کد خبر 815021
تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۶
محمدعلی صفا - کراپ‌شده

آن‌ها کم‌تر از یک دهم لشکر عراق بودند، اما ۱۶۰ تانک لشکر متجاوز بعثی را منهدم کردند و ارتش صدام را به عقب راندند به ‌گونه‌ای‌ که‌ به ‌علت خسارت سنگینی که به لشکر تانک صدام وارد آوردند.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، امیر سرتیپ محمدعلی صفا در سال ۱۳۲۸ در بجنورد متولد شد و در سال ۵۹ در خرمشهر به شهادت رسید. او از فرماندهان تکاوران دریایی بود. پس از پیوستن محمدعلی به ارتش و گذراندن دوره‌های انتخابی در ایران برای ادامه دوره‌های تخصصی کماندویی در پایگاه کماندویی «رویال مارین» معروف به پایگاه «موش‌های صحرا» انگلستان انتخاب شد.


در خارج از ایران یک سال گذراندن دوره‌های تکمیلی کماندویی از قبیل S.P.S، شکار تانک، چتربازی، دوره‌های تخصصی تارزان کورس ژاپن، دوره‌های رزمی جودو، کونگ فو و جنگ در خشکی، دریا و هوا، به طول کشید و محمدعلی در تمام این دوره‌ها ممتاز بود. تلاش‌های او موجب شد عنوان و مدرک متخصص شکار تانک را از پایگاه کماندویی «رویال مارین» دریافت کند.


از آن جایی که صفا توانسته بود دوره‌های یاد شده را با موفقیت در انگلستان به پایان برساند و عنوان کماندوی برتر و مقام اول کماندویی ارتش‌های جهان را از آن خود کند برای آموزش دوره‌های تخصصی انهدام ناوهای جنگی به پایگاه کماندویی جان. اف .کندی آمریکا اعزام شد و پس از گذراندن آموزش دوره‌های مختلف در آمریکا برای نخستین بار در ایران توانست مدرک تخصصی کماندوی ویژه با عنوان انهدام ناوهای جنگی را دریافت کند. هم چنین به دلیل شجاعت بسیاری که او در عملیات‌های آموزشی از خودش نشان داده بود برای دوره‌های کماندویی زندگی در شرایط سخت به نام Long Hope (امید طولانی) در جنگل‌های آمازون نیز انتخاب شد.

به دلیل آن‌که محمد علی علاقه شدیدی به وطن و خدمت به مردم داشت، پس از آموزش به کشور بازگشت و آموخته‌های خود را در اختیار هموطنان قرار داد و در قدم اول در پایگاه کماندویی نیروی دریایی ارتش در بوشهر به عنوان مربی و استاد به تعلیم و تربیت کماندوها پرداخت و در روزهای اول پیروزی انقلاب که کشور شرایط خاصی داشت و افراد ضد انقلاب در گوشه و کنار، آشوبگری می‌کردند محمدعلی نیز همگام با مردم انقلابی به دفاع از انقلاب پرداخت. صفا در هنگام درگیری با نیروهای ضد انقلاب از راه دور هدف تیراندازی قرار گرفت و از ناحیه شکم به شدت مجروح شد.

پس از مجروح شدن وی را به بیمارستان انتقال دادند و پس از ۳ بار عمل جراحی قسمتی از روده‌های محمد علی قطع و برداشته شد اما با روحیه قوی که داشت دوباره توانست سلامتی خود را به دست آورد.

همزمان با آغاز جنگ تحمیلی با توجه به این که محمد علی دو سال استراحت پزشکی داشت اما خود را برای نبرد با دشمن متجاوز آماده کرد، او بر این باور بود که باید از تخصص اش که در چند کشور مختلف دیده است برای خدمت به کشور و آموزش نیروهای ارتش استفاده کند. او که به تاکتیک‌های جنگی و استراتژیکی اشراف کامل داشت و این ویژگی بارز آن محمد علی بود.

در روز ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ ارتش بعث عراق به ظرفیت دو لشکر تانک و با تمام تجهیزات، به خرمشهر حمله کرد و نیمی از خرمشهر را به اشغال خود درآورد، در این هنگام محمدعلی به همراه سایر کماندوها نیروی دریایی بوشهر با رشادت و جانفشانی و در حالی که تعداد نفرات آن‌ها کمتر از یک دهم لشکر عراق بود توانستند ۱۶۴ تا از تانک‌های افسانه‌ای که در اختیار لشکر عراق قرار داشت را منهدم کند و به کمک نیروهای خود ارتش عراق را به عقب راندند و به علت خسارت سنگینی که کماندوهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی به لشکر تانک صدام وارد آوردند بعد از اشغال خرمشهر، صدام متجاوز، خرمشهر را «گورستان لشکر تانک» خود نامید. در این درگیری‌ها ۱۳ ناو جنگی و موشک‌انداز ارتش عراق راغرق کرد. صفا توانست در طول یک هفته رکورد شکار تانک‌ در دنیا را بشکند.

سرانجام با وجود مقاومت‌های بسیار کماندوهای نیروی دریایی ارتش و پس از انهدام صدها تانک و تار و مار کردن لشکر عراق، محمدعلی صفا در ۴ آبان ۱۳۵۹ بر اثر انفجار خمپاره و اصابت ترکش به ناحیه پیشانی، پا و پهلو به درجه رفیع شهادت نایل آمد. اعتقادات قوی شهید صفا و دیگر رزمندگان اسلام موجب شد تا آن ها بتوانند در برابر امکانات بیشمار دشمن تا دندان مسلح مقاومت جانانه‌ای داشته باشند.

شهیدی که در انگلستان برای او تندیس ساختند

پس از اعلام خبر شهادت وی تمام مردم بجنورد و شهرهای اطراف در غم از دست دادن آن شهید عزاداری کردند و عده زیادی از شهرهای اطراف، گرگان و مازندران برای تشییع جنازه محمدعلی به بجنورد آمدند و نامه تسلیتی از طرف پایگاه کماندویی رویال مارین انگلستان برای خانواده صفا ارسال شد که در آن نامه اعلام کرده بودند به خاطر شهادت محمدعلی صفا مدت سه روز پرچم این پایگاه نیمه برافراشته بوده است. این پایگاه همچنین تندیسی از وی ساخت و پایگاهی به نام پایگاه شکارچی تانک محمد علی صفا در انگلستان بنا شد. در تهران، بجنورد و بوشهر نیز خیابان‌های به نام شهید «صفا» نام گذاری شد. مروت و جوانمردی، سرشت پاک، شجاعت، حقیقت در گفتار، کردار نیک، داشتن انفاق و تعاون و مشورت در کارها و دارا بودن مراتب ایثار یعنی شهادت، در سرشت و ذات شهیدمحمد علی صفا به وضوح به چشم می‌خورد.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 4
  • غیر قابل انتشار: 7
  • IR ۱۶:۳۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
    88 0
    ارتش کلمه طیبه است
  • 7+انقلاب IR ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
    72 2
    مشرق کار نیکی کردی . سپاس
  • IR ۱۹:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
    28 0
    اين شهيد والا مقام اصليتا خانواده ارمني داشتند . كه اسم و فاميلشون رو عوض كردن ، افتخار بجنورد در جنگ تحميلي هستن
  • امین پالاش IR ۱۹:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
    40 0
    "نام این بزرگ مرد برای همیشه جاودان است" وطن هر گز دلاوریهای شما را فراموش نخواهد کرد، یاد ونامش گرامی ،برای همیشه.
    • IR ۱۳:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
      5 0
      بی غیرتایی که پرچم ایرانو آتیش زدن روز قیامت باید جوابگوی خون مطهر این شهید و شهدای عزیز دیگه باشن که برای برافراشته شدن پرچم ایران در جهان از جوانی و جان شیرینشون گذشتن درود و سلام خدا بر شهید رازمیک و همه ی شهدا
  • مهدی IR ۲۱:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
    29 0
    انهدام تانک اغلب به صورت تصرف تانک با روش های خاص بوده یک دلاور وجنگجوی خاص بوده این شیر مرد
  • IR ۲۲:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
    33 0
    خداوند روح شون رو شاد کنه
  • IR ۰۶:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۰
    10 0
    خدا رحمتش کنه..
  • IR ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۰
    11 0
    باعث تاسفه که در این همه آثاری که برای دفاع مقدس ساخته شده به شکل شایسته به این قهرمان ملی نپرداخته اند.
  • IR ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۰
    5 0
    روحش شاد و راهش پر رهرو باد!!!
  • ایرانی IR ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۰
    7 0
    روحش شاد
  • IR ۱۳:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
    11 2
    بی غیرتایی که پرچم ایرانو آتیش زدن روز قیامت باید جوابگوی خون مطهر این شهید و شهدای عزیز دیگه باشن که برای برافراشته شدن پرچم ایران در جهان از جوانی و جان شیرینشون گذشتن درود و سلام خدا بر شهید صفاو همه ی شهدا
  • مهدی مومنی IR ۱۲:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۷
    1 0
    متاسفم که هنر ما نتونسته از این قهرمان بزرگ ملی فیلم سینمایی ، کتاب و کلا برند نسازه. آهای جوانان ایران غیرت به خرج بدیم و خودمون دست به کار بشیم. حتی اگه ۲۰ سال هم بکشه بازم باید فیلمشو بسازیم، برندش کنیم، کناب براش بنویسیم، انیمیشن بسازیم ...
  • کهنه سرباز ۰۱:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴
    0 0
    شیر مادر حلالت قهرمان‌ها آنهایی بودند که در جنگ کشته شدند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس