به گزارش مشرق، برخی شهرهای کشورمان طی روزها اخیر، شاهد حضور برخی اقشار مستضعف و شریفی بود که زیر فشار اقتصادی و موج بیکاری که طی سالهای اخیر گریبان کشور را گرفته است، و بهطور خاص موج تورمی یکماهه اخیر، در برخی مناطق حضور بههم رسانده و خواهان توجه مسئولان دولت به اوضاع معیشتی دشوار خود شدند.
این ماجرا، هرچند به گفته مقامات دولت فاقد مجوز بود، اما همانند تجمعهای گاهگداری که روبروی مجلس شورای اسلامی تشکیل میشود، از جنس مطالبهگری اقتصادی و عدالت اجتماعی بوده و هدف آن درخواست از مسئولان برای توجه به اوضاع زندگی اقشار و گروههای مختلف و بهطور خاص طبقات مستضعف جامعه است، مسئلهای که در شعارهای اولیه برخی این تجمعات نیز خود را نشان داد؛ شعارهایی که تاحدی بیانگر نارضایتی از سیاستهای اقتصادی و اجتماعی چندساله اخیری بود که موجب تورم، رکود، بیکاری شده است.
اما ماجرا زمانی جالب میشود که به ناگاه با ورود عدهای منسجم و هماهنگ در بین مردم عادی، جنس شعارها تغییر میکند، و صبغهای «سیاسی» میگیرد، این گروه که ظاهرا عملکرد حرفهای دارند، با حضور در بین مردمی که مطالباتی اقتصادی و عدالتطلبانه دارند، تلاش میکنند با ضرباهنگی یکسان شعارهایی «نامعمول» و «هنجارشکنانه» داده و فضا را تغییر دهند، کار به جایی میکشد که شعارهایی از این عده قلیل در مدح کسی به زبان آورده میشود که به اذعان همهکس، سلطنت خود و پدرش محصول سرکوب ملت با هدایت و حمایت دولتهای استعمارگر است.
موضوعی که شاید بیش از همه روز گذشته خود را نشان داد و با نمایش اندک حضور خود، موجب تشویق سران آمریکایی به حمایت از آنها شد.
در همین راستا بود که ترامپ در واکنش به «کامنتهایی» که برخیها به زبان فارسی در زیر پیامهای وی در صفحه توئیتر نوشته بودند و از وی درخواست حمایت کردند، در پیامی توئیتری به صراحت از نفوذیها حمایت کرد و در ژستی «دلسوزانه» خواهان احترام دولت به مردم شد.
ماجرا به توئیت ترامپ ختم نمیشود و حتی سخنگوی کاخ سفید عملکرد دولت در مقابل «معترضان» را محکوم میکند.
در ادامه نیز وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیهای حمایت خود را از «معترضان» اعلام کرد. در بیانیه وزارت خارجه آمریکا به طور خاص به این نکته نیز اشاره شده است که رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا در 14 ژوئن گذشته در مقابل کنگره از حمایت از کسانی که درون ایران به دنبال تغییر دولت هستند، خبر داده بود.
این موضوع برای آمریکایی چنان مهم شد که حتی اعضای ارشد کنگره آمریکا همچون پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و تد کروز عضو سنای آمریکا نیز با ترامپ همصدا شده و عملکرد دولت ایران را محکوم کردند.
تجمعات چند روز اخیر که در اصل با هدف بیان خواستههای مشروع اقتصادی و عدالت اجتماعی بود، در گام اول با نفوذ برخی عناصر مشکوک به انحراف کشیده شد و به این ترتیب نهتنها موجب شد تمرکز از مطالبات اقتصادی به مواردی «هنجارشکنانه» و خارج از عرصه اقتصاد و عدالت اجتماعی کشیده شود، بلکه زمینهساز حمایت تمام قد دولت آمریکا از این انحراف شد، و برای رسانههای خارجنشین ضدانقلاب فرصتی بیبدیل برای جولاندهی و «آشوبافکنی» فراهم کرد.