به گزارش مشرق، وزارت امنیت داخلی آمریکا در روز چهارشنبه اعلام کرد که وضعیت حفاظت موقت برای هفت هزار شهروند سوری را برای مدت 18 ماه دیگر تمدید میکندتا آنها بتوانند در این مدت همچنان در خاک آمریکا باقی بمانند.
بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، اتباع سوری اجازه دارند تا 30 سپتامبر 2019 در خاک آمریکا باقی بمانند.«کرسجن نیلسن» وزیر امنیت داخلی آمریکا در بیانیهای گفت: «بعد از بررسی دقیق وضعیت موجود، به این نتیجه رسیدم که تمدید تخصیص وضعیت حفاظت موقت (TPS) برای سوریه را تمدید کنم».
بیشتر بخوانید:
تلاش آمریکا برای تشکیل اسرائیلی دیگر در سوریه
اقدام جدید آمریکا برای تجزیه سوریه
وی ادامه داد: «روشن است که شرایطی که بر اساس آن تخصیص TPS برای سوریه صورت گرفته است، همچنان نیز وجود دارد بنابراین تمدید این وضعیت طبق قانون تضمین میشود».
طبق این گزارش، دولت ترامپ به تخصیص مجدد وضعیت سوریه بسنده کرده است که این به مفهوم آن است که تنها به آن دسته از سوریهایی مزایا تعلق میگیرد که از سال 2016 یا زودتر از آن در خاک آمریکا حضور داشتند.
سوریه در 23 مارس 2012 برای وضعیت حفاظت موقت، تعیین شد؛ به این مفهوم که آنهایی که برای TPS ثبتنام کردهاند یا به آنها TPS تعلق گرفته است اجازه دارند برای 18 ماه (در صورت تمدید برای مدت زمان بیشتر) در خاک آمریکا بمانند.
این افراد اجازه دارند برای دریافت شغل در آمریکا کارت دریافت کنند و به صورت قانونی در مدت زمان تعیین شده در خاک آمریکا به کار مشغول شوند.
رئیسجمهور آمریکا در ماه ژانویه سال گذشته بلافاصله پس از رسیدن به قدرت، دستوری را برای جلوگیری از سفر و مهاجرت شهروندان هفت کشور عمدتاً مسلمان برای ۹۰ روز صادر کرد. آن فرمان با تظاهرات و چالشهای حقوقی در دادگاه ها مواجه شد.
دیوان عالی آمریکا چندی پیش به دولت دونالد ترامپ اجازه داد فرمان مهاجرتی تازه او علیه شش کشور عمدتا مسلمان از جمله ایران را تا زمان رسیدگی به شکایتها به طور کامل به اجرا بگذارد.
هفت نفر از ۹ قاضی دیوان عالی درخواست دولت برای برداشته شدن دو دستور توقف بر اجرای فرمان توسط دادگاههای اولیه را تایید کردند.
بنا به گزارش بی.بی.سی، این به سومین فرمان مهاجرتی و مسافرتی دونالد ترامپ مربوط می شود که در ماه سپتامبر سال گذشته میلادی پس از انقضای فرمان قبلی او صادر شد.
این فرمان شامل شهروندان ایران، لیبی، سومالی، سوریه، یمن، چاد و کره شمالی میشود و مقامهای ونزوئلایی را هم در بر میگیرد. وجود کره شمالی در این فهرست نمادین است چون عملا کمتر کسی از این کشور به آمریکا سفر میکند.