کد خبر 831696
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۲:۵۳
لاکی بن‌سای

یک گیاه شناس در خصوص ممنوعت واردات گل‌های زینتی «بامبو» و «لاکی بن‌سای»، گفت: گاهی گونه‌های بیگانه با ورود به کشور تبدیل به گونه مهاجم می‌شوند و همچنین احتمال دارد حامل آفات و بیماری‌هایی باشند.

به گزارش مشرق، رئیس سازمان حفظ نباتات به دلیل آلودگی‌های متعدد و خطرناک گل‌های زینتی «بامبو» و «لاکی بن‌سای»، واردات این دو گونه به کشور را ممنوع اعلام کرده است. از دو سال پیش هیچ مجوزی برای واردات رسمی گل «بن‌سای» و «لاکی بامبو» صادر نشده، اما دلیل این ممنوعیت چیست؟

حسن جعفری عضو هیأت علمی دانشکده علمی کاربردی و گیاه‌شناس گفت: دلیل ممنوعیت ورود گونه‌های گیاهی و جانوری بیگانه به کشور این است که گاهی این گونه‌ها تبدیل به گونه مهاجم می‌شوند.

جعفری اظهار افزود: این‌گونه‌ها افزون بر اینکه احتمال تبدیل شدن به گونه مهاجم و از بین بردن گونه‌های بومی را دارند، حامل آفات و بیماری‌هایی هستند.

این گیاه شناس تصریح کرد: گونه‌های غیربومی می‌توانند حامل بیماری و آفاتی باشند که در محل بومی خود بروز پیدا نکنند و با تغییر اقلیم و ورود به یک اقلیم جدید به عنوان میزبان آفات و بیماری‌ها عمل می‌کنند.

جعفری ابراز داشت: در واقع این گونه‌های غیربومی اکوسیستم را تهدید می‌کند مثل کهور پاکستانی وارد ایران شد و در مناطق کم‌آب ایران سازگاری خوبی نشان داد، اما دلیل این سازگاری این بود که این گونه ریشه‌اش را عمیق‌تر کرده و به آب‌های زیرزمینی دسترسی پیدا کرد، در نتیجه سطح سفره‌های آب زیرزمینی پایین‌تر رفت و کهور ایرانی دیگر به آب‌های زیرزمینی دسترسی نداشت و در واقع کهور پاکستانی تهدیدی برای کهور ایرانی شد.

این عضو هیأت علمی دانشکده علمی ـ. کاربردی، تأکید کرد: ممکن است بامبو و بن‌سای نیز از سوی سازمان حفظ نباتات به عنوان گونه مهاجم و حامل آفات شناخته شده باشند به همین دلیل توصیه می‌شود مردم از خرید این گونه‌ها دوری کنند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۲۳:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۶
    4 0
    جدا جای تاسف است قیاس کهور پاکستان با بن سای مع الفارق است کهور رو تو فضای آزاد می کارند و به التبع ریشه عمیق هم داره و میره آب های زیر زمینی را مصرف می کنه اما بن سای (تو ایران ) یک گیاه تزیینی واسه لب پنجره و خونه و رو میز و این طور جاها است
  • IR ۲۳:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۶
    5 6
    بن سای و گل و گیاه مهم نیست مهم و تاسف آور اینه که هر کس غیر خود و کشورها و انسانها دیگه رو با لفظ ( بیگانه ) خطاب کنیم گویی این کلمه نوعی ستیزگی و هراس با غیر ایرانی داره که معلوم نیست علتش چیه و چا؟
    • IR ۰۱:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
      0 6
      نه بابا تو از امریکایی ها هم جلو زدی. برو امریکا تا دیپورت نشدی بیگانه، تا بفهمی بیگانه یعنی چی.
    • IR ۰۱:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
      0 3
      نه بابا تو از امریکایی ها هم جلو زدی. برو امریکا تا دیپورت نشدی بیگانه، تا بفهمی بیگانه یعنی چی.
    • IR ۰۳:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
      1 4
      شما یه کلمه جایگزین بهتر پیشنهاد کن ، تا رسما جایگزین این کلمه زشت و دور از ادب و دوست ناراحت کن بشه و در تمام کتب فارسی و.... جایگزین بشه، به نظر من زین پس به جای واژه نامانوس بیگانه، کلمه مهمان رو به کار ببریم، مثل اتباع بیگانه. اتباع مهمان، و....
    • IR ۰۶:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
      14 1
      دلیلش این است که مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید می ترسد. ما در طول تاریخ خود به قدری از خارجیها ضربه و بدی دیده ایم که دیگر نمی توانیم به آنها اعتماد کنیم حتی در امور زیست محیطی. دیدید که با آمدن گونه های مهاجم از دریای سیاه خاویار ایران و روسیه نابود شد. با آمدن ماهی تیلاپیلا اتفاق ماشابهی برای ماهی ها بومی افتاد. و این هم که مورد کهور پاکستانی. این را هم باید بدانید که آنچه خداوند در طول میلیونها سال بر زمین خلق کرده همه بر روی حکمت بوده است و جا به جا کردن گونه ها معنایی جز به هم زدن نظم طبیعی جهان ندارد.
  • محمد IR ۰۰:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    6 1
    با عرض معذرت باید به این اقای به اصطلاح گیاه شناس عرض کنم که دلیل عدم صدور مجوز واردات بونسای، درخواست انجمن تولید کنندگان نهال بود و این کار هم به دلیل حمایت از تولید داخلی صورت گرفته.دلیل مضحک تبدیل شدن بونسای و بامبو به گیاهان مهاجم واقعا شاهکاری در داستانهای تخیلی در حوزه گیاهشناسی و کشاورزیه.اگه این داستان تخیلی صحت داشت و بونسای!قابلیت مهاجم شدن و تکثیر رو در کشور داشت ما دیگه احتیاجی به صادرات نفت نداشتیم و میتونستیم با صادرات این گونه مهاجم مملکت رو به هلند دوم تبدیل کنیم.
    • IR ۰۶:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
      1 4
      زندگی در رویا و تخیل کافیست. هلند دوم؟ تو. اصلا می دانی هلند چه قدر باران و آب سطحی و زیر زمینی دارد و کجای دنیا است؟ سرمایه گذاری ابلهانه یک کشور کویری روی این امور فانتزی شاید در وهله اول جالب باشد اما خیانتی بیش نیست. ما فقط باید تلاش کنیم در تولید گندم و جو خودکفا شویم و حتی هندوانه و گوجه فرنگی را باید وارد کنیم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس