به گزارش مشرق، علاء الدین ازوجی، مدیر کل توسعه اشتغال و سیاستگذاری بازار کار، درباره برنامه های اشتغالی وزارت کار گفت:«برنامه اشتغال فراگیر» یکی از سیاست های اصلی اشتغالزایی در سال جاری و سال آینده است که در ذیل آن برنامه توانمندسازی بنگاهها و واحدهای تولیدی، افزایش مهارت نیروی کار، سیاستهای فعال توسعه کسب و کار از طریق اجرای طرحهای کلیدی ذیل برنامه اشتغال فراگیر از جمله طرح کارانه اشتغال جوانان (کاج)، مشوقهای کارفرمایی، طرح کارورزی ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی، طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی و توسعه «رَستههای منتخب دارای ظرفیت اشتغال» دنبال می شود.
وی درباره طرح کارورزی گفت:سامانه کارورزی همچنان پویا است و متقاضیان می توانند برای ثبت نام به سامانه کارورزی مراجعه کنند. تا کنون 105 هزار نفر واجد شرایط ثبت نام کرده اند که حدود 25 هزار نفر عقد قرار داد شده اند و ما بقی در حال است. تنها واحدهای تولیدی می توانند در این طرح شرکت کنند که در وضعیت رکود نباشند.
مدیر کل توسعه اشتغال و سیاستگذاری بازار کار با بیان اینکه بخشی از اشتغال کشور باید از طریق سیاستهای فعال توسعه کسب و کار و طرح کاج ایجاد شود گفت: در همین راستا بخشی از برنامههای اشتغالزایی مربوط به توسعه کسب و کار و مداخلات توسعهای وزارت کار برای رونق و توسعه بازار کار را دنبال می کنیم.
ازوجی با اشاره به اینکه آیین نامه اجرایی تبصره 14 قانون بودجه 96 در تاریخ 10 دی ماه در دولت به تصویب رسید گفت: این تبصره که هم برای طرح کارورزی است و هم طرح مشوق های کارفرمایی است بیان می کندکلیه کارگاههای تولیدی و خدماتی دارای مجوز کسب و کار در صورت استخدام بیکاران دارای مدرک لیسانس و بالاتر که در مرکز کاریابی و مشاوره شغلی ثبت نام نمودهاند به مدت دو سال از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما معاف میشوند، مشروط بر این که لیست بیمه ارسالی آنها به سازمان تأمین اجتماعی بعد از استخدام نیروی کار جدید نسبت به قبل از استخدام فارغالتحصیلان دانشگاهی، افزایش یافته باشد.
وی ادامه داد: آقای نوبخت به سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ها ابلاغ کردند که 2درصد از منابع کمک های فنی و اعتباری استان ها به یارانه تسهیلات برای بحث اشتغالزایی تخصص یابد. نرخ سود برنامه اشتغال فراگیر 18 درصد است. اما بر اساس شیوه نامه مربوطه، یارانه سود تسهیلات پرداختی به طرحهای مصوب 2 درصد تعیین شده است؛ به عبارتی برای طرحهای اشتغازا، دولت به منظور تعدیل نرخ سود تسهیلات برای متقاضی، 2 درصد از این سود را به عنوان یارانه، پرداخت میکند. که سازمان برنامه و بودجه به سراسر استان ها ابلاغ کرده است که موظف هستید 2درصد از کمک های فنی و اعتباری استان ها را به یارانه تسهیلات اختصاص دهند.
ازوجی گفت: یارانه تسهیلات برای مناطق روستایی یا مرزی و یا نقاط محروم معادل 3واحد درصد و برای مناطق روستایی یا محروم مرزی نیز 5 واحد درصد به یارانه نرخ سود تسهیلات فوق اضافه خواهد شد.یارانه: مبلغی است که به صورت کمک بلاعوض در قالب اعتبارات عمومی دولت جهت تعدیل نرخ سود و کارمزد تسهیلات بانکی به طرحهای اقتصادی واجد شرایط آئین نامه پرداخت می کند.
وی ادامه داد: بر اساس تبصره 1شیوهنامه تعیین، تشخیص و پرداخت تسهیلات طرحهای سرمایهگذاری اشتغالزای مشمول برنامه اشتغال فراگیر سال 96؛ برای مناطق روستایی، یا مرزی و یا نقاط محروم معادل 3 واحد درصد و برای مناطق روستایی یا محروم مرزی نیز 5 واحد درصد به یارانه نرخ سود تسهیلات مندرج دیگر اضافه خواهد شد. همچنین میزان یارانه سود تسهیلات در طرح های دانش بنیان در رشته فعالیت های مصوب شورا، یک واحد درصد افزایش می یابد، منوط به آنکه از دیگر مشوق های مالی دولت بهره مند نشده باشند.