به گزارش مشرق، در ادامه مسابقات وزنهبرداری قهرمانی جهان که از دوشنبه هفته گذشته در آناهایم آمریکا آغاز شده است و در روز هشتم پایانی این رقابت ها، بامداد امروز (چهارشنبه) بهداد سلیمی و سعید علی حسینی، نمایندگان کشورمان در دسته 105+ کیلوگرم به مصاف 8 وزنهبردار دیگر از کشورهای چک، استونی، مجارستان، ترکمنستان، الجزایر، ازبکستان، برزیل و گرجستان رفتند که به 5 مدال نقره و برنز دست یافتند.
حرکت یکضرب:
بهداد سلیمی، در نخستین حرکت یک ضرب وزنه 205 کیلویی را مهار کرد. وی در دومین حرکت نیز وزنه 211 کیلوگرمی را بالای سر برد، اما در حرکت سوم در مهار وزنه 216 کیلویی ناکام بود، اما مدال نقره این حرکت را از آن خود کرد. (فیلم)
سعید علی حسینی دیگر نماینده کشورمان در این دسته که بعد از 8 سال دوری به عرصه رقابت ها بازگشته بود، در نخستین حرکت یکضرب موفق به مهار وزنه 203 کیلویی نشد. وی در دومین حرکت نیز در مهار این وزنه ناکام بود تا در آستانه حذف از مسابقات قرار بگیرد، اما علی حسینی در حرکت سوم این وزنه بالای سر بُرد تا در جدول رقابت ها باقی بماند. علی حسینی با این وزنه به مدال برنز دست یافت. (فیلم)
لاشا تالاخادزه قهرمان جهان و المپیک از گرجستان با مهار وزنه 220 کیلوگرمی در سومین حرکت یک ضرب ضمن کسب مدال طلا، رکورد جهان را به میزان 3 کیلوگرم ارتقا داد. (فیلم)
حرکت دوضرب:
به گزارش مشرق، سلیمی برای نخستین حرکت دوضرب وزنه 241 کیلویی را درخواست کرد که موفق به مهار آن هم شد، اما بعد از تایید داوران، هیات ژوری وارد شور شد و این حرکت را قبول نکردند تا اتفاقی که برای این وزنه بردار در المپیک رخ داد تکرار شود. وی در دومین حرکت وزنه را یک کیلوگرم افزایش داد و موفق به مهار وزنه 242 کیلویی شد. سلیمی در سومین تلاش نیز وزنه 252 کیلوگرمی را ثبت کرد و در حالی که 3 چراغ سفید از داوران گرفته بود بار دیگر هیأت ژوری این وزنه را قبول نکرد تا از کسب مدال دوضرب بازماند و به عنوانی بهتر از پنجمی نرسد. سلیمی با 453 کیلوگرم به مدال برنز مجموع نیز دست یافت. (فیلم)
* سلیمی در هنگامی که این وزنه را بالای سر برد با کنایه به داوران و هیات ژوری به میله وزنه ای که بالای سر بُرده بود نگاه کرد به منزله اینکه آیا این بار دیگر این وزنه مورد تأیید است یا نه؟
* وی که از ثبت این وزنه و مسجل شدن مدال های نقره اش خوشحال بود و در سالن گرم با هم تیمی هایش خوش و بش می کرد وقتی متوجه رد شدن وزنه اش توسط ژوری شد بسیار ناراحت شد.
* زمانی که تاماش آیان، رئیس فدراسیون جهانی مدال های سلیمی را اهدا کرد وی بلافاصله مدال ها را از گردنش بیرون آورد و در جیبش گذاشت تا بدین وسیله اعتراضش را به ناداوری نشان دهد.
علی حسینی نیز در نخستین حرکت دوضرب وزنه 236 کیلویی را مهار کرد. وی در حرکت دوم موفق نیز به مهار وزنه 243 کیلوگرمی شد. علی حسینی برای سومین حرکت وزنه 251 کیلوگرمی را درخواست کرد که در مهار آن موفق بود تا به مدال برنز این حرکت برسد. علی حسنی در مجموع نیز با 454 کیلوگرم و کسب مدال نقره به کارش پایان داد. (فیلم)
تالاخادزه با ثبت رکورد 477 کیلوگرم، رکورد مجموع جهان را که با 473 کیلوگرم در اختیار خودش بود، چهار کیلوگرم ارتقا داد. این وزنهبردار اهل گرجستان در یک ضرب 220 و در دوضرب 257 کیلوگرم را ثبت کرد.
رده بندی حرکت یک ضرب:
1- لاشا تالاخادزه (گرجستان): 220 کیلوگرم (طلا)
2- بهداد سلیمی (ایران): 216 کیلوگرم (نقره)
3- سعید علی حسینی (ایران): 203 کیلوگرم (برنز)
4- فرناندو سارایوا (برزیل): 200 کیلوگرم
5- رستم دجانگابائف (ازبکستان): 200 کیلوگرم
رده بندی حرکت دوضرب:
1- لاشا تالاخادزه (گرجستان): 257 کیلوگرم (طلا)
2- مارت سیم (استونی): 253 کیلوگرم (نقره)
3- سعید علی حسینی (ایران): 251 کیلوگرم (برنز)
4- رستم دجانگابائف (ازبکستان): 247 کیلوگرم
5- بهداد سلیمی (ایران): 242 کیلوگرم
6- فرناندو سارایوا (برزیل): 240 کیلوگرم
رده بندی مجموع:
1- لاشا تالاخادزه (گرجستان): 477 کیلوگرم (طلا)
2- سعید علی حسینی (ایران): 454 کیلوگرم (نقره)
3- بهداد سلیمی (ایران): 453 کیلوگرم (برنز)
4- رستم دجانگابائف (ازبکستان): 447 کیلوگرم
به گزارش مشرق، تیم ایران روزهای گذشته 5 مدال طلا توسط سهراب مرادی (در دسته 94 کیلو) و علی هاشمی (در دسته 105 کیلو) و یک نقره توسط کیانوش رستمی در حرکت یک ضرب دسته 85 کیلوگرم بدست آورده بود. 3 برنز ایران هم توسط ایوب موسوی (2 مدال در دسته 94 کیلو) و علی هاشمی کسب شده بود. بدین ترتیب و با توجه 2 مدال نقره و 3 مدال برنز سلیمی و علی حسینی در دسته فوق سنگین تیم کشورمان موفق به کسب 5 مدال طلا، 3 نقره و 6 برنز شد و برای نخستین بار در تاریخ قهرمان جهان شد.
مدال های ایران در پایان مسابقات:
طلا: سهراب مرادی (3 مدال در دسته 94 کیلوگرم) و علی هاشمی (2 طلا)
نقره: کیانوش رستمی (نقره یک ضرب 85 کیلو)، بهداد سلیمی (نقره یک ضرب فوق سنگین) و علی حسینی (نقره مجموع فوق سنکین)
برنز: ایوب موسوی (2 مدال دسته 94 کیلو)، علی هاشمی (برنز دو ضرب 105 کیلو)، سعید علی حسینی (2 مدال) و بهداد سلیمی (برنز مجموع)
تیم ملی وزنه برداری ایران در رقابتهای جهانی که تا پیش از برگزاری رقابت 7 وزن و حضور 6 وزنه بردار از کشورمان در مسابقات توانسته بود 369 امتیاز تیمی را بدست آورد، با موفقیت سلیمی و علی حسینی عنوان قهرمانی در این مسابقات را از آن خود کرد.
تیم وزنه برداری بزرگسالان ایران، دو بار در مسابقات قهرمانی جهان موفق به کسب بهترین نتیجه تیمی شده است، ابتدا در سال 2011 فرانسه با 495 امتیاز به مقام سومی دست پیدا کرد و دومین مرتبه نیز در سال2013 لهستان با 442 امتیاز به مقام سومی رسید. حالا در مسابقات جهانی آمریکا برای نخستین بار موفق به کسب عنوان قهرمانی جهان شد تا در خاک آمریکا تاریخ سازی کند.
تیم کره جنوبی که مانند ایران با 8 وزنه بردار در این دوره از مسابقات شرکت کرده با 424 امتیاز نایب قهرمان شد.
در بخش مردان 7 تیم ( ایران، آمریکا، ازبکستان، تایلند، کره جنوبی، آلمان و کلمبیا) با ترکیب کامل (8 وزنه بردار) در این مسابقات حضور پیدا کرده اند.