به گزارش مشرق، پس از آنکه رئیس جمهور روز یکشنبه از لایجه بودجه سال ۹۷ در مجلس رونمایی کرد که علیرغم وجود موضوعات گوناگون برای انتقاد از این لایحه، بیشتر انتقادات از رقم عوارض خروج از کشور مطرح و در شبکه های اجتماعی دست به دست شد.
بر اساس پیشنهاد دولت، در این لایحه عوارض خروج هوایی از کشور در مرتبه اول (در همان سال) ۲۲۰ هزار تومان، مرتبه دوم ۳۳۰ هزار تومان و مرتبه سوم و بیشتر ۴۴۰ هزار تومان اعلام شده؛ این در حالی است که عوارض خروج زمینی و دریایی طبق روال سال های قبل و تنها ۲۵ هزار تومان خواهد بود.
در این میان، اگرچه بخش اعظم سفرهای خارجی از طریق مرزهای هوایی انجام می شود، اما در ایام اربعین حسینی (ع) همه ساله شاهد انجام حجم انبوهی از سفرها به عراق از طریق سه مرز زمینی مهران، شلمچه و چزابه هستیم که با توجه به اینکه این سفر، مشمول قانون نیم بها بودن عوارض خروج از کشور برای سفرهای زیارتی است، تنها ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان از زائران اخذ می شود.
بنابراین بیان اظهارنظرهایی در خصوص احتمال کاهش سفر به عتبات عالیات در ایام اربعین ۹۷ کاملا اشتباه بوده و حتی ممکن است با توجه به افزایش این عوارض برای سفرهای هوایی، به افزایش سفرهای زمینی عتبات عالیات در اربعین سال آینده منجر شود.
گفتنی است با توجه به اینکه در اربعین امسال، بیش از ۲ میلیون نفر از سه مرز زمینی به عراق تردد کردند، احتمالا درآمد دولت از این سفر می تواند در سال آینده رقمی مشابه سال جاری و حدود ۲۵ میلیارد تومان تخمین زده شود.