به گزارش مشرق، کاربرانی که قصد خرید گوشی هوشمند دارند معمولا در بین برندهای مختلف و مدل های متعدد دچار سردرگمی می شوند، در حالی که اگر به صورت تخصصی و در عین حال به زبان ساده گوشی ها با هم مقایسه شود، نتیجه و انتخاب بهتری در انتظار ما خواهد بود.
از آنجا که معمولا یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در انتخاب یک گوشی هوشمند رده قیمتی آن است، قصد داریم گوشیهای پرطرفدار و جدید رده های مختلف قیمتی را به صورت تخصصی با هم مقایسه کنیم تا کاربران به راحتی بتوانند بهترین انتخاب را بر اساس سلیقه خود داشته باشند.
در این گزارش قصد داریم 4 گوشی پرطرفدار زیر 800 هزار تومان موجود در بازار کشور را باهم مقایسه کنیم.
مقایسه هواوی P10 Lite، سامسونگ Galaxy A3 (2017)، شیائومی Mi 5s و نوکیا 6
صفحه نمایش
در صفحه نمایش نوکیا رتبه اول را کسب میکنند و هواوی و شیائومی با مشخصاتی تقریبا یکسان در رتبه بعدی قرار میگیرد ، محصول سامسونگ اما هم صفحه نمایش کوچکتری دارد و هم وضوح تصویر پایین تری که در رتبه آخر قرار میگیرد.
نکته: کوچکتر بودن صفحه نمایش را نمیتوان دلیل ضعف دانست و میتواند موجب خوشدستتر بودن هم شود.
پردازنده و رم
در قسمت پردازنده هواوی با اختلاف در صدر است و پس از آن سامسونگ ، نوکیا و در آخر شیائومی قرار میگیرد
در قسمت رم نیز هواوی و شیائومی با هم رتبه اول را کسب میکنند ، و نوکیا به دلیل اینکه در نسخه 32 گیگ از رم 3 گیگابایتی استفاده می کند در رتبه دوم و سامسونگ را نیز در رتبه آخر می ایستد.
درحالت عملکرد ترکیبی رم و پردازنده باید هواوی را با قاطعیت در صدر قرار دهیم ، نوکیا در رده دوم قرار میگیرد و شیائومی و سامسونگ را مشترکا سوم بدانیم.
دوربین اصلی و سلفی
در بخش دوربین نوکیا با دوربین 16 مگاپیکسلی رتبه اول را کسب می کند، سامسونگ در رده دوم و هواوی و شیائومی نیز با اندکی تفاوت نسبت با سامسونگ در رده سوم قرار میگیرند
دروبین های سلفی هواوی ، سامسونگ و نوکیا هر سه 8 مگاپیکسل با توانایی ضبط فیلم فول اچ دی است اما محصول شیائومی از دوربین سلفی 4 مگاپیکسلی استفاده کرده است.
سیستم عامل ، باتری و سیم کارت و شبکه های ارتباطی
در بخش سیستم عامل نوکیا6 وضعیت بهتری دارد و اکنون از اندروید 7.1.1 بهره میبرد و ارتقا به اندروید 8 برای آن قطعی شده است، محصول هواوی به طور پیش فرض از اندروید 7 پشتیبانی می کند اما محصول سامسونگ و شیائومی باید به اندروید 7 ارتقا پیدا کنند.
برخی از خبرها حاکی از آن است که برای محصول هواوی هم احتمالا اندروید 8 ارائه خواهد شد.
از نظر قدرت باتری باید شیائومی را در صدر قرار داد . پس از شیائومی ، هواوی و نوکیا از باتری با شارژ دهی مشابه استفاده میکنند ولی سامسونگ با اختلاف در رتبه آخر قرار دارد.
نکته مهم: در میزان کارکرد باتری، نسخه سیستم عامل و رابط کاربری مخصوص هر شرکت نیز بسیار تاثیرگذار است، زیرا هرچه سریعتر و روانتر باشد، باتری کمتری مصرف می کند.
از نظر تعداد سیم کارت شبکههای ارتباطی هر چهار محصول از دو سیمکارت و هر سه نسل ارتباطی 2G,3G,4G پشتیبانی میکنند اما در سرعت شبکه نسل چهارم یا LTE شیائومی با پروتوکل Cat12 600/150 Mbps استفاده میکند که
ویژگی حائز اهمیتی در سرعت دریافت اینترنت است ، پس از آن هواوی و ساموسنگ با سرعت Cat6 300/50 Mbps پشتبانی میکنند ولی سرعت LTE در محصول نوکیا در کمال تعجب Cat4 150/50 Mbps است.
نکته: Cat6 300/50 Mbps به معنای سرعت دانلود 300 مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود 50 مگابیت بر ثانیه است.
سنسورها و سایر ویژگیهای خاص
هر چهار گوشی از حسگر اثر انگشت پشتیبانی میکنند ، در دیگر سنسور ها نیز شیائومی و سامسونگ یک سنسور فشار سنج بیشتر از نوکیا و هواوی دارند.
در بخش ویژگی خاص، گوشی نوکیا از فناوری OTG پشتیبانی می کنند (گفته می شود سه محصول دیگر نیز هم پشتیبانی میکنند). شیائومی و سامسونگ نیز از پورت پر سرعت USB Type-C 1.0 پشتیبانی می کنند.
ویژگی خاص دیگر هم محافظ صفحه نمایش Corning Gorilla Glass است که که در محصول نوکیا و سامسونگ وجود دارد.
نکته قابل ذکر دیگر پشتیبانی محصول شیائومی از فناوری شارژ سریع نسخه 3 است که دیگر گوشی های بالا از آن بی بهره اند.
قیمت ، رنگ و تاریخ عرضه هواوی P10 Lite، سامسونگ Galaxy A3 (2017)، شیائومی Mi 5s و نوکیا 6
و در آخر به یکی از مهمترین بخش ها یعنی قیمت می رسیم ، در نتیجه با توجه به قیمت ، ویژگی های مختلف این چهارگوشی که برای شما مهم است را بررسی کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.