدد استفاده از این محصولات برای انسان و محیط زیست، امروزه حتی کشورهایی نیز که سالها به کشت این محصولات میپرداختند نیز با ممنوع کردن کشت تراریخته در کشورهای خود، در حال حرکت به سمت کشت "محصولات ارگانیک" و تبدیل به کشورهای عاری از محصولات تراریخته هستند.
جالب اینکه با وجود حرکت پرشتاب کشورهای پیشرفته دنیا به سمت محصولات ارگانیک و آشکار شدن هرچه بیشتر خطرات مصرف محصولات تراریخته، جریانی مرموز و سودجو در داخل کشورمان بهشدت در پی قانونی کردن کشت و تجاریسازی این محصولات است و همان طور که پیشتر گفته شد، این جریان برای توجیه اقدامات منفعتطلبانه و البته خطرناک خود با توسل به دروغهای رنگارنگ در پی القای این مسئله به افکار عمومی است که محصولات دستکاریشده ژنتیکی، سالمتر از محصولات معمولی و حتی ارگانیک است!!
اما یکی از سؤالات اساسی که کارشناسان امر از مدافعان محصولات تراریخته دارند، این است که چرا این جریان که مدعی سلامت تراریختهها هستند و یکی از دلایل دفاع خود از محصولات تراریخته را استفاده کمتر از سموم کشاورزی در کشت این محصولات اعلام میکنند، هیچ علاقهای به کشت «محصولات ارگانیک» در کشورمان ندارند و تا به امروز حتی در حد سر سوزنی به دفاع از لزوم کشت و توسعه محصولات ارگانیک (محصولاتی که به هیچ عنوان در کشت آنها از سموم استفاده نمیشود) نپرداختهاند؟!
این علامت سؤال بزرگ در حالیست که امروزه حقایق زیر درباره "محصولات ارگانیک" مورد پذیرش تمام کشورهای دنیاست:
1 ــ محصولات ارگانیک ارزش غذایی بالاتری دارند؛ میزان ویتامین C، کلسیم، منیزیوم، آهن و فسفر در مواد غذایی ارگانیک بیشتر است.
2 ــ مواد غذایی ارگانیک حاوی آنتیاکسیدان بیشتری هستند؛ در مواد غذایی ارگانیک آنتیاکسیدان Phenolic بیشتر یافت میشود (5 درصد بیشتر از محصولات غیرارگانیک) چراکه آفتکشهای مصنوعی تولید این مواد را در گیاهان کاهش داده اما کودهای حیوانی و آلی بهکاررفته در کشاورزی ارگانیک تولید آنها را افزایش میدهد.
3 ــ کمتر سمی هستند؛ محصولات ارگانیک سالمتر بوده و به بقایای آفتکشهای آلی کمتر آلوده هستند همچنین این محصولات فاقد افزودنیهای غذایی بوده و طبعاً سالمترند.
4 ــ محصولات ارگانیک خوشمزه و خوشطعمتر هستند.
فیلم کوتاه زیر به بازگویی برخی حقایق درباره محصولات تراریخته و مقایسه این محصولات با محصولات ارگانیک پرداخته است: