آذری جهرمی

وزیر ارتباطات در مورد ابهامات مربوط به طرح رجیستری گوشی تلفن همراه، محاسبه تعرفه های جدید اینترنت نامحدود، نحوه حمایت از شبکه های اجتماعی داخلی و ماهواره های در نوبت پرتاب توضیح داد.

به گزارش مشرق، محمدجواد آذری جهرمی در یک برنامه تلویزیونی چگونگی اعمال طرح رجیستری موبایل برای گوشی ها و تبلتهای کمپانی اپل را تشریح کرد و گفت: از ۱۴ آذرماه جاری گوشی های برند آیفون باید در شبکه ثبت شوند و زمانی که در شبکه مخابراتی کشور شناسایی نشوند پیامکی مبنی بر عدم شناسایی گوشی به کاربر ارسال می شود.

مهلت ۳۰ روزه به خریداران آیفون برای ثبت در گمرک

وی توضیح داد: مردم باید توجه داشته باشند که گوشی هایی را خریداری کنند که شماره سریال آن در گمرک ثبت شده و کدفعالسازی داشته باشد. در غیر این صورت از طریق پیامک به آنها اطلاع داده می شود که ۳۰ روز زمان خواهند داشت تا گوشی خود را در سامانه گمرک به ثبت برسانند و در غیراینصورت گوشی از شبکه خارج شده و قابل استفاده نخواهد بود.

وزیر ارتباطات ادامه داد: مردم در زمان خرید باید کد فعال سازی که به گوشی الصاق شده را روی گوشی فعال کنند. بسته های آموزشی نیز از طریق تلویزیون در حال پخش است که مردم چگونه اصالت گوشی را تشخیص دهند.

جهرمی با تاکید براینکه در این فاز شناسایی گوشی های قاچاق کمپانی اپل حدود ۴۵ روز اجرایی می شود، افزود: تمامی گوشی هایی که تا پیش از این در شبکه مخابراتی کشور فعال هستند، مشکلی پیدا نخواهند کرد و از ۱۴ آذرماه فقط این طرح روی محصولات کمپانی اپل اجرایی می شود.

وی از کنترل بازار گوشی تلفن همراه با همکاری وزارت صمت و سازمان حمایت از مصرف کننده برای جلوگیری از افزایش بی دلیل قیمت گوشی خبر داد و گفت: زمانی که طرح رجیستری آغاز شد یک شبه قیمت گوشی با یک حباب ساختگی ۳۰۰ هزار تومان افزایش یافت.

وزیر ارتباطات تاکید کرد: راهکارهایی از جمله ارائه مجوز واردات به فروشگاههای اینترنتی و نیز تضمین کاهش کالا در نمایندگی ها را برای جلوگیری از افزایش قیمت کالا در زمان اجرای طرح رجیستری درنظر گرفته ایم.

وی با اشاره به اینکه شبکه قاچاق ناشناخته نیست، گف: اجرای طرح ثبت و شناسه دار کردن گوشی با هدف مبارزه با قاچاق کالا و حمایت از حقوق مصرف کننده صورت می گیرد. چرا که ۹۵ درصد گوشی ها از مبادی غیررسمی وارد می شوند. ما معتقدیم که توزبع کنندگانی که هم اکنون عمده واردات گوشی موبایل به کشور را دارند به دلیل نبود مقررات، قاچاق می کنند.

قیمت اینترنت به طور متوسط ۱۰ هزار تومان کاهش یافت

وزیر ارتباطات در مورد تعرفه اینترنت نامحدود و توقف فروش اینترنت حجمی نیز گفت: در این مدل فروش اینترنت، برمبنای آنچه که در دنیا روال است بحث فروش حجم را متوقف کرده ایم و اینترنت براساس سرعت به فروش می رسد. اما برای آن مصرف منصفانه تعریف کرده ایم که در صورتی که کاربر از این میزان بیشتر مصرف کند، سرعت سرویسش کاهش می یابد.

وی گفت: تفاوت آن با تعرفه های قبلی این است که در این مدل فروش اینترنت، سرویس به هیچ عنوان قطع نمی شود اما در زمانی که فروش اینترنت حجمی بود، پس از اتمام حجم سرویس کاربر قطع می شد.

جهرمی با تاکید براینکه در مصوبه قبلی تعرفه اینترنت نامحدود سقف مصرف منصفانه مورد اعتراض بود که هم اکنون آن را اصلاح کردیم، افزود: برای مثال در گذشته کاربر برای خرید اینترنت با سرعت ۲ مگابیت برثانیه با حجم ۱۰ گیگابایت، حدود ۳۵ هزار تومان هزینه پرداخت می کرد که در مصوبه جدید، برای این سرعت با حجمی بیش از ۲ برابر مصرف و بدون ضریب اشتراک پهنای باند، چیزی حدود ۲۵ هزار تومان پرداخت می کند.

وی ادامه داد: برآوردمان این است که در مدل غیرحجمی اینترنت، سقف مصرف کاربران ۳ برابر افزایش و میزان پرداخت مشترکان با سرعتهای پایین ۳۵ درصد و با سرعتهای بالا ۹۰ درصد کاهش پیدا کند.

تعرفه اینترنت داخلی برای تمامی سایتهای ایرانی لحاظ می شود

وزیر ارتباطات از اعمال تعرفه اینترنت داخلی برای تمامی سایتهای داخلی خبر داد و گفت: پیش از این فقط تعرفه سرویسهای داخلی برای ۵۰۰ سایت پربازدید لحاظ می شد اما از این پس درجهت افزایش تولید محتوا و ترافیک داخلی، استفاده از تمامی سایتهای داخلی مشمول هزینه یک دوم هزینه اینترنت بین الملل می شود.

وی گفت: کسانی که بازهم به این تعرفه ها اعتراض باشند، صبور باشند تا بازار محتوای داخلی توسعه یابد تا باردیگر بتوانیم این تعرفه ها را اصلاح کنیم. چرا که با این مصوبه، پیش بینی می کنیم که در ۶ ماه اپراتورهای اینترنت ۷۰۰ میلیارد تومان کاهش درآمد داشته باشند.

اتصال پیام رسانهای بومی به شبکه ملی رایگان شد

جهرمی همچنین از ابلاغ تعرفه ترجیحی برای حمایت از پیام رسانهای موبایلی و شبکه های اجتماعی بومی خبر داد و گفت: در راستای حمایت از این شبکه ها، قیمت مصرف اینترنت برای این کسب و کارها یک سوم قیمت از سوی اپراتورها درنظر گرفته شده است و کاربران نیز در استفاده از این شبکه ها، در قیمت اینترنت تخفیف می گیرند.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر پهنای باند اتصال این اپلکیشن ها به شبکه ملی اطلاعات، رایگان شده است.

وزیر ارتباطات از برنامه ریزی ۶ ماهه تا ۲ ساله برای انطباق اقدامات صورت گرفته در شبکه ملی اطلاعات با سند تببین الزامات این طرح ملی، مصوب شورای عالی فضای مجازی، خبر داد و تاکید کرد: این اقدام با هماهنگی مرکز ملی فضای مجازی در حال انجام است و از هفته آینده ساختار آن مشخص می شود.

به گفته وی، شبکه ملی اطلاعات جاری است اما با آنچه که ایده ال است و مدنظر مصوبات شورای عالی فضای مجازی، فاصله دارد.

دولت موبایل دهه فجر می آید

وزیر ارتباطات با اشاره به افت رتبه ایران در شاخص بین المللی آمادگی الکترونیکی به دلیل عدم دسترسی مناسب مردم در استفاده از خدمات الکترونیکی گفت: بخش زیرساختی دولت الکترونیک انجام شده اما در فرآیند ارائه خدمات ضعفهایی وجود دارد.

وی از رونمایی از اپلیکیشن دولت موبایل در دهه فجر امسال خبر داد تا با تعدد سرویسهای الکترونیکی، مردم از طریق گوشی موبایل بتوانند خدمات دولت را بدون سرگردانی و از این شاخه به آن شاخه شدن دریافت کنند.

دفاع جهرمی از کسب و کارهای اینترنتی

به گزارش مهر، جهرمی همچنین در اظهارات خود از نحوه فعالیت کسب و کارهای اینترنتی دفاع کرد و با بیان اینکه برخی می خواهند نقاط ضعف اندک این کسب و کارها را بزرگ جلوه دهند، افزود: باید نگاه منطقی به این کسب و کارها داشت و همانطور که ممکن است در کسب وکارهای سنتی نیز شاهد برخی تخلفات باشیم، این کسب و کارها نیز با نقاط ضعفی مواجه هستند. اما این به معنای آن نیست که آنها بی نظمی ایجاد کرده اند و ما مشتاقانه در کنارشان می ایستیم.

وزیر ارتباطات با تاکید براینکه انتظارمان این است که کسب وکارهای نوپا در سلامت بالا فعالیت کنند، گفت: میزان رخداد اشتباه این کسب وکارها کم است اما با اهداف خاصی این اشتباهات، بزرگ نمایی می شود. ما معتقدیم که این فضا نیاز به مقررات گذاری سفت و سخت ندارد و مکانیزم نظارتی این کسب وکارها شفاف سازی و رقابتی کردن فضای بازار است.

وی با اشاره به فروش اینترنتی بلک فرایدی (جمعه سیاه) و نارضایتی مردم از سرویس دهی فروشگاههای آنلاین گفت: برای مثال این موضوع اعتماد مردم را به این فروشگاهها کم کرد. براین اساس در این فضا بازار و مردم تصمیم گیرنده اصلی در استفاده از سرویس هستند.

جهرمی خاطرنشان کرد: برای شفاف سازی کسب و کارهای آنلاین، در حال بازنگری آیین نامه مقررات گذاری آنها با همکاری وزارت صمت ( صنعت معدن تجارت) هستیم.

دولت دهم موقعیت مداری ایران را از دست داد

وزیر ارتباطات در مورد فعالیتهای فضایی ایران و دلیل قرارنگرفتن ماهواره ایرانی در مدار گفت: متاسفانه در دولت دهم به دلیل قرارندادن ماهواره در مدار زمین متعلق به ایران، یک موقعیت مداری خود را از دست دادیم و برای آنکه باردیگر موقعیت مداری خود را ازدست ندهیم در اردیبهشت ماه امسال یک ماهواره مخابراتی را در مدار ۴۳.۵ درجه ژئو قرار دادیم.

وی با بیان اینکه با توافقات بین المللی انجام شده حفظ نقطه مداری ایران برای ۳ سال آینده تمدید شده است، افزود: تا آن زمان در راستای حفظ مالکیت ایران در فضا، در این نقطه مداری ماهواره ایرانی قرار خواهیم داد.

جهرمی ادامه داد: امسال ماهواره طلوع با ماهواره بر سیمرغ به فضا پرتاب شد و هم اکنون ۳ ماهواره داخلی نیز در نوبت پرتاب قرار دارند و ۳ ماهواره نیز در حال ساخت هستند. اما فرآیند پرتاب روال خاص خود را دارد.

۲۷۰۰ روستا به شبکه سلامت متصل شد

وی در راستای کاهش شکاف دیجیتالی و توسعه خدمات متوازن در روستاها نیز به خدمات رسانی ارتباطی به روستاها اشاره کرد و گفت: در ۱۰۰ روز نخست کاری دولت، یکهزار روستا به دستگاه ATM بانکی مجهز شدند.

جهرمی افزود: از سوی دیگر، در راستای اجرای طرح تحول سلامت نیز ۲۷۰۰ روستا به شبکه سلامت متصل شدند و ۵۱۰۰ روستای دیگر نیز با همکاری وزارت بهداشت در برنامه اتصال قرار دارد.

وزیر ارتباطات با اشاره به اقدامات صورت گرفته در وزارت متبوعش در راستای بکارگیری جوانان نیز گفت: ۳ معاون این وزارتخانه متولدین دهه  ۵۰ هستند و در پستهای مدیرکلی شرکتهای تابع این وزارتخانه از ظرفیت جوانان و بانوان استفاده شده است.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس