به گزارش مشرق، احمد صادقی جانشین شهردار در شورای هماهنگی مدیریت بحران شهر تهران در گفت و گویی به تشریح جزئیات پروژه های 20 گانه پیشنهادی که در قالب "طرح جامع پیشگیری ومدیریت بحران شهر تهران " با رویکرد زلزله تهیه شده پرداخت و با اشاره به مخاطرات تهران در برابر سوانح طبیعی به ویژه زمین لرزه و نیز حوادث انسان ساخت گفت: طرح موجود بر اساس مطالعات انجام شده از آسیب پذیری تهران تهیه شده و از میان 50 پروژه پیشنهادی، 20 طرح دارای اولویت که از ضرورت و فوریت بیشتری برای اجرا برخوردارند مشخص و پیشنهاد شده است .بنابراین در صورت تصویب و طی مراحل قانونی، اجرای این پرژه ها در بازه های زمانی تعیین شده می تواند تهران را به شهری تاب آور و مقاوم تبدیل کند .
وی گفت : از 20 پروژه پیشنهاد شده 16 پروژه با محوریت اجرایی شهرداری تهران و 4 پروژه با محوریت اجرایی سازمانها و نهادهای خارج از شهرداری تهران و عضو شورای هماهنگی مدیریت بحران تهران پیش بینی شده است .
وی با اشاره به اینکه برخی پروژه ها در قالب طرح های پیشگیرانه و برخی دیگر در قالب اقدامات افزایش آمادگی و مقابله پیشنهاد شده است، افزود : ارتقاء و توسعه شهری ( نوسازی بافتهای فرسوده ) ، توانمند سازی سازمان آتش نشانی ، ایجاد شبکه جدید مخابراتی ویژه بحران ، اجرای شبکه راههای اضطراری، توسعه سامانه هشدار سریع زلزله و مقاوم سازی و بازسازی پل ها در زمره طرح های پیشنهاد شده با محوریت پیشگیری و کاهش ریسک است.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران افزود: شناسایی، ایجاد و تغییر فضاهای تخلیه امن، احداث شهرک اسکان اضطراری بلند مدت ، توسعه و سازمان دهی گروه های داوطلب مدیریت بحران محلات ، تاسیس مرکز آموزش مدیریت بحران ، ارتقای فرهنگ ایمنی و آموزش شهروندان ، توسعه و تجهیز پایگاه های مدیریت بحران و به روز رسانی بانک جامع اطلاعات مکان محور از جمله دیگر پروژه های پیشنهادی است که به افزایش توان آمادگی و مقابله شهر تهران نظر دارد.
وی گفت : سایر پروژهای 20 گانه عبارت است از : تجهیز پایگاه های پیشتیبانی مدیریت بحران به ارتباط تصویری با مرکز مدیریت بحران همراه با تجهیز 23 مرکز فرماندهی سیار ، تامین ساز وکار های شناخت و رفتار گسل ها ، تهیه نقشه پهنه بند ی خطر زمین لغزش و ایمن سازی پهنه های خطر پذیر ، مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای ساختمان های عمومی ، مقاوم سازی تاسیسات و شبکه انتقال آب ، تشویق مقاوم سازی ساختمانهای خصوصی و ارتقای آمادگی حوزه سلامت در مقابل حوادث و سوانح احتمالی.
وی همچنین تاکید کرد که اجرای این طرح ها در صورت تصویب و طی مراحل قانونی و تامین اعتبار، طی بازه های زمانی تعریف شده برای هر پروژه از سوی شهرداری تهران و نیز وزارتخانه ها، نهادها و سازمانهای متولی به اجرا در می آید . به گفته وی این طرح علاوه بر ارائه به رئیس مجلس ، به روسای قوای مجریه و قوه قضاییه نیز ارایه می شود . به گفته رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ، کل هزینه های اجرای این 20 طرح بالغ بر 260 هزار میلیارد ریال برآورد شده است که 16 طرح آن باید با محوریت شهرداری تهران و با تامین 102 هزار و 940 میلیارد ریال طی دوره حداکثر پنج سال اجرا شود .
صادقی در پایان تاکید کرد مطالعات جهانی نشان می دهد هریک دلار سرمایه گذاری پیشگیرانه در حوزه تاب آوری و مقابله با سوانح و حوادث از حدود 15 دلار خسارت در زمان حادثه جلوگیری می کند . ضمن آنکه تلفات جانی در سوانح قابل جبران نیست . بنابراین اجرای طرح های مقاوم سازی و تاب آوری نوعی سرمایه گذاری به شمار می آید.