به گزارش مشرق به نقل از راشاتودی، صنعت نفت جهان درطول سال ۲۰۱۷ کمترین میزان اکتشاف نفت از سال ۱۹۴۰ تاکنون را تجربه کرد.
در طول سال ۲۰۱۷ تنها ۷ میلیارد بشکه نفت در سراسر جهان اکتشاف شد که نسبت به سالهای گذشته تقریباً نصف شده است.
در سال ۲۰۱۶، هشت میلیارد بشکه در جهان اکتشاف شد و این در حالی بود که در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ حجم اکتشافات نفتی ۱۰ میلیارد بشکه و در سال ۲۰۱۲ نیز حجم اکتشافات نفتی ۳۰ میلیارد بشکه بوده است. یکی از اصلیترین دلایل کاهش اکتشاف نفت در جهان، پایین بودن سرمایهگذاری و اختصاص بودجه برای فعالیتهای اکتشافی بوده است.
بسیاری از شرکتهای نفتی اختصاص بودجه به فعالیتهای اکتشافی را با سقوط قیمت نفت در بازار جهانی از سال ۲۰۱۴ کاهش دادند و بعید است به این زودیها شاهد بازگشت سرمایهگذاری به سطح سال ۲۰۱۴ باشیم.
سونیا ملاداپازوس، کارشناس ارشد مؤسسه ریستاد انرژی، اعلام کرد: ما از دهه ۱۹۴۰ تاکنون چنین شرایطی را تجربه نکردهایم. حجم اکتشاف سال جاری معادل تنها ۵۵۰ میلیون بشکه در ماه بوده است. نکته نگرانکنندهتر اینکه حجم جایگزینی ذخایر نسبت به میزان استخراج کنونی از ۵۰ درصد در سال ۲۰۱۲ به ۱۱ درصد در سال جاری رسیده است.
شاخص جایگزینی ذخایر به مصرف کنونی به نسبت حجم اکتشافشده در طول یک سال در برابر نفت تولیدشده در همان سال گفته میشود. به همین دلیل صنعت نفت باید برای جلوگیری از کاهش حجم ذخایر و تولید خود سالانه معادل همانقدر که نفت تولید کرده است، اکتشاف داشته باشد.
بنا به اعلام مؤسسه ریستاد انرژی سال ۲۰۰۶، آخرین سالی بود که نسبت جایگزینی ذخایر نسبت به تولید بالای صد درصد بود. با این اوصاف به این نتیجه میرسیم که جهان بسیار بیشتر از آنکه نفت اکتشاف کند، در حال سوزاندن منابع انرژی است.
مضاف بر این ریستاد انرژی معتقد است از سوی دیگر حجم ذخایر میادین اکتشافشده در سال ۲۰۱۷ نیز نسبت به سال ۲۰۱۲ کاهش یافته به گونهای که میادین اکتشاف شده در سال ۲۰۱۲ به طور متوسط ۱۵۰ میلیون بشکه نفت و گاز داشتند که این میزان در سال ۲۰۱۷ به ۱۰۰ میلیون بشکه کاهش یافته است. علت اهمیت این مسئله این است که هرچقدر حجم ذخایر نفتی یک میدان پایینتر باشد، استخراج نفت از آن نیز از نظر اقتصادی صرفه خود را از دست خواهد داد.
ریستاد انرژی ادامه داد: بر اساس ارزیابی صورتگرفته حدود یک میلیارد بشکه از حجم نفت اکتشافشده از سال ۲۰۱۷ هرگز استخراج نخواهد شد. بیشترین نفت استخراج شده در سال ۲۰۱۷ نیز مربوط به سنگال، مگزیک و گویانا بوده است. اکتشاف یک میدان نفتی به نام «یاکار» باعث خواهد شد تا در آینده غرب آفریقا نیز به یکی از منابع تولید LNG در جهان تبدیل شود.
با همه این اوصاف در سال ۲۰۱۷ نفت زیادی در جهان اکتشاف نشده و کاهش شدید سرمایهگذاری کشورها برای اکتشاف نفت میتواند به ایجاد شکاف در عرضه و تقاضا در آینده منجر شود.