به گزارش مشرق، شیخ «ابراهیم زکزاکی» رهبر مسلمانان نیجریه شنبه 23 دیماه برای اولین بار پس از 2 سال در جمع خبرنگاران حضور یافت. مستند «ابراهیم» به کارگردانی حسین احمدی، اثری گفتوگو محور و همراه با آرشیو درباره شیخ ابراهیم زکزاکی است، شیخ زکزاکی از سال 2015، زمانی که ارتش نیجریه به حسینیه شهر «زاریا» حمله کرد، به همراه همسرش در بازداشت بوده است.
حسین احمدی کارگردان مستند «ابراهیم» که با این اثرش در هشتمین جشنواره عمار هم حاضر شده بود، درباره چگونگی انتخاب این سوژه برای مستندسازی گفت: برای من همیشه جذاب بود که علیرغم اینکه برخی مسئولان ما کمی از آرمانهای امام خمینی(ره) فاصله گرفتهاند، چطور میشود که آن سر دنیا، اینقدر امام خمینی(ره) روی یک شخصیت تأثیر بگذارد که به ایران بیاید و در ایران تحصیل کند. حتی مذهبش را به خاطر امام خمینی تغییرمیدهد و حالا این یک شخصیت معمولی یا بیسواد نبوده، قبل از این خودش درس حوزۀ علمیه خوانده، دانشگاه رفته و در یک خانوادۀ عالمزاده بزرگشده است؛ ولی با همۀ اینها وقتی به ایران سفر میکند شیعه میشود و چقدر این در عمق وجودش تأثیر میگذارد. زمانی که به کشورش برمیگردد در طول 30 سال میتواند 25 میلیون نفر دیگر را شیعه کند. باز این نگاه مهم است که آن 25 میلیون نفر چقدر نگاهشان به ایران الگومدارانه است و چقدر فکر میکنند ایرانیها آدمحسابی هستند. این برای من جذاب بود و باعث شد که این مستند را بسازم.
شاگردان شیخ به ما کمک کردند
احمدی ادامه داد: حدود هشت ماه ساخت آن طول کشید و سختی آنهم عدم همکاری بعضی از سازمانهای مربوطه بود. کسانی که خودشان با شیخ ارتباط داشتند، بزرگترین کمک را به ما کردند ازجمله شاگردهای ایشان که ما خارج از چارچوب فضای اداری توانستیم از آنها استفاده کنیم.
دستگیری جوانان توسط دولت آل خلیفه
این مستندساز در ادامه سخنانش تصریح کرد: الان مشغول ساخت مستند «شیخ نمر» هستم؛ که او هم به یک نوعی تحت تأثیر امام خمینی(ره) قرار گرفته است. یک مستند دیگری هم در مورد اعتراضات مردم بحرین است. اینکه دولت آلخلیفه جوانهایی که در تظاهراتها شرکت میکنند را دستگیر میکند. ما سه خانواده که بچههایشان در زندان هستند، شناسایی کردیم و بعد از کار نمر انشاءالله برنامهمان این است که از این سه خانواده فیلم بسازیم.