به گزارش مشرق، یک هفته نامه معروف آلمانی در مطلبی انتقادی درباره اولین سخنرانی سالانه ترامپ، وی را عامل جدایی آمریکا ارزیابی کرد.
هفته نامه "اشپیگل" در مطلبی انتقادی به اولین سخنرانی سالانه "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا درباره شرایط ملت پرداخته و نوشت: ترامپ می خواست با سخنرانی خود درباره شرایط ملت آمریکایی ها را متحد کند؛ البته وی عکس آن را بدست آورد و شکاف بین جمهوریخواهان و دموکرات ها را بیشتر کرد.
اکثر دموکرات ها برای ترامپ دست نمی زدند و حداقل 14 نفر آن ها در زمان سخنرانی حضور نداشتند و سخنان ترامپ را تحریم کردند.
همانطور که کاخ سفید اعلام کرده بود موضوع اصلی سخنرانی ترامپ وحدت بود. در هر حال آمریکا هرگز تا این اندازه در چندین دهه گذشته از هم گسیخته نبوده است و 61 درصد آمریکایی ها ترامپ را مسئول اصلی این اوضاع می دانند. محبوبیت وی در بین شهروندان آمریکایی به پایین ترین نقطه خود رسیده است.
ترامپ در همان ابتدای سخنانش اعلام کرد که من همه را به این مسئله فرامی خوانم که اختلافات را برطرف کرده و یک معنی مشترک پیدا کرده و وحدتی را که ما نیاز داریم ایجاد کنند. اما محتوای این سخنرانی که با هشتاد دقیقه رکورد بالای زمانی را بدست آورد همواره در راستای نقض این درخواست ترامپ بود.
ترامپ در این سخنرانی مجددا بر شعارهای ملی گرایانه از جمله ایده اول آمریکای خود تاکید کرده و در این راستا به موفقیت های خود از جمله طرح اصلاح مالیات ها اشاره کرد.
اشپیگل همچنین به سیاست ها و اظهارات تحقیر آمیز ترامپ علیه مهاجران و مقایسه آن ها با باندهای قاتل اشاره کرد.
این هفته نامه آلمانی در ادامه همچنین نگاه انتقادی به سخنان ترامپ در اولین سخنرانی اش درباره شرایط ملت در عرصه سیاست خارجی انداخته و نوشت: ترامپ در بخش سیاست خارجی هم به دستاوردهایی که به زعم وی موفقیت محسوب می شدند اشاره کرده و به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل را به عنوان اقدام بزرگ اولین سال ریاست جمهوری خود ارزیابی کرده و همین طور زیر سوال قرار دادن توافق هسته ای با ایران را. وی همچنین اعلام کرد که بازداشتگاه بحث برانگیز گوانتانانو باید باز بماند و همچنین مبارزان داعش باید در این زندان ها حبس شوند.
وی همچنین همه کشورهایی که سیاست خارجی آمریکا را مورد انتقاد قرار می دهند به کاهش کمک های مالی از طرف آمریکا تهدید کرد. ترامپ مجددا وعده مذاکرات درباره قراردادهای تجاری به زعم خود ناعادلانه با دیگر کشورها از جمله چین را داد.
اشپیگل همچنین به ابزار قرار گرفتن شخصیت های خصوصی و برخی مشاغل برای تبلیغات اهداف ترامپ در طول سخنرانی وی که بی سابقه و شرم آور بود اشاره کرد.
این هفته نامه آلمانی در بخش دیگری از این مطلب نوشت: ترامپ در این سخنرانی اعلام کرد که اگر همه آمریکایی ها در کنار هم قرار گیرند ما می توانیم همه چیز بدست آوریم.
اما بعد از این سخنرانی همچنان این تردید وجود دارد که آیا در موضوعات مهمی مانند مهاجرت همکاری های بین حزبی وجود خواهد داشت. در پاییز سال جاری میلادی انتخابات کنگره در این کشور برگزار می شود و شواهد نشان می دهد که دموکرات ها و جمهوریخواهان همچنان رو در روی هم مبارزه خواهند کرد.
برخی دموکرات ها در اولین واکنش ها به سخنرانی ترامپ بسیار آن را مورد انتقاد قرار دادند. سناتور "برنی سندرز"، که احتمالا در انتخابات ریاست جمهوری بعدی رو در روی ترامپ بایستد اعلام کرد که ترامپ در سخنرانی خود به موضوعات مهمی مانند دگرگونی آب و هوا و یا امنیت اجتماعی نپرداخت.
اشپیگل در بخش پایانی این مطلب نوشت: ترامپ به ندرت این ژست خواهان اتحاد در آمریکا را مدت طولانی بتواند حفظ کند و معمولا چند روز بیشتر طول نمی کشد که وی مجددا توئیت های خشمگینانه ای را علیه مخالفان خود منتشر می کند. جو سیاسی در واشنگتن مسموم باقی می ماند و به زودی مناقشات بر سر مسائلی مانند روسیه دوباره بالا می گیرد.
ترامپ و جمهوریخواهان تقریبا به طور روزانه حملات خود به اف بی آی و مقامات بلند پایه در وزارت دادگستری را تشدید می کنند و آشکارا تلاش می کنند اعتبار تحقیقات آن ها را زیر سوال قرار دهند. پس آمریکا در برابر تهدید یک بحران قانون اساسی سخت قرار دارد.