اسرائیل ستیزی در ورزش جهان

ورزشکاران یا تیم‌های غیر ایرانی بارها با رفتارها و کارهای خود نشان داده‌اند تمایلی برای رویارویی با نمایندگان رژیم صهیونیستی یا سفر به این منطقه ندارند.

به گزارش مشرق، در سال‌های اخیر بودند ورزشکاران و تیم‌های غیر ایرانی که از رویارویی با ورزشکاران رژیم اشغالگر قدس یا سفر به این منطقه خودداری کرده یا رفتاری از خود نشان داده‌اند که بیانگر ناراحتی آنها از اقدامات رژیم صهیونیستی بوده است. رژیمی که براساس گزارش‌های منابع رسمی فلسطینی، فقط از سپتامبر سال 2000 میلادی تا آوریل سال 2017، بیش از 3000 کودک فلسطینی را به قتل رسانده است. در این مدت همچنین بیش از 13 هزار کودک فلسطینی را مجروح و بیش از 12 هزار کودک را بازداشت کرده است. هم‌اکنون نیز حدود 300 کودک فلسطینی در زندان‌های اسرائیل در حبس هستند. اسرائیل تا پیش از سال 2015 به طور متوسط سالانه 700 کودک فلسطینی را بازداشت  می‌کرد، اما از زمان آغاز «انتفاضه بیت‌المقدس» این تعداد به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

در نظر داریم در سلسله گزارش‌هایی دلایل عدم رویارویی ورزشکاران و تیم‌های غیر ایرانی با ورزشکاران رژیم صهیونیستی یا خودداری آنها از سفر به این منطقه و رفتارهای از این دست را مورد بررسی قرار دهیم.

در ماه فوریه 2017 نیمی از بازیکنان لیگ «فوتبال آمریکایی» ایالات متحده (NFL) اعلام کردند حاضر نیستند برای حضور در یک سفر تبلیغاتی که دولت اسرائیل ترتیب داده بود، به سرزمین‌های اشغالی بروند. در بین کسانی که این سفر تبلیغاتی را بایکوت کردند، چهره‌های سرشناس لیگ «فوتبال آمریکایی» این کشور از جمله جاستین فارست از تیم دنور برونکاس، کِنی استیلز از تیم میامی دولفینز و مایکل بِنت از تیم سیاتل سی‌هاکز (هر سه از ایالات متحده) دیده می‌شدند. بازیکنان آمریکایی لیگ NFL حاضر نشدند در این سفر تبلیغاتی به سرزمین‌های اشغالی سفر کنند چرا که بر این باور بودند که دولتمردان اسرائیل به دنبال سوءاستفاده شخصی از این برنامه تبلیغاتی بوده‌اند.

پیش از اینکه بازیکنان آمریکایی NFL بخواهند این سفر تبلیغاتی را به فلسطین اشغالی بایکوت کنند، شماری از فعالان حقوق بشر آمریکایی از جمله هری بلافونته موسیقی‌دان آمریکایی، دنی گلاور بازیگر و کارگردان آمریکایی و کمپین فلسطینی‌ها برای بایکوت آکادمیک و فرهنگی اسرائیل (PACBI) در نامه‌ای سرگشاده خطاب به بازیکنان NFL از آنها خواسته بودند از رفتن به این سفر تبلیغاتی خودداری کنند و فریب دولتمردان اسرائیل را نخوردند که به دنبال اهداف شخصی خود از این سفر هستند.

در نامه فعالان حقوق بشر آمریکایی خطاب به بازیکنان NFL آمده بود: اینگونه سفرها که چهره‌های سرشناس را به سرزمین‌های اشغالی می‌برند، بخشی از کمپین بزرگتر «برند اسرائیل» است که قصد دارد به اسرائیل کمک کند تا نادیده گرفتن حقوق فلسطینی‌ها توسط دولت رژیم اشغالگر را امری عادی جلو دهد و آن را لاپوشانی کند. در کنار اینها صهیونیست‌ها می‌خواهند با این کمپین بر قتل‌ عام و جنایت جنگی خود در فلسطین سرپوش بگذارند. به عبارت دیگر هدف اسرائیلی‌ها استفاده از شهرت شما به منظور دست یافتن به اهداف شخصی خودشان است.

مایکل بِنت (تصویر بالا)، یکی از سرشناس‌ترین بازیکنان NFL پس از رد سفر به اسرائیل در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «توئیتر» پیامی با این مضمون منتشر کرد: « یکی از قهرمانان من همیشه محمدعلی کِلی بوده است. می‌دانم که محمدعلی همیشه با قدرت در کنار مردم فلسطین بود و همواره می‌خواست که «صدای بی‌صدا» باشد. من هم می‌خواهم «صدای بی‌صدا» باشم و با چنین تفکری نمی‌توانم به چنین سفرهایی به اسرائیل بروم».

این توئیت مایکل بِنت در همان موقع بیش از 16 هزار بار توسط کاربران دیگر به نشانه تأیید «لایک» شد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس