کد خبر 828015
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۶:۰۰
خبر ویژه

مرکز تحقیقات الاهرام مصر تصریح کرد قدرت موشکی ایران برهم زننده موازنه قدرت در منطقه علیه آمریکاست و به همین دلیل، هیاهوی فراوانی در این زمینه تولید می‌شود.

به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه‌های خود نوشت:

مرکز تحقیقات سیاسی و راهبردی الاهرام مصر، ضمن یک بررسی تحلیلی نوشت: رفتار ترامپ به چالش دوباره درباره توافق هسته‌ای با ایران دامن زده است. آمریکا علیه برنامه موشکی ایران جنجال می‌کند. فرانسه هم از توان موشکی ایران به عنوان تهدیدی علیه امنیت و صلح نام برد و همین امر دولت آمریکا را بسیار خوشحال کرد، زیرا پاریس قبل از آن رهبری اروپا در مخالفت با هرگونه عقب‌گرد واشنگتن از توافق هسته‌ای ایران را برعهده داشت. در همین راستا رئیس‌جمهوری فرانسه و وزیر خارجه این کشور از ضرورت‌ «از سرگیری مذاکرات جدید با تهران درخصوص برنامه موشک‌های بالستیک این کشور» سخن به میان آوردند.


این بحران دوگانه هرچند جدا به نظر می‌رسند، اما درواقع یک بحران بیش نیست و نشان می‌دهد که توان راهبردی و نظامی ایران در سطح منطقه‌ای و جهانی از نظر نقش و نفوذ منطقه‌ای‌اش مردود به شمار می‌رود. استراتژی  امنیت ملی آمریکا در سال ۲۰۱۸ اعلام شده ازسوی دونالد ترامپ نیز بر این موضوع تاکید کرد.


واشنگتن  برای مهار و کنترل ایران یک طرح راهبردی مبتنی بر سه محور تبیین کرده است که عبارتند از:

  ۱- تشکیل قدرت‌های بین‌المللی و منطقه‌ای جهت مقابله با اقدامات و سیاست‌های ایران ۲- ناکام گذاشتن طرح نفوذ ایران ۳- مجبور کردن تهران تا به جای ایدئولوژی انقلابی‌اش و گسترش بخشیدن به دامنه نفوذ و حضور خارجی خود، به مسائل داخلی‌اش اولویت ببخشد.


چه بسا پیشبرد این استراتژی مستلزم آن است که ایران نتواند به یک قدرت نظامی تبدیل شود و این همان چیزی است که دونالد ترامپ قول آن را داده است. ایران باید از زرادخانه موشکی‌اش خلع سلاح شود، زیرا هم‌اکنون با استفاده از آن می‌تواند استراتژی امنیت اسرائیل را برهم بزند. توان موشکی ایران توانست تا اندازه‌ای برتری مطلق نیروی هوایی اسراییل را کنار بزند. همان برتری که اسراییل با استفاده از آن ظرف چند دهه گذشته توانست به اهداف نبردهای برنامه‌ریزی شده از سوی تل‌آویو تحقق ببخشد، اما اکنون ایران و همپیمانانش می‌توانند با استفاده از زرادخانه موشک‌های بالستیک و میان‌برد خویش گزینه انتقال نبرد به درون سرزمین‌های اشغالی را تحمیل کنند.


چنین تحولی می‌تواند منبع خطر و عامل واقعی جنجال علیه توان موشکی ایران باشد و همین امر باعث شده تا قدرت‌های غربی نسبت به بحران موشکی ایران دیدگاه مشترکی پیدا کنند که «خطر موشکی ایران علیه معادله قدرت در سطح منطقه» عنوان مشترک آن را تشکیل می‌دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۵
    5 52
    موشک برای دهه 1960 میلادی بود . دام موشکی مثل دام هسته ای برای رونق بازار فروش سلاح
    • IR ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۵
      26 4
      اره امریکا و اسراییل و عربستان هم به خاطر اسلحه مخوف کلاشینکف به ما حمله نمیکنن ....یعنی یه وقت فکر نکنی به خاطر موشک های بالستیک پیشرفته است ا ، به خاطر همون کلاشه!!
    • IR ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۵
      37 3
      هرکس از مسئولین تو ایران حتی یک درصد علیه برنامه موشکی و توان دفاعی حرف زد بدونید جاسوس و مزدور امریکا و اسراییل و عربستانه....احمق نیست ، مزدوره!
  • IR ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۵
    3 21
    این همه موشک هم داشته باشیم در برابر بمب اتم هیچ است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس