سرویس جهان مشرق- «بحران فقر کودکان». این هشداری است که ایندپندنت به دولت بریتانیا داده و نوشته است تغییر سیاستهای رفاهی میتواند وضعیت کنونی را که در آن نیمی از کودکان شهرهای مهم این کشور در فقر زندگی میکنند، وخیمتر سازد. یک پژوهش جدید نشان میدهد طی دو سال اخیر بخشهای کمتربرخوردار بریتانیا تا ۱۰ واحد بر نرخ فقر کودکانشان افزوده شده است، بخشهایی که در شهرهای معروف لندن و بیرمنگام قرار دارند.
آمار هشداردهنده نهادهای مستقل
ماه گذشته بنیاد جوزف راونتری (JFR) یافتههای خود را در مورد حرکت بریتانیا به سمت رکوردشکنی در آمار فقر منتشر کرد. این یافتهها نشان میداد تا سال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ میلادی آمار فقر در حال کاهش بود اما پس از تغییرات در سیاستهای رفاهی دولت و در واقع در پنج سال گذشته ۴۰۰ هزار کودک و ۳۰۰ هزار بازنشسته به جمع فقرا اضافه شده و اکنون ۱۴ میلیون فقیر در بریتانیا زندگی میکنند، یعنی بیش از ۲۱% از کل جمعیت. در این گزارش آمده افزایش ۱۳.۹ درصدی سفر با اتوبوسهای درونشهری، افزایش هزینه برق تا ۱۱.۴% و قیمت محصولات غذایی تا ۴.۳% در سال ۲۰۱۷ میلادی در حالی که حقوق و مزایای این خانوادهها به ویژه خانوادههای کمدرآمد تغییری نکرده است، فشار زندگی بر این اقشار را افزایش داده است.
حالا ائتلاف «پایاندادن به فقر کودکان» که اوایل دهه گذشته میلادی از سوی تعدادی خیریه، اتحادیه تجاری ، انجمنهای عدالت اجتماعی و گروههای مذهبی تشکیل شده، برآورد جدید خود را اعلام کرده است: فقر کودکان در منچستر و بیرمنگام به حدود ۴۳-۴۴ درصد رسیده و در بخشهایی از لندن مانند «تاور هملتس»، «بِثنال گرین» و «باو» به ۵۳-۵۴ درصد بالغ شده است. هفت بخش در لندن، سه تا در بیرمنگام و سه تا نیز در منچستر بدترین وضعیت را دارند.
ائتلاف «پایاندادن به فقر کودکان» که از بیش از ۱۰۰ سازمان متشکل شده است، از دولت درخواست کرده مزایای کودکان را افزایش دهد تا کشور از این وضعیت که قیمتها بالا میرود اما درآمد خانوادهها بالا نمیرود، خارج شود در غیر این صورت به شرایطی برخواهند خورد که خانوادههای کمدرآمد برای دریافت خدمات و کالاهای ضروری و همانند خانوادههای ثروتمند باید سالیانه ۱۷۰۰ پوند بیشتر بپردازند و این مانند یک دور باطل، فشار مضاعفی بر آنها خواهد بود.
تعریف فقر در بریتانیا
اگر یک کودک در خانوادهای زندگی کند که درآمد آن خانواده کمتر از ۶۰ درصدِ میانگین درآمد خانوار در کشور باشد، آن کودک در فقر زندگی میکند. سَم رُیستون رئیس ائتلاف «پایاندادن به فقر کودکان» میگوید این خیلی «افتضاح» است که کودکی که این روزها در بخشهایی از بریتانیا به دنیا میآید، «احتمال اینکه در فقر رشد کند بیش از آن است که بالای خط فقر باشد».
تبلیغات حزب مخالف دولت با استناد به آمار جدید
دِبی آبراهامز وزیر سایه در امور کار و مزایا (در بریتانیا حزب دوم پارلمان یک کابینه سایه معرفی میکند که هر یک از وزرای آن مسئولیت نظارت بر کار وزیر دولت حاکم را دارند) پس از انتشار این آمار گفت:«افزایش فقر کودکان نتیجه شکست کامل دولت کنونی (یعنی حزب محافظهکار) در متوقفکردن افزایش هزینههای زندگی در عین ثابتماندن حقوق است و در همین حال حمایتهای اجتماعی را نیز کاهش دادهاند. دولت نمیپذیرد که یک هدف مشخص را برای کاهش فقر کودکان تعیین کند».
لیلا مارون نماینده حزب لیبرال دموکرات در مجلس عوام نیز دولت را به شکست در «حفاظت از ارزشمندترین مسأله در جامعه» محکوم کرد و افزود «شکاف بین کودکان خانوادههای فقیر و کودکان خانوادههای ثروتمند در حال افزایش است اما ترزا می بیشتر به شکافی که درون کابینهاش میان هواداران و مخالفان برگزیت وجود دارد مشغول است. وقتی کودکان ما با چنین معضلی روبرو هستند، در واقع جامعه ما شکست خورده است».
کلیِر کابِر رئیس گروه مدیریت منابع انجمن حکومتهای محلی بریتانیا با تأیید هشدار گزارشهای آماری و تحلیلی اخیر در مورد افزایش فقر کودکان در تعدادی از شهرهای مهم آن کشور گفت ما آمادهایم مردم را به مسیر خروج از فقر راهبری کنیم اما به «آزادی و انعطاف مالی» بیشتری نیاز داریم تا خدمات را پیرامون آنچه خانوادههای کمدرآمد نیاز دارند، تجمیع کنیم، به ویژه نیازهایی مانند «اشتغال، ارتقای شغلی، برخورداری مالی، هزینههای مسکن و نگهداری از کودکان».
واکنش دولت مِی
سخنگویی از طرف دولت که ایندیپندنت نام وی را نیاورده است، به این روزنامه بریتانیایی گفته است دولت بهترین راه برای مقابله با این معضل را افزایش اشتغال میداند و از سال ۲۰۱۰ تا کنون بیش از سه میلیون شغل ایجاد کرده است. وی گفت جدا از برنامه ۲.۵ میلیارد پوندی که برای حمایت از تحصیل کودکان محروم به صورت سالانه خرج میشود، دولت کمکهزینه مراقبت از کودکان را دو برابر کرده است ولی باز هم تأیید کرد که «ما میپذیریم که بودجهها بسیار محدود است».
منبع
http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/child-poverty-uk-cities-london-birmingham-manchester-welfare-cuts-benefits-food-parents-households-a۸۱۷۴۴۳۶.html
https://www.jrf.org.uk/blog/rising-cost-living-will-hit-low-income-households-hard-۲۰۱۸