به گزارش مشرق، سردار سید یحیی صفوی رییس همایش ملی دیپلماسی آب و فرصتهای هیدروپلیتیک غرب آسیا طی سخنانی در این همایش که در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، با بیان اینکه ممکن است مساله کمبود منابع آبی به تعامل و یا چالش میان کشورها تبدیل شود، اظهار داشت: ما در ایران با 12 کشور همسایه آبهای مشترک داریم که هم میتواند عامل تعامل باشد و هم تنش.
صفوی افزود: 90درصد آب ما صرف کشاورزی میشود که الگوی آن را باید اصلاح کرد.
وی همچنین با اشاره به مصرف زیاد آب در کشور تصریح کرد: مردم ما پرمصرفاند و اگر ما نتوانیم مدیریت انرژی را به مردم بیاموزیم، با مشکل مواجه خواهیم شد.
صفوی خاطرنشان کرد: 10 میلیارد و 200 میلیون متر مکعب آب از ایران خارج میشود که بیش از 7 میلیارد آن وارد کشور عراق میشود.
وی ادامه داد: ما باید با کشورهایی مثل عراق و افغانستان و ... در این خصوص وارد گفتگو شویم.
صفوی گفت: یکی از پروژه های مهم درخصوص آب منطقه، پروژه گات است که صهیونیستها سرمایه گذاری قابل توجهی در آن کردهاند.
بیشتر بخوانید:
اهداف اغتشاشات اخیر از زبان سرلشکر صفوی
وی در عین حال تصریح کرد: تاثیر حضور بیگانگان در کشورهای همسایه میتواند در موضوع آبهای مشترک قابل توجه باشد.
صفوی اظهار داشت: ایران یکی از خاص ترین کشورهای دنیا از نظر هیدروپلیتیک است و افغانستان نیز منشا تحولات آبی آینده خواهد بود.
رییس همایش ملی دیپلماسی آب و فرصتهای هیدروپلیتیک غرب آسیا گفت: ما 7 رودخانه ورودی به ایران و ۴۱ رودخانه خروجی داریم لذا باید توجه خاصی به این موضوع شود.
صفوی خاطرنشان کرد: ما نمیخواهیم در این حوزه کار به قدرت سخت و نظامی بکشد و باید از قدرت نرم و دیپلماسی برای رسیدن به یک تعامل مشترک استفاده کنیم.
وی گفت: امروزه مقامات امریکا در جهان پیشرو استفاده از دیپلماسی عمومی بعنوان ابزار قدرت نرم برای اهداف خود هستند.
رییس همایش ملی دیپلماسی آب و فرصتهای هیدروپلیتیک غرب آسیا در پایان تصریح کرد: ما میخواهیم در این همایش این موضوعات را بررسی و نتیجه آن را در اختیار وزارت امور خارجه و وزارت نیرو قرار دهیم.